Ontdek Amerika per trein met Amtrak

Reizen per trein door de Verenigde Staten is een avontuur op zich. Met een netwerk van meer dan 40.000 kilometer en comfortabele, ruime treinen brengt de nationale spoorwegmaatschappij Amtrak u naar alle uithoeken van dit reusachtige continent. Op deze manier maakt u op een ontspannen manier kennis met het land en de bevolking.

Reizen per trein door de Verenigde Staten is een nieuwe ervaring, een attractie. Historische steden, met sneeuw bedekte bergen en zonovergoten stranden, maar ook wildernissen en snelstromende rivieren maken deel uit van het fenomenale uitzicht vanuit de trein. Ontdek de geheimzinnigheid van de Verenigde Staten aan boord van een van de treinen van Amtrak. 

Over Amtrak

Amtrak is in 1970 opgericht. De Amerikaanse overheid achtte dit nodig, omdat de private spoorwegmaatschappijen van Amerika zich steeds meer richtten op goederentreinen en steeds minder interesse hadden in openbaar vervoer per spoor. Ooit exploiteerden deze maatschappijen beroemde lange-afstandstreinen, maar daar was eind jaren ‘60 weinig meer van over door de opkomst van de auto en vooral het vliegtuig. In 1971 werden alle spoorwegmaatschappijen samengesmolten tot één nationale maatschappij voor het reizigersvervoer: Amtrak, herkenbaar aan de zilverkleurige rijtuigen met de rood/wit/blauwe band. Amtrak is sindsdien geheel in handen van de federale overheid. Amtrak vervoert per jaar ongeveer 23 miljoen passagiers.

De treinen en routes

Amtrak brengt u langs de mooiste routes naar zo’n 500 verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten.
Hiervoor gebruikt Amtrak 3 verschillende treintypes die rijden op verschillende trajecten. Zo reist u met de Superliners op alle grote lijnen in het westen van de VS alsmede tussen Los Angeles en New Orleans en tussen Washington en Chicago. De Viewliners nemen u mee op de grotere afstanden in het oosten van de VS. Naar steden als New York, Boston en Washington rijden de treinen frequenter en zijn de reistijden korter. De Verenigde Staten hebben ook een hogesnelheidstrein, de Acela Express. Hij rijdt op het traject Boston-New York-Washington met een snelheid van ca. 240 kilometer per uur.

Alle treinen op een rij