Indian Pacific
Indian Pacific
Indian Pacific
Indian Pacific
Indian Pacific

De Indian Pacific rijdt tussen Perth aan de Indische Oceaan en Sydney aan de Pacific, een reis van 4 dagen over 4325 km. Het is zonder twijfel de beroemdste van alle treinen in Australië. Australiërs noemen hem niet voor niets 'The Great Train'. 

De transcontinentale Indian Pacific vertrekt eenmaal per week in beide richtingen. Vanuit Sydney doorkruist de trein de majestueuze Blue Mountains en rijdt via Broken Hill naar Adelaide. Vervolgens, een dag later, glijdt de trein door de fascinerende leegte van de Nullarbor Plain over het langste rechte spoortraject ter wereld: 478 kilometer. Na een stop in de pioniersstad Kalgoorlie arriveert de Indian Pacific de volgende dag in Perth.

 

De Trein

De Indian Pacific is een hotel op rails met privé-accommodatie en talloze faciliteiten voor de passagiers. U kunt kiezen uit Gold Service en Platinum Service. De verzorging aan boord is op basis van 'All-Inclusive'. Maaltijden én drankjes zijn inbegrepen. Tijdens een aantal stops langs de route worden excursies aangeboden. Deze zgn. 'Off Train Excursions' zijn ook inbegrepen bij de prijs van uw ticket.

Indian Pacific

 

De compartimenten

Gold Service

 

Gold Service Twin Cabin

In een Gold Service Twin Cabin heeft u overdag een comfortabele zitbank voor drie personen met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden boven elkaar. Het beschikt over een kleine privé-badkamer met douche, toilet en wastafel. Er is voorts een stopcontact, leeslampjes, grote spiegel en een kledingkast. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

Gold Service Twin

 

Gold Service Single Cabin

In een Gold Service Single Cabin heeft u overdag een comfortabel fauteuil met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een kleine slaapkamer met een eenpersoonsbed (gelijkvloers). Het beschikt over een wastafel, stopcontact, leeslampje, grote spiegel en een kledingkast. Douches en toiletten bevinden zich aan het einde van hetzelfde rijtuig. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

 

Gold Service Superior Cabin

Een Gold Service Superior Cabin is tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft een aparte zithoek met 2 fauteuils, een tafel, video en een minibar gevuld met soft drinks. Voor de nacht is er een smal tweepersoonsbed en eenpersoons bovenbed. Er bevinden zich slecht twee Superior Cabins in de trein dus tijdig reserveren is raadzaam.

Gold Service Superior Cabin

 

Platinum Service

 

Platinum Service Doube/Twin Cabin

Een ruime en luxe compartiment, bijna tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft grote panoramaruiten aan twee zijden voor een ongehinderd uitzicht links en rechts van de trein. Overdag is uw cabin een ruime zitkamer met 2 fauteuils en 2 bijzettafels. 's Nachts wordt uw cabin omgebouwd tot een comfortabele slaapkamer met 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden (naar keuze). Uw privé-badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Er zijn stopcontacten, leeslampjes, een kledingkast en een safe. Een cabin steward staat 24 uur per dag tot uw beschikking en serveert graag een drankje of uw continentaal onbijt in de privacy van uw eigen cabin. Passagiers in Platinum Service gebruiken de maaltijden in de Platinum Club. Dit exclusieve rijtuig heeft ook een lounge voor een drankje en een ontmoeting met reisgenoten. 

Platinum Service - day

Platinum Service - night

 

Queen Adelaide Restaurant

Passagiers in Gold Service gebruiken de maaltijden in dit sfeervolle restaurantrijtuig. Geniet dagelijks van een volledig ontbijt, twee-gangen lunch en drie-gangen diner die vers worden bereid door de chefs aan boord. Er zijn tafels voor twee en vier personen.

Queen Adelaide Restaurant

 

Outback Explorer Lounge

Voor of na de maaltijd, maar ook gedurende de rest van de dag of avond zijn Gold Service passagiers welkom in de Outback Explorer Lounge, het 'sociale hart' van de trein. U kunt kiezen uit diverse drankjes (inbegrepen): bieren, wijnen, standaard likeuren, soft drinks, koffie, thee en water. Door de grote ramen heeft u uitzicht aan beide zijden van de trein. Geniet van uw favoriete drankje als de ondergaande zon het landschap van de 'outback' langzaam felrood kleurt. 

Outback Explorer Lounge

 

Platinum Club

Het Platinum Club rijtuig is een luxe, intieme lounge en restaurant, exclusief voor passagiers in Platinum Service. U kunt hier relaxen en een cocktail kiezen van een uitgebreide barlijst (inbegrepen). In het restaurantgedeelte geniet u van een heerlijke maaltijden die vers aan boord worden bereid.

Platinum Club

 

 

Indian Pacific - 'Off Train Excursions'

Tijdens de reis met de Indian Pacific kunt u op enkele stopplaatsen een excursie maken. Deze excursies zijn gratis maar onder voorbehoud: ingeval van een treinvertraging is het is mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.  

  • Broken Hill - Naar keuze:  stadstour door de mijnwerkerstad; bezoek aan de Pro Hart Gallery; bezoek aan het Palace Hotel (filmlocatie 'Pricila, Queeen of the Desert') of een bezoek aan het mijnwerkersmonument.
  • Adelaide - Naar keuze: stadstour met bezoek St. Peter's Cathedral en de Art Gallery of een bezoek aan de 140 jaar oude Adelaide Central Market. 
  • Cook - wandeling op eigen gelegenheid in deze zeer afgelegen nederzetting in het midden van de Nullarbor Plain. 
  • Kalgoorlie - stadstour met bezoek aan de grootste open goudmijn van Australië, de "Super Pit". 

 

Naar boven

 

 

 

Reviews door onze klanten

Reviews

8,8/10 | 67 beoordelingen
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Air-cruise met een treintraject van 3 dagen

H.P. Pull ter Gunne 30-12-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Fijn, vertrouwd
lees beoordeling

Met de Royal Scotsman door Schotland

Ruud van Kampen 02-01-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Een 5-sterren hotel op wielen. Fantastische service, waanzinnig goed eten en drinken. Een ervaring dioe we niet snel zullen vergeten.
Alles was tot in de puntjes geregeld, van vertrek tot thuiskomst....
lees beoordeling