The Skeena
The Skeena
The Skeena
The Skeena
The Skeena
The Skeena

The Skeena van VIA Rail rijdt in 2 dagen van Jasper in de Rocky Mountains naar Prince Rupert aan de Stille Oceaan, een afstand van 1160 km. Deze trein rijdt driemaal per week. Er wordt alleen in daglicht gereden zodat u niets van de spectaculaire landschappen hoeft te missen! Halverwege wordt gestopt voor een overnachting in Prince George. De volgende dag vervolgt u de treinreis richting Prince Rupert.

U rijdt van het Jasper National Park naar de ruige kust van de Stille Oceaan. Afgelegen nederzettingen uit de pionierstijd, eenzame boerderijen, imposante bergen, schuimende rivieren en glinsterende meren glijden aan uw raam voorbij. Op de tweede dag passeert de trein Yellowhead Pass en vervolgt zijn route langs de machtige Skeena rivier. Dit is één van de mooiste treinroutes van Canada. Vanuit Prince George kunt u met BC Ferries doorreizen naar Port Hardy op Vancouver Island. U kunt de reis uiteraard ook in omgekeerde richting maken.

De hotelovernachting in Prince George is niet bij het basistarief inbegrepen maar kunnen wij desgewenst voor u reserveren.

Dienstregeling

The Skeena - Westwaarts The Skeena - Oostwaarts
Vertrek: elke woensdag, vrijdag en zondag Vertrek: elke woensdag, vrijdag en zondag
    Aankomst Vertrek     Aankomst Vertrek
1e dag Jasper   12.45 1e dag Prince Rupert   08.00
  Prince George 19.08     Prince George 20.29  
2e dag Prince George   08.00 2e dag Prince George   09.45
  Prince Rupert 20.25     Jasper 18.30  


Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

De Trein

Economy Class

In de Economy Class kunt u in een ruime, comfortabele stoel genieten van de ontspannen sfeer, attent service en natuurlijk van het grandioze uitzicht door de groten ramen. Deze klasse is het hele jaar beschikbaar. Uitsluitend in het laagseizoen (oktober t/m mei) hebben Economy Class passagiers ook toegang tot de Park Car. In de trein zijn lichte maaltijden, snacks en drankjes verkrijgbaar

 

Touring Class

Op een aantal geselecteerde data in het hoogseizoen (medio juni tot eind september) kunt u boeken voor Touring Class. U heeft dan een zitplaats in het Panoramarijtuig dat dan aan de trein is toegevoegd. Het panoramarijtuig heeft van voor tot achter een volledig glazen dak voor een werkelijk onbeperkt uitzicht op de spectaculaire omgeving. Passagiers in Touring Class hebben ook altijd toegang tot de Park Car, het laatste rijtuig van de trein bestaande uit 2 bar/lounges en een verhoogd panoramadek (Dome) voor een fantastisch uitzicht van 360° over de trein en het voorbijglijdende landschap. In de Touring Class zijn ook warme en koude maaltijden inbegrepen. Het diner is inclusief wijn.

 

Uitzicht vanuit The Skeena

 

Park Car

Het laatste rijtuig in The Skeena is de Park Car. Voorin dit rijtuig is een bar; achterin bevindt zich de 'Bullet-lounge met ramen rondom. Dit rijtuig heeft in het midden een verhoogd panoramadek (Dome). De Park Car is alleen toegankelijk voor passagiers in Touring Class. In het laagseizoen (oktober t/m mei) is dit rijtuig ook toegankelijk voor de passagiers in Economy Class.

 

Naar boven

Reviews door onze klanten

Reviews

8,8/10 | 67 beoordelingen
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Cities of the East met de Amtrak trein.

John Verdiesen 02-06-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Het is een geweldig mooie reis geweest met een aaneenschakeling van hoogtepunten. En een erg comfortabele manier van reizen met de trein.l
lees beoordeling

New York - Chicago

E.Gidius 08-08-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
De reis kende de nodige problemen, maar daar heeft Incento part noch deel aan.
lees beoordeling