The Hudson Bay
The Hudson Bay
The Hudson Bay
The Hudson Bay

The Hudson Bay van VIA Rail Canada rijdt tussen Winnipeg en Churchill over het enige noord/zuid traject dat Canada rijk is, een afstand van 1.700 km. Churchill staat bekend als Polar Bear Capital of the World en is alleen per trein of vliegtuig bereikbaar.

Deze spoorlijn is erg belangrijk voor de afgelegen dorpen en plaatsen in het subarctische Noord Manitoba. Veel woongemeenschappen zijn alleen per trein bereikbaar. Als u vanuit Winnipg naar het noorden rijdt, veranderen de uitgestrekte prairies in naaldwouden en ijzige toendra's met koude meren. Tenslotte komt u aan in Churchill, gelegen aan de Hudson Baai. Hier kunt u in de zomer walvissen spotten, de herfst is de tijd van de ijsberen en in hartje winter kunt u er genieten van het spectaculaire Noorderlicht. 

 

Dienstregeling

The Hudson Bay - Noordwaarts The Hudson Bay - Zuidwaarts
Vertrek: elke dinsdag en zondag Vertrek: elke dinsdag, donderdag en zaterdag
    Aankomst Vertrek     Aankomst Vertrek
1e dag Winnipeg   12.05 1e dag Churchill   19.30
2e dag The Pas 01.45 02.30 2e dag Gillam 05.00 05.30
2e dag Thompson 12.00 17.00 2e dag Thompson 11.30 14.00
2e dag Gillam 23.00 23.30 2e dag The Pas 23.30 03.15 +1
3e dag Churchill 09.00   3e dag Winnipeg 16.45  

 
Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

The Hudson Bay 

 

De Trein

Aan boord van The Hudson Bay kunt u kiezen voor een ruime zitplaats met verstelbare rugleuning, maar voor een goede nachtrust en privacy tijdens een lange treinreis gaat er niets boven comfortabele slaapaccommodatie (zgn. Sleeper Plus Class) Uiteraard is er ook een restaurantrijtuig. Als u heeft geboekt voor slaapaccommodatie dan zijn alle maaltijden bij de ticketprijs inbegrepen. In de trein bevindt zich ook een Service Car, een loungerijtuig waar terecht kunt voor een hapje en een drankje.  Op sommige data wordt een zgn. Park Car aan de trein toegevoegd, dit rijtuig heeft een verhoogd panoramadek voor een bijzondere kijk over de trein en het voorbijglijdende landschap.

 

Slaapaccommodaties

Upper en Lower berths

Overdag 2 brede stoelen tegenover elkaar die 's nachts worden veranderd in 2 bedden boven elkaar. Voor de nodige privacy worden deze 's nachts van het gangpad gescheiden door een dik gordijn. Een toilet en een douche bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig. Alleenreizenden kunnen een Upper of een Lower berth reserveren.

Upper en Lower berths - VIA Rail

Cabin for 1

Klein privécompartiment voor 1 persoon met eigen wastafel en toilet. Overdag met een comfortabel fauteuil. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knus slaapkamertje met een eenpersoonsbed. Verwarming, ventilatie en airconditioning. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig.

Cabin for 2

Privécompartiment voor 2 personen met eigen wastafel en toilet. Overdag uitgerust met 2 stoelen. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knusse slaapkamer met 2 bedden boven elkaar. Er is een kleine kast, een stopcontact en individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig. Twee Cabins for 2 kunnen worden samengevoegd tot een Cabin for 4.

Cabin for 2 - VIA Rail

Cabin for 3

Ruimer privécompartiment voor 3 personen met eigen wastafel en toilet. Overdag beschikt u over een zitbank en 2 comfortabele stoelen. ’s Nachts is het compartiment omgebouwd tot een slaapkamer met 2 bedden gelijkvloers en 1 bovenbed. Er is een kleine kast, een stopcontact en individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig.

 

Restaurant rijtuig

In het restaurantrijtuig kunt u genieten van een prima ontbijt, lunch of diner. In het zomerseizoen reist er een kok mee, die de gerechten vers bereidt. Buiten het zomerseizoen kunt u kiezen uit een selectie vooraf bereide gerechten. Heeft u slaapaccommodatie geboekt, dan zijn alle maaltijden aan boord bij de ticketprijs inbegrepen. Als u uitsluitend een zitplaats heeft geboekt dan kunt u voor betaalbare maaltijden, snacks en drankjes terecht in het Service-rijtuig.

Restaurant - VIA Rail

 

Service rijtuig

In de trein bevindt zich een Service-rijtuig. Dit is een lounge-rijtuig met tafeljes en stoelen. Aan de bar in dit rijtuig kunt u eenvoudige maaltijden, snacks en drankjes kopen.

 

Park Car

Op geselecteerde data rijdt er een speciale Park Car mee. (Informeer hiernaar bij boeking). Dit rijtuig heeft in het midden een verhoogd panoramadek (Dome) voor een fantastisch uitzicht van 360° over de trein en het voorbijglijdende landschap. Dit rijtuig is uitsluitend toegankelijk voor passagiers in slaapaccommodatie.

 

Park Car

 

Klik hier voor een 3D animatie van een zitplaatsrijtuig

Klik hier voor een 3D animatie van de slaapaccommodaties

 

 

 

Naar boven

 

 

Reviews door onze klanten

Reviews

8,8/10 | 67 beoordelingen
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Grand Hibernian (Legends and Loughs)

J.A. (Hans) OHR 03-01-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Al meerdere reizen bij Incento geboekt.
Prima service.
lees beoordeling

Cities of the East met de Amtrak trein.

John Verdiesen 02-06-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Het is een geweldig mooie reis geweest met een aaneenschakeling van hoogtepunten. En een erg comfortabele manier van reizen met de trein.l
lees beoordeling