Ontdek Amerika per trein: AMTRAK

Reizen per AMTRAK trein door de Verenigde Staten is een avontuur op zich. Met een netwerk van meer dan 40.000 kilometer en comfortabele, ruime treinen brengt de nationale spoorwegmaatschappij AMTRAK u naar alle uithoeken van dit reusachtige continent. Op deze manier maakt u op een ontspannen manier kennis met het land en de bevolking.

Reizen per AMTRAK trein door de Verenigde Staten is een heerlijke ervaring, een attractie. Historische steden, met sneeuw bedekte bergen en zonovergoten stranden, maar ook wildernissen en snelstromende rivieren maken deel uit van het fenomenale uitzicht vanuit de trein. Aan boord van een Amtrak trein reist u regelmatig door schitterende gebieden die met geen ander vervoermiddel bereikbaar zijn . 

Over AMTRAK

AMTRAK werd in 1970 opgericht. De Amerikaanse overheid achtte dit nodig, omdat de private spoorwegmaatschappijen van Amerika zich steeds meer richtten op goederenvervoer en steeds minder interesse hadden in het vervoer van passagiers per spoor. Ooit exploiteerden deze maatschappijen beroemde lange-afstandstreinen, maar daar was eind jaren ‘60 weinig meer van over door de opkomst van de auto en vooral het vliegtuig. In 1971 werden het passagiersvervoer van de grote spoorwegmaatschappijen samengevoegd tot één nationale maatschappij voor het reizigersvervoer: AMTRAK, herkenbaar aan de zilverkleurige rijtuigen met de rood/wit/blauwe band. AMTRAK vervoert per jaar ongeveer 23 miljoen passagiers.

De AMTRAK treinen en het routenet

De AMTRAK treinen brengen u langs de mooiste routes naar zo’n 500 verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten.
Hiervoor gebruikt AMTRAK 3 verschillende treintypes die rijden op verschillende trajecten. Zo reist u met de AMTRAK Superliner treinen op alle grote lijnen in het westen van de VS alsmede tussen Los Angeles en New Orleans en tussen Washington en Chicago. De AMTRAK Viewliner treinen nemen u mee op de grotere afstanden in het oosten van de VS. Naar steden als New York, Boston en Washington rijden de treinen frequenter en zijn de reistijden korter. AMTRAK heeft ook een semi-hogesnelheidstrein, Acela Express. Dit treintype rijdt op het traject Boston-New York-Washington, ook wel de Northeast Corridor genoemd, met een snelheid tot max. 240 kilometer per uur.

Klik hier voor een overzicht van de tarieven, route en dienstregelingen.

 

VRAAG BROCHURE AAN

Alle treinen op een rij

Brochure aanvragen