CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl
 


          Treinreis met The Golden Eagle langs De ZijderouteDe legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs eeuwenoude steden, exotische landschappen en unieke culturen in verschillende landen. De zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië waarlangs gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant. Eeuwenlang was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. Marco Polo, een Italiaanse koopman, is de eerste buitenlander die de route heeft afgelegd. Wij stapten zelf in de voetsporen van deze wereldreiziger en reisden door dichtbevolkte gebieden, langs hoge bergketens en door de indrukwekkende Gobi-woestijn. Al reizend proefden wij nog de sfeer van het oude handelsleven.

Vijf landen en twee treinen
Van het Rode Plein naar de Verboden Stad, dwars door de steppen van Centraal Azië; ruim 11.000 kilometer door 5 landen en vele tijdzones. De trein reed, de tijd stond stil. Van Moskou tot de grens met China reisden wij aan boord van de comfortabele Golden Eagle Trans-Siberian Express. Aan de grens van Kazachstan en China stapten wij over op de aldaar wachtende Shangri-La Express. Op deze indrukwekkende reis beleefden wij het landschap en de verschillende culturen zonder af te zien van comfort en veiligheid..
''Hoe gaan die dingen als je net thuiskomt van een mooie reis ……. het dagelijkse leven neemt al gauw weer z'n gewone gangetje aan en dan zijn er ook weer de gebruikelijke gezellige (soms minder gezellige) verplichtingen, sportclubjes, enz. enz.!

Maar tussendoor was ik toch steeds wel momentjes met de foto's bezig, de reis beleef je op die manier weer helemaal van het begin af aan.

Eén ding is zeker …….. Wij hebben genoten van de wel zeer bijzondere en speciale reis, Wij hadden het voor geen goud willen missen en niet te vergeten …… Wij hebben genoten van jullie gezelligheid!''
                                                                                          

                                                                                                                                      mevrouw de Jong-Lantink - okt 2012 

 

Enkele foto's van onze reis:                            

             Samarkant
                                              Het prachtige plein in het centrum van Samarkand heet Registan

                                            Aan het plein staan drie grote madrassa's of islamitische scholen:
                                                      De Ulug Bey Madrassa werd gebouwd in 1420
                                                      De Sherdar Madrassa werd gebouwd in 1636
                                                     De Tilla-Kari Madrassa werd gebouwd in 1660

                                 In Samarkand bevinden zich verscheidene parels uit de Islamitische architectuur.
                                                  De stad werd door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.
             

             Khiva in Oezbekistan
                                                                     
                                                                               Khiva in Oezbekistan

             Turkmenistan
        "The door to Hell" in Darvaza, Turkmenistan
‘De deur naar de hel’ is een grote krater in het vlakke landschap van Turkmenistan. De brandende            krater heeft een diameter van 65 meter en is vermoedelijk rond de 25 meter diep. Echter is dit moeilijk precies vast te stellen door het vuur dat altijd in de krater brandt. De krater dankt de naam aan het feit dat het in 1971 in brand is komen te staan en nooit meer in gedoofd. Het is een zeer              bijzonder verschijnsel dat jaarlijks door honderdduizenden mensen van over de hele wereld wordt bezocht. Je kunt langs de oever van dit brandende meer wandelen en genieten van het spectaculaire tafereel dat zich in de krater afspeelt en natuurlijk de warmte, of beter gezegd de hitte, die vrijkomt uit het brandende gat in de grond.
           
                                                                       
                                                                                  langs de spoorweg ...
            
                                                           
                                                       Een warm muzikaal welkom in Volgograd.
            
De Kathedraal van de Hemelvaart van Christus of Zenkov-kathedraal is een Russisch-orthodoxe kathedraal in de Kazachse stad Alma-Ata of Almaty. De 56 meter hoge kathedraal staat midden in een 18 hectare groot stadspark in het oostelijk deel van het stadscentrum. Het gebouw is het op één na grootste houten bouwwerk ter wereld en één van de weinige sacrale bouwwerken van hout die de tand des tijds ongeschonden hebben doorstaan.
           
             
                     Ter gelegenheid van de Tour of Beijing 2012 is het Plein van de Hemelse Vrede mooi versierd .....