Per trein door Scandinavië

De majestueuze bergen, de diepe fjorden, uitgestrekte bossen, ongerepte landschappen, bijzondere natuurfenomenen als het Noorderlicht en de Midzomernachtzon, bezienswaardige steden en de allermooiste treintrajecten van Europa vormen dé ingrediënten voor een schitterende en afwisselende vakantie in Scandinavië.
Wilt u naar Scandinavië dan is reizen per trein een echte aanrader.


Per trein door Scandinavie is in de zomer en winter een unieke reiservaring. Hier vindt u dagtreinen maar ook lange afstandstreinen met comfortabele slaapaccommodaties. Een treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit uw comfortabele stoel. Een aantal van de beroemdste spoorlijnen van Europa vindt u hier. Zoals in Noorwegen de Bergensbanen die Olso en Bergen verbindt en de Flåm-Spoorlijn, een zijtak van Bergensbanen. Of reis met de Inlandsbanan dwars door het uitgestrekte hart van Zweden tot boven de poolcirkel. Vooral in de winter ‘the place to be’ voor het magische Noorderlicht en allerlei winterse activiteiten als husky- en sneeuwscooter safari’s en langlaufen. In het hoge noorden verbindt de Ofoten spoorlijn Kiruna in Zweeds Lapland met de Noorse Havenstad Narvik. Laat u verrassen door de mooiste plekjes van Noorwegen en Zweden. De bestemming is niet alleen meer dan de moeite waard, maar beslist ook de treinreizen zelf.

Treinreizen Zweden & Noorwegen: onze favorieten

Flåmsbana

De Flåmsbana is een zijtak van de Bergen Spoorlijn en brengt zijn passagiers op een reis van 20 kilometer over één van de meest steile spoortrajecten ter wereld. Vanuit Flåm, mooi gelegen aan het Aurlandsfjord, passeert de trein talloze haarspeldbochten en maar liefst 20 tunnels. Het omringende landschap is spectaculair en typisch Noors.

FlamsbanaFlamsbana

Bergen spoorlijn 

De Bergen spoorlijn verbindt de steden Bergen en Oslo. Het traject doorkruist wilde landschappen, voert langs diepe fjorden en passeert onnoemelijk veel tunnels. Er worden onder andere tussenstops gemaakt in Myrdal, het overstappunt voor de Flåmsbana en Finse, het hoogst gelegen station op de route (1.222 meter).

Bergen railwayBergen railway

Inlandsbanan

De Inlandsbanan verbindt Kristinehamn in het zuiden van Zweden met Gällivare in het noorden, een traject van zo’n 1.300 kilometer. Tijdens het reisprogramma wordt opgestapt in Östersund, in het hart van het uitgestrekte Zweden, voor een trip naar Jokkmokk, gelegen ten noorden van de Poolcirkel. 

InlandsbananInlandsbanan

Ofoten spoorlijn

De Ofoten Spoorlijn voert u dwars door het wilde landschap van Zweden. Deze koudste en meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld is 42 kilometer lang en u beleeft een adembenemende tocht langs diepe fjorden, ruige bergen en wilde bergplateaus rond de poolcirkel.

Ofoten spoorlijnOfoten spoorlijn

Raumabanen

Een spectaculaire lijn van 114 kilometer die begint in het dorp Dombås. Daarna rijdt de trein door het dal van de rivier Rauma met prachtige uitzichten op hoge bergpieken en bergplateaus. Vlak na Verma, gaat de trein de halfronde Stavem Tunnel in om daarna de beroemde Kylling brug over steken. Verderop wordt de Trollveggen (Troll muur) gepasseerd, de hoogste verticale rots in Europa, waarna de reis verder gaat door een ruig en ongerept landschap richting het stadje Åndalsnes aan de oever van de mooie Romsdalfjord.

Raumabanen

Reisarrangementen Scandinavië per trein

U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal treinreisarrangementen Scandinavië waarin treinreizen over de spectaculairste routes worden gecombineerd met een verblijf in de leukste bezienswaardige steden en dorpen en schitterende fjord- en zeecruises. Wij bieden goed georganiseerde treinrondreizen Scandinavie aan inclusief:

- De reis vanuit Nederland naar Scandinavië
- Elke treinreis in Scandinavië
- Hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt
- Excursies tijdens uw treinreis
- Naast individuele reizen bieden wij ook groepsreizen Scandinavië aan in Nederlands- en Engelstalig gezelschap

Uiteraard kan elke individuele treinarrangement worden uitgebreid met bijvoorbeeld extra hotelovernachting(en) en excursies of geheel op naar uw wensen worden aangepast.


Brochure aanvragen