Indian Pacific
Indian Pacific
Indian Pacific
Indian Pacific
Indian Pacific

Indian Pacific

De Indian Pacific rijdt tussen Perth aan de Indische Oceaan en Sydney aan de Pacific, een reis van 4 dagen over 4325 km. Het is zonder twijfel de beroemdste van alle treinen in Australië. Australiërs noemen hem niet voor niets 'The Great Train'. 

De transcontinentale Indian Pacific vertrekt eenmaal per week in beide richtingen. Vanuit Sydney doorkruist de trein de majestueuze Blue Mountains en rijdt via Broken Hill naar Adelaide. Vervolgens, een dag later, glijdt de trein door de fascinerende leegte van de Nullarbor Plain over het langste rechte spoortraject ter wereld: 478 kilometer. Na een stop in de pioniersstad Kalgoorlie arriveert de Indian Pacific de volgende dag in Perth.

 
Klik hier voor een overzicht van de tarieven, route en dienstregelingen. 

Over de Indian Pacific

De Indian Pacific is een hotel op rails met privé-accommodatie en talloze faciliteiten voor de passagiers. U kunt kiezen uit Gold Service en Platinum Service. De verzorging aan boord is op basis van 'All-Inclusive'. Maaltijden én drankjes zijn inbegrepen. Tijdens een aantal stops langs de route worden excursies aangeboden. Deze zgn. 'Off Train Excursions' zijn ook inbegrepen bij de prijs van uw ticket.

Indian Pacific

 

Compartimenten aan boord van Indian Pacific

Gold Service

 

Gold Service Twin Cabin

In een Gold Service Twin Cabin heeft u overdag een comfortabele zitbank voor drie personen met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden boven elkaar. Het beschikt over een kleine privé-badkamer met douche, toilet en wastafel. Er is voorts een stopcontact, leeslampjes, grote spiegel en een kledingkast. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

Gold Service Twin

 

Gold Service Single Cabin

In een Gold Service Single Cabin heeft u overdag een comfortabel fauteuil met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een kleine slaapkamer met een eenpersoonsbed (gelijkvloers). Het beschikt over een wastafel, stopcontact, leeslampje, grote spiegel en een kledingkast. Douches en toiletten bevinden zich aan het einde van hetzelfde rijtuig. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

 

Gold Service Superior Cabin

Een Gold Service Superior Cabin is tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft een aparte zithoek met 2 fauteuils, een tafel, video en een minibar gevuld met soft drinks. Voor de nacht is er een smal tweepersoonsbed en eenpersoons bovenbed. Er bevinden zich slecht twee Superior Cabins in de trein dus tijdig reserveren is raadzaam.

Gold Service Superior Cabin

 

Platinum Service, het beste aan boord van de Indian Pacific

 

Platinum Service Doube/Twin Cabin

Een ruime en luxe compartiment, bijna tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft grote panoramaruiten aan twee zijden voor een ongehinderd uitzicht links en rechts van de trein. Overdag is uw cabin een ruime zitkamer met 2 fauteuils en 2 bijzettafels. 's Nachts wordt uw cabin omgebouwd tot een comfortabele slaapkamer met 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden (naar keuze). Uw privé-badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Er zijn stopcontacten, leeslampjes, een kledingkast en een safe. Een cabin steward staat 24 uur per dag tot uw beschikking en serveert graag een drankje of uw continentaal onbijt in de privacy van uw eigen cabin. Passagiers in Platinum Service gebruiken de maaltijden in de Platinum Club. Dit exclusieve rijtuig heeft ook een lounge voor een drankje en een ontmoeting met reisgenoten. 

Platinum Service - day

Platinum Service - night

 

Restaurant aan boord van de Indian Pacific

Passagiers in Gold Service gebruiken de maaltijden in het sfeervolle 'Queen Adelaide' restaurantrijtuig van de Indian Pacific. Geniet hier dagelijks van een volledig ontbijt, twee-gangen lunch en drie-gangen diner die altijd vers worden bereid door de chefs aan boord. Er zijn tafels voor twee en vier personen.

Queen Adelaide Restaurant

 

Outback Explorer Lounge in de Indian Pacific

Voor of na de maaltijd, maar ook gedurende de rest van de dag of avond zijn Gold Service passagiers welkom in de Outback Explorer Lounge, het 'sociale hart' van de Indian Pacific. U kunt kiezen uit diverse drankjes (inbegrepen): bieren, wijnen, standaard likeuren, soft drinks, koffie, thee en water. Door de grote ramen heeft u uitzicht aan beide zijden van de trein. Geniet van uw favoriete drankje als de ondergaande zon het landschap van de 'outback' langzaam felrood kleurt. 

Outback Explorer Lounge

 

Platinum Club in de Indian Pacific

Het Platinum Club rijtuig van de Indian Pacific is een luxe, intieme lounge en restaurant, exclusief voor passagiers in Platinum Service. U kunt hier relaxen en een cocktail kiezen van een uitgebreide barlijst (inbegrepen). In het restaurantdeel geniet u van heerlijke maaltijden die altijd vers aan boord worden bereid.

Platinum Club

 

 

Indian Pacific - 'Off Train Excursions'

Tijdens de reis met de Indian Pacific kunt u op enkele stopplaatsen een excursie maken. Deze excursies zijn gratis maar onder voorbehoud: ingeval van een treinvertraging is het is mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.  

 • Broken Hill - Naar keuze:  stadstour door de mijnwerkerstad; bezoek aan de Pro Hart Gallery; bezoek aan het Palace Hotel (filmlocatie 'Pricila, Queeen of the Desert') of een bezoek aan het mijnwerkersmonument.
 • Adelaide (oostwaarts) - Naar keuze: stadstour met bezoek St. Peter's Cathedral en de Art Gallery of een bezoek aan de 140 jaar oude Adelaide Central Market. 
 • Adelaide (westwaarts) - Naar keuze: stadstour Adelaide of brengt een bezoek aan het wijngebied Barossa Valley of verken de Adelaide Hills. Het diner vindt plaats op een mooie locatie buiten de trein.
 • Cook - Wandeling op eigen gelegenheid in deze zeer afgelegen nederzetting in het midden van de Nullarbor Plain. 
 • Rawlinna - Reist u richting het westen dan stapt u in Rawlinna van boord voor een bijzondere avond onder de sterrenhemel van de Nullabor Plain in de Australische Outback. Gasten die oostwaarts reizen kunnen genieten van een schitterende zonsopkomst terwijl de Nullabor Plain tot leven komt. 
 • Kalgoorlie - Stadstour met bezoek aan de grootste open goudmijn van Australië, de "Super Pit". 
 • Bleu Mountains (Oostwaarts) - U verlaat de trein in Mount Victoria en gaat op ontdekkingstocht door de schitterende Blue Mountains. Per NSW TrainLink vervolgt u uw weg naar Sydney, waar u dezelfde dag aankomt.

 

Naar boven

 

 

 

Reizen met deze trein

vanaf €5.255,00
 • Indian Pacific
 • 19 dagen
 • Australië
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis
vanaf €6.210,00
 • Indian Pacific
 • 22 dagen
 • Australië
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 166 beoordelingen
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Crossing USA

Robert 31-10-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
We vonden dit een erg mooie reis, erg leuk om allerlei mensen te ontmoeten in de trein.
Incento bedankt voor de goede organisatie !
lees beoordeling

Banff naar Vancouver met de Rocky Mountenair

ineke 14-07-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Schitterend! Perfect verzorgd en een grandioze ervaring.
lees beoordeling
Brochure aanvragen