Treinreizen met Rail Australia

Australië is een land van uitersten; het oudste continent is tegelijkertijd het kleinste continent èn het grootste eiland ter wereld. Dit uitgestrekte land herbergt veel verschillende landschappen; de Outback (het droge binnenland), de weelderige bossen van Tasmanië, het regenwoud en de koraalriffen van het tropische noorden en de bijna 18.000 kilometer lange kustlijn. Dit tezamen met de bruisende en kosmopolitische steden èn de relaxte bevolking maakt Australië tot een geweldig vakantieland.

Met anderhalf keer de oppervlakte van het vasteland van Europa is het onmogelijk om alles in één keer te zien. En hoewel het land geen omvangrijk spoorwegnetwerk heeft, biedt Australië treinliefhebbers met een aantal van de meest beroemde treinreizen volop mogelijkheden om per trein het land in al zijn glorie te ontdekken. Terwijl u ontspant en geniet van de service aan boord van de comfortabele treinen, trekt het intrigerende landschap aan uw ogen voorbij. 

 

De treinen en routes

Rail Australia brengt u via de mooiste routes en met de meest comfortabele treinen naar de belangrijkste bestemmingen. De dienst wordt uitgevoerd door drie verschillende spoorwegmaatschappijen; ieder met zijn eigen gebied, zijn eigen routes en zijn eigen bijzondere treinen.
Great Southern Rail is verantwoordelijk voor 3 grote treinen: de Indian Pacific (Sydney-Perth), The Ghan (Adelaide-Alice Springs en Alice Springs-Darwin) en The Overland (Melbourne-Adelaide).
Queensland Rail onderhoudt met The Spirit of Queensland en de Tilt Train de verbindingen langs de schitterende noordoostkust van Australië tussen Brisbane en Cairns.
NSW TrainLink verzorgt de treinverbindingen naar zo’n 334 bestemmingen in de staat New South Wales (waaronder Sydney) en naar steden in andere staten waaronder Canberra en Melbourne met de zgn. XPT- en XPLORER-treinen.

Klik hier voor meer informatie over de treinen

Routes & dienstregeling

We hebben voor u een overzicht gemaakt van de belangrijkste treinroutes in Australië. Uiteraard kunnen we alle treinen voor u boeken. Neem gerust contact op voor exacte tijden en prijzen.

Klik hier voor de route en dienstregeling

Treinticket, railpas en slaapaccommodatie

Afhankelijk van de route reist u op basis van een zitplaats of slaapaccommodatie. Daarnaast verzorgen wij complete reisarrangementen per trein die u naar de mooiste delen van de Australië brengen.

Klik hier voor een overzicht van de tarieven

Brochure aanvragen