The Ghan
The Ghan
The Ghan
The Ghan
The Ghan
The Ghan
The Ghan
The Ghan
The Ghan

The Ghan

The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs naar Darwin door het “rode” hart van Australië en v.v. Een reis van 3 dagen over 2979 km. De trein dankt zijn naam aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die vroeger werden gebruikt voor het vervoer van goederen over de noord-zuid route.

The Ghan neemt zijn reizigers mee langs verspreid liggende nederzettingen, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties naar het hart van de “outback”. 

Klik hier voor een overzicht van de tarieven, route en dienstregelingen.

 

Over The Ghan

The Ghan is een hotel op rails met privé-accommodatie en talloze faciliteiten voor de passagiers. U kunt kiezen uit Gold Service en Platinum Service. De verzorging aan boord van The Ghan is op basis van 'all-inclusive'. Maaltijden én drankjes zijn inbegrepen. Tijdens een aantal stops langs de route worden excursies aangeboden. Deze zgn. 'Off Train Excursions' zijn ook inbegrepen bij de prijs van uw ticket.


Compartimenten aan boord van The Ghan

Reizen per trein door Australië blijft één van de meest ontspannende manieren om het land in al zijn glorie te leren kennen. De treinen zijn allemaal modern uitgerust waarbij het comfort en gemak van de reiziger voorop staat. The Ghan biedt (net als de Indian Pacific) 2 verschillende klassen: Gold Service en Platinum Service.

Gold Service

Gold Service Twin Cabin

In een Gold Service Twin Cabin heeft u overdag een comfortabele zitbank voor drie personen met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden boven elkaar. Het beschikt over een kleine privé-badkamer met douche, toilet en wastafel. Er is voorts een stopcontact, leeslampjes, grote spiegel en een kledingkast. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.


Gold Service Single Cabin

In een Gold Service Single Cabin heeft u overdag een comfortabel fauteuil met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een kleine slaapkamer met een eenpersoonsbed (gelijkvloers). Het beschikt over een wastafel, stopcontact, leeslampje, grote spiegel en een kledingkast. Douches en toiletten bevinden zich aan het einde van hetzelfde rijtuig. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.


Gold Service Superior Cabin

Een Gold Service Superior Cabin is tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft een aparte zithoek met 2 fauteuils, een tafel, video en een minibar gevuld met soft drinks. Voor de nacht is er een smal tweepersoonsbed en eenpersoons bovenbed. Er bevinden zich slecht twee Superior Cabins in de trein dus tijdig reserveren is raadzaam.

 

Platinum Service, het beste aan boord van The Ghan

Platinum Service Doube/Twin Cabin

Een ruim en luxe compartiment, bijna tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft grote panoramaruiten aan twee zijden voor een ongehinderd uitzicht links en rechts van de trein. Overdag is uw cabin een ruime zitkamer met 2 fauteuils en 2 bijzettafels. 's Nachts wordt uw cabin omgebouwd tot een comfortabele slaapkamer met 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden (naar keuze). Uw privé-badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Er zijn stopcontacten, leeslampjes, een kledingkast en een safe. Een cabin steward staat 24 uur per dag tot uw beschikking en serveert graag een drankje of uw continentaal onbijt in de privacy van uw eigen cabin. Passagiers in Platinum Service gebruiken de maaltijden in de Platinum Club. Dit exclusieve rijtuig heeft ook een lounge voor een drankje en een ontmoeting met reisgenoten.

 

Platinum Cabin Dagopstelling

Plattinum Service Nachtopstelling

 

Restaurant aan boord van The Ghan

Passagiers in Gold Service gebruiken de maaltijden in het sfeervolle 'Queen Adelaide' restaurantrijtuig. Geniet hier dagelijks van een volledig ontbijt, twee-gangen lunch en drie-gangen diner die vers worden bereid door de chefs aan boord. Er zijn tafels voor twee en vier personen.

Queen Adelaide restaurantrijtuig

 

Outback Explorer Lounge in The Ghan

Voor of na de maaltijd, maar ook gedurende de rest van de dag of avond zijn Gold Service passagiers welkom in de Outback Explorer Lounge, het 'sociale hart' van The Ghan. U kunt kiezen uit diverse drankjes (inbegrepen): bieren, wijnen, standaard likeuren, soft drinks, koffie, thee en water. Door de grote ramen heeft u uitzicht aan beide zijden van de trein. Geniet van uw favoriete drankje als de ondergaande zon het landschap van de 'outback' langzaam felrood kleurt

 

Platinum Club

Het Platinum Club rijtuig in The Ghan is een luxe, intieme lounge en restaurant, exclusief voor passagiers in Platinum Service. U kunt hier relaxen en een cocktail kiezen van een uitgebreide barlijst (inbegrepen). In het restaurantdeel geniet u van een heerlijke maaltijden die vers aan boord worden bereid.

 

The Ghan - 'Off Train Excursies'

Tijdens de reis met The Ghan kunt u op enkele stopplaatsen een excursie maken. Deze excursies zijn gratis maar onder voorbehoud: ingeval van een treinvertraging is het is mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.

 • Katherine - We bezoeken de prachtige en spirituele Nitmiluk-kloof. U kunt deelnemen aan de Nitmiluk Gorge Cruise of de Nitmiluk First Gorge Rock Art cruise. Van mei tot en met oktober de z.g. ‘Outback Experience’ aangeboden. U maakt kennis met het leven op een Australisch veebedrijf middels pakkende verhalen, anekdotes, demonstraties en live muziekuitvoeringen. Tegen bijbetaling is het mogelijk om een helikoptervlucht of een vlucht per klein vliegtuigje te maken over Kakadu en Nitmiluk National Park.
 • Alice Springs - Er kan gekozen worden uit verschillende excursies. Verken bijvoorbeeld het plaatsje Alcie Springs, bezoek de spectaculaire vogelshow in Desert Park of Simpsons Gap. Tegen betaling kunnen er nog verschillende excursies bijgeboekt worden zoals bijvoorbeeld een tocht per kameel of een helikoptervlucht.  
 • Coober Pedy (alleen tijdens the Ghan Experience) - U brengt een bezoek aan Coober Pedy, de Opaalhoofdstad van de wereld.   


Naar boven

Reizen met deze trein

Groepsreis internationaal gezelschap
vanaf €10.098,00
 • The Ghan
 • 23 dagen
 • vanaf 13 sep.
 • Australië
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis
vanaf €5.255,00
 • Indian Pacific
 • 19 dagen
 • Australië
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis
vanaf €6.210,00
 • Indian Pacific
 • 22 dagen
 • Australië
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 166 beoordelingen
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Coast to Coast en hiervoor LA to Las Vegas

Corine Willemsen 02-01-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Geweldig
lees beoordeling

Noorwegen in een notendop

Margriet Vervoordeldonk 24-10-2021
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
We hebben genoten van de reis Noorwegen in een Notendop. In overleg met Incento hebben we de reis wat aangepast waardoor we een extra overnachting in Flåm en Voss hadden en terug vlogen vanaf Bergen....
lees beoordeling
Brochure aanvragen