The Ocean
The Ocean
The Ocean
The Ocean
The Ocean

The Ocean van VIA Rail is de transcontinentale trein in het oosten van Canada. Deze trein rijdt zes keer per week tussen Montreal en Halifax, een reis over 1.346 km. die in ruim 21 uur wordt afgelegd. Aan boord treft u comfortabele slaapaccommodaties aan, een restaurantrijtuig en een zgn. Park Car voor een bijzondere kijk op het voorbijglijdende landschap.

Het spoor loopt door de bossen van Nova Scotia en passeert rivieren vol zal, de bosrijke kust, pittoreske vissersdorpjes, de stranden van New Brunswick, the Bay of Challeur met prachtige uitzichten over de zee en historische plaatsen als Amherst, Truro in Nova Scotia en het oosten van de staat Quebec.

 

De Trein

Aan boord van The Ocean kunt u kiezen voor een ruime zitplaats met verstelbare rugleuning, maar voor een goede nachtrust en privacy tijdens een lange treinreis gaat er niets boven comfortabele slaapaccommodatie (zgn. Sleeper Plus Class) Uiteraard is er ook een restaurantrijtuig. Als u heeft geboekt voor slaapaccommodatie in The Ocean zijn alle maaltijden bij de ticketprijs inbegrepen. In de trein bevindt zich voorts een Service Car, een loungerijtuig waar terecht kunt voor een hapje en een drankje. Uitsluitend passagiers in slaapaccommodatie hebben toegang tot de Park Car die een verhoogd panoramadek heeft.

The Ocean

 

Slaapaccommodaties

Cabin for 2

Privécompartiment voor 2 personen met eigen wastafel en toilet. Overdag uitgerust met 1 ruime zitbank. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knusse slaapkamer met 2 bedden boven elkaar. Er is een kleine kast, een haardroger, een stopcontact en individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning.

Cabin for 2 met douche

Privécompartiment voor 2 personen met eigen wastafel, toilet en douche. Overdag uitgerust met 1 ruime zitbank. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knusse slaapkamer met 2 bedden boven elkaar. Er is een kleine kast, een stopcontact en individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning.

Cabin for 2

 

Cabin for 2

 

Restaurant rijtuig

In het restaurantrijtuig kunt u aan een keurig gedekte tafel genieten van een prima, vers bereid ontbijt, lunch of diner. Heeft u slaapaccomodatie geboekt, dan zijn alle maaltijden aan boord bij de ticketprijs inbegrepen. Als u uitsluitend een zitplaats heeft geboekt dan kunt u voor betaalbare maaltijden, snacks en drankjes terecht in het Service-rijtuig. 

 Restaurantrijtuig - The Ocean

 

Service rijtuig

In de trein bevindt zich een Service-rijtuig. Dit is een lounge-rijtuig met tafeljes en stoelen. Aan de bar in dit rijtuig kunt u eenvoudige maaltijden, snacks en drankjes bestellen.

 Service rijtuig

 

Park Car

De Park Car heeft in het midden ook een verhoogd panoramadek (Dome) voor een fantastisch uitzicht van 360° over de trein en het voorbijglijdende landschap. Dit rijtuig is uitsluitend toegankelijk voor passagiers in slaapaccommodatie.

Park Car

 

Park Car

 

 

 

Naar boven

 

 

 

Reviews door onze klanten

Reviews

8,8/10 | 67 beoordelingen
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

The Canadian

Elma en Peter de Bruin 15-08-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Geweldig, ieder ander woord doet afbreuk aan onze ervaring.
lees beoordeling

Van Daar es Salaam naar Kaapstad

Ans Jonker - Pullen 21-02-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Zeer goed verzorg.
lees beoordeling