Belmond Royal Scotsman
Belmond Royal Scotsman
Belmond Royal Scotsman
Belmond Royal Scotsman
Belmond Royal Scotsman
Belmond Royal Scotsman
Belmond Royal Scotsman
Belmond Royal Scotsman

Belmond Royal Scotsman

De Belmond Royal Scotsman is wellicht de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door de prachtige Schotse Hooglanden. Dit is reizen in optima forma: luxueus, ontspannen en vol nieuwe ontdekkingen.

Over de Belmond Royal Scotsman

Welkom aan boord van de Belmond Royal Scotsman, met ruimte voor slechts maximaal 40 gasten de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden. Dit is reizen zoals het hoort te zijn; luxueus, ontspannen en vol met nieuwe ontdekkingen. De Belmond Royal Scotsman rijdt sinds 1985 en is samengesteld uit 9 historische rijtuigen uit de jaren ’30. De trein omvat luxe slaaprijtuigen met ruime 1- en 2-persoons privé-compartimenten, twee sfeervolle restauratierijtuigen en een barrijtuig met aan het einde een open observatierijtuig. Het interieur is versierd met kostbare houtsoorten, geslepen glas en fijn damast.


Diverse reizen met de Belmond Royal Scotsman

Er is keuze uit reizen van 3, 4, 5, 6 en 8 dagen naar de meest interessante plaatsen in Schotland. Elke reis begint en eindigt in de Schotse hoofdstad Edinburgh.De Belmond Royal Scotsman stopt regelmatig voor bezoeken aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden rondgeleid. Meestal bezoekt u ook een distillery, waar een beroemde whisky wordt geproduceerd. Voor de excursies wordt gebruik gemaakt van de eigen, comfortabele touringcar die de trein op zijn reis door Schotland volgt. Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat u niets mist van de schilderachtige omgeving, rijdt de trein 's nachts niet. U overnacht in uw comfortabele compartiment terwijl de trein stilstaat op kleine, veelal pittoreske stations.

De Belmond Royal Scotsman kan individueel worden geboekt of in zijn geheel worden geboekt voor een exclusief gezelschap of ten behoeve van een groeps- of incentivereis.

Uw compartiment 


De trein heeft 18 comfortabel ingerichte tweepersoonscompartimenten en 4 eenpersoonscompartimenten. Allen zijn ingericht met benedenbed(den), kostbaar mahoniehout, vast tapijt, historische prenten en geslepen glas. In uw compartiment beschikt u over een eigen badkamer met douche, wastafel, toilet en een keur aan fraaie toiletartikelen.

Verder is het compartiment uitgerust met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, ladenkastje, haardroger, regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage. Elk bed heeft een donzen- en een foamkussen, een donzen dekbed en een katoenen Schotse plaid. De trein rijdt ’s nachts niet waardoor u verzekerd bent van een goede nachtrust. De geur van vers brood zal u wekken. 

Restaurantrijtuigen aan boord van de Belmond Royal Scotsman 

Aan boord gebruikt u de maaltijden in een van de twee restaurantrijtuigen. De maaltijden worden aan boord vers bereid door topkoks. De lunches en diners worden begeleid door mooie wijnen. De tafels zijn gedekt met wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. Er zijn informele en formele diners. Tijdens de informele diners dragen de heren een das en colbert. Tijdens het formele diner dragen de heren een kilt of smoking. De dames dragen een nette jurk of een cocktaildress. Overdag is het kledingadvies ongedwongen. 

Salon/barrijtuig 

Het salon/barrijtuig is een ideale plek voor ontmoetingen met medereizigers. U kunt er relaxen in de gemakkelijke fauteuils en banken. Terwijl u wegdroomt bij het voortdurend wisselende panorama serveert de steward uw favoriete drankje. U heeft  keuze uit maar liefst 43 verschillende soorten whisky waaronder enkele zeldzame single malts!  Na het diner kunt u in het salon/barrijtuig genieten van Schots entertainment. Aan de achterzijde van dit rijtuig bevindt zich een open veranda. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op het voorbijglijdende landschap.

Met de Belmond Royal Scotsman maakt u de mooiste en meest luxe en exclusieve treinreis door Schotland. Lees hier meer over de treinreizen door Schotland.

Naar boven

Reizen met deze trein

vanaf €3.398,00
  • Belmond Royal Scotsman
  • 3 dagen
  • vanaf 1 mei
  • Schotland
  • Wenst u advies?
Bekijk deze reis
vanaf €8.198,00
  • Belmond Royal Scotsman
  • 6 dagen
  • vanaf 19 mei
  • Schotland
  • Wenst u advies?
Bekijk deze reis

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 158 beoordelingen
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Met de Canadian van Toronto naar Jasper en vanuit...

Ada Venema-Douma 30-10-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
De reis op zich was bijzonder fascinerend en indrukwekkend. Alles was even plezierig en goed geregeld, de service aan boord, het heerlijke eten en de persoonlijke en zeer vriendelijke verzorging van...
lees beoordeling

We een reis gemaakt met een camper door het westen...

Henri Veltkamp 18-12-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Wij vinden de ervaring met Incento erg prettig. We hadden voor de reis toch wel wat vragen en hier werd snel en goed op gereageerd. Dus hebben we besloten om de treinkaartjes te kopen en dat ging ook...
lees beoordeling
Brochure aanvragen