CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Belmond Royal Scotsman trein

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Meest exclusieve trein ter wereld
» Slechts maximaal 36 passagiers
» Volledig verzorgde reizen 

 


Schotland
is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land aan boord van  de Belmond Royal Scotsman. Een treinreis die u nooit meer zult vergeten.De trein:

Welkom aan boord van de Belmond Royal Scotsman, met ruimte voor slechts maximaal 36 gasten de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden. Dit is reizen zoals het hoort te zijn; luxueus, ontspannen en vol met nieuwe ontdekkingen. De Belmond Royal Scotsman rijdt sinds 1985 en is samengesteld uit 9 historische rijtuigen uit de jaren ’30. De trein omvat luxe slaaprijtuigen met ruime 1- en 2-persoons privé-compartimenten, twee sfeervolle restauratierijtuigen en een barrijtuig met aan het einde een open observatierijtuig. Het interieur is versierd met kostbare houtsoorten, geslepen glas en fijn damast.


 
Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat u niets mist van de schilderachtige omgeving, rijdt de trein 's nachts niet. U overnacht in uw comfortabele compartiment terwijl de trein stilstaat op kleine, veelal pittoreske stations.

Tijdens de reis wordt regelmatig gestopt voor een bezoek aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen, waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden ontvangen en rondgeleid. Tevens brengt u een bezoek aan een distillery, waar een beroemde whisky wordt geproduceerd. Voor deze excursies wordt gebruik gemaakt van de eigen, comfortabele touringcar die de trein op zijn reis door Schotland volgt.

De Belmond Royal Scotsman kan individueel worden geboekt of in zijn geheel worden geboekt voor een exclusief gezelschap of ten behoeve van een groeps- of incentivereis. 


Eten & drinken aan boord:

Aan boord gebruikt u de maaltijden in een van de twee restauratierijtuigen. De maaltijden worden vers bereid door topkoks. De lunch en het diner worden begeleid door mooie wijnen en geserveerd in de warme gloed van kaarslicht. De tafels zijn gedekt met zwaar, wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. Er zijn informele en formele diners. Tijdens de informele diners dragen de heren een das en colbert. Tijdens het formele diner dragen de heren een kilt of smoking. De dames dragen een nette jurk of een cocktaildress. Overdag is het kledingadvies ongedwongen.

Het salon/barrijtuig is een ideale plek om te praten met medereizigers.U heeft de keuze uit 43 verschillende soorten whisky waaronder een aantal zeldzame single malts! In dit rijtuig kunt u relaxen in de gemakkelijke fauteuils en banken. Terwijl u wegdroomt bij het voortdurend wisselende panorama, serveert de steward uw gewenste drankje. Na het diner kunt u in het salon/barrijtuig genieten van Schots entertainment. Aan de achterzijde van dit rijtuig bevindt zich een open veranda. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op het voorbijglijdende landschap. 


Uw compartiment:

De trein heeft 16 comfortabel ingerichte 2-persoonscompartimenten en 4 1-persoonscompartimenten. Allen zijn uitgerust met benedenbed(den), kostbaar mahoniehout, vast tapijt, historische prenten en geslepen glas. In uw compartiment beschikt u over een eigen, luxueuze badkamer met douche, wastafel, toilet en elke dag schone handdoeken.

Verder is het compartiment ingericht met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, commode, föhn, elektrisch regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage. Elk bed heeft een donzen- en een foamkussen, een donzen dekbed en een katoenen Schotse plaid. Er zijn (extra) dekens te verkrijgen. De trein stopt ’s nachts waardoor u verzekerd bent van een goede nachtrust. De geur van vers brood zal u wekken.Alle reizen met deze trein

Classic Tour - Belmond Royal Scotsman

Edinburgh - Keith - Kyle of Lochalsh - Boat of Garten - Perth - Edinburg

Tijdens deze klassieke rondreis kunt u genieten van de charme en de romantiek van Schotland. De Belmond Royal Scotsman neemt u mee door het schitterende landschap van de Highlands en langs romantische kastelen. De trein vertrekt vanuit Edinburgh richting Keith en via Kyle of Lochalsh naar Perth. De reis eindigt in Edinburgh.

» Classic Tour

Grand North Western Tour - Belmond Royal Scotsman

Edinburgh - Kyle of Lochalsh - Perth - Wemyss Bay - Edinburgh

8 dagen op avontuur met de Belmond Royal Schotsman is reizen in luxe. Tijdens de Grand North Western Tour ontmoet u op een ontspannen manier het beste van Schotland. Deze reis is een combinatie van de Classic Tour en de Western Tour.

» Grand North Western Tour

Grand West Highland Tour - Belmond Royal Scotsman

Edinburgh - Taynuilt - Wemyss Bay - Perth - Edinburgh

De Grand West Highland Tour is een combinatie van de Western Tour en de Highland Tour en duurt 6 dagen en 5 nachten. Op deze reis hoeft u niets te missen van het fascinerende landschap van Schotland. Reizen in stijl krijgt zo een andere betekenis.

» Grand West Highland Tour

Highland Tour - Belmond Royal Scotsman

Edinburgh - Boat of Garten - Dundee - Edinburgh

De Highland tour is een van de bekendste routes van Belmond Royal Scotsman. Tijdens deze 3-daagse reis maakt u kennis met de charme van de Schotse Hooglanden. De trein neemt u mee vanuit Edinburgh langs Dunkeld en Inverness en via de kust Aberdeen en Montrose naar Dundee. Deze schitterende treinreis eindigt weer in de hoofdstad Edinburgh.

» Highland Tour

Western Tour - Belmond Royal Scotsman

Edinburgh - Spean Bridge - Taynuilt - Wemyss Bay - Edinburgh

Vanuit Edinburgh reist u richting het westen van Schotland. De trein neemt u mee naar Loch Lomond, Fort William en Spean Bridge. Via Wemyss Bay reist u weer terug naar uw eindbestemming, de bruisende stad Edinburgh.

» Western Tour