The Blue Train
The Blue Train
The Blue Train
The Blue Train
The Blue Train
The Blue Train
The Blue Train
The Blue Train

The Blue Train

The Blue Train in Zuid-Afrika is één van de beroemdste treinen ter wereld. Het is een ‘5-sterrenhotel op rails’ waarmee je op zeer luxe wijze het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Johannesburg doorkruist, een afstand van 1600 km. Onderweg trekken wijdse landerijen, ruige bergen, de semi-woestijn van de Karoo en het Kaapse wijngebied aan je raam voorbij.

Over The Blue Train

The Blue Train vindt zijn oorsprong in de Union Limited-trein die vanaf 1923 een treinverbinding onderhield tussen Kaapstad en de goudvelden rond Johannesburg alsmede de hoofdstad van Transvaal, Pretoria. In 1946 ontving de trein zijn officiële naam: ‘The Blue Train’. De trein, geëxploiteerd door de Zuid-Afrikaanse Spoorwegen (Spoornet), werd in 1997 schitterend gerenoveerd.

Aan boord van The Blue Train is het een en al luxe. In het restaurant-rijtuig geniet je van het beste wat de Zuid-Afrikaanse keuken te bieden heeft. Uiteraard worden daarbij de heerlijkste wijnen geschonken. De verzorging is op basis van all-inclusive. U logeert 2 nachten in een luxueus compartiment (keuze uit 2 categorieën) met fijne bedden, overdag een zitkamer met tv, airco, wifi en een badkamer met bad of douche, toilet, een föhn en badjassen. Het laatste rijtuig in de trein is het observatierijtuig met comfortabele fauteuils en achterin aan 3 kanten enorme ramen van plafond tot op de vloer voor een panoramisch uitzicht op het voorbijglijdende landschap. Het club-rijtuig en het lounge-rijtuig zijn ideale plekken voor een ‘high tea’, een aperitief of koffie met een glas cognac na afloop van het diner. De service aan boord is vergelijkbaar met die in de beste hotels ter wereld. The Blue Train is er in 2 samenstellingen: een trein voor maximaal 70 gasten en een trein voor maximaal 82 gasten.

De compartimenten aan boord van The Blue Train 

De Luxe compartiment - 8 m²
Elk ‘De Luxe’ rijtuig omvat 4 ‘De Luxe’ compartimenten. Overdag een gezellige privé-zitkamer die ‘s avonds door de cabin steward wordt veranderd in een luxe slaapkamer. Een van de compartimenten heeft een tweepersoonsbed en een fraaie badkamer die, naast toilet en wastafel, over een klein bad met handdouche beschikt. De andere drie compartiment hebben 2 eenpersoonsbedden en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Voorts is elk compartiment uitgerust met wifi, individueel regelbare airconditioning, vloerverwarming, een kledingkast en een safe. Uiteraard is elke compartiment voorzien van badartikelen en mineraalwater. Er is een 24-uurs butler- en laundry-service.


Luxury compartiment - 10,2 m²
Een ‘Luxury’ rijtuig omvat slechts 3 ‘Luxury’ compartimenten die daardoor wat ruimer zijn dan ‘De Luxe’ compartimenten. Overdag een gezellige privé-zitkamer die ‘s avonds door de cabin steward wordt veranderd in een luxe slaapkamer. Er is keuze uit een compartiment met 2 eenpersoonsbedden of 1 tweepersoonsbed. De luxe badkamer heeft naast toilet en wastafel een full-size bad met handdouche. Voorts is elk compartiment uitgerust met wifi, individueel regelbare airconditioning, vloerverwarming, een kledingkast en een safe. Uiteraard is elke compartiment voorzien van badartikelen en mineraalwater. Er is een 24-uurs butler- en laundry-service.

 

Eten en drinken aan boord van The Blue Train

Restaurant-rijtuig
Het uiterst sfeervolle restaurant-rijtuig heeft tafels voor 2 en 4 personen. De chefs aan boord van de trein bereiden voortreffelijke gerechten waarbij ze de meest verse lokale ingrediënten gebruiken. Er is een menu voor iedere smaak! Op de uitgebreide wijnlijst staan diverse bekroonde Zuid-Afrikaanse wijnen. Het ontbijt is een open zitting. Lunches en diners worden geserveerd in twee zittingen. 

Lounge-rijtuig
In het midden van The Blue Train bevindt zich het lounge-rijtuig. Het is de perfecte plaats voor een aloude Britse traditie: een ‘High Tea’ die hier elke middag wordt geserveerd.

Club-rijtuig
In het gezellige club-rijtuig vooraan in The Blue Train bevindt zich een welvoorziene bar. Het is een ideale plek voor een aperitief, een drankje tussendoor of koffie met een mooi glas cognac tijdens een goed gesprek na afloop van het diner.Observatie-rijtuig
Het observatie-rijtuig aan het eind van The Blue Train heeft achterin aan 3 kanten grote ramen van plafond tot op de vloer voor een fantastisch uitzicht op het steeds veranderende landschap. U vindt er gemakkelijke fauteuils en zitjes.


The Blue Train is niet de enige bijzondere trein die door Zuid-Afrika rijdt. Bekijk hier het volledige overzicht met treinen in zuidelijk Afrika.

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 166 beoordelingen
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Avontuur tussen de rails.

Elwin van Breemen 30-12-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Ik heb mijn reis met incento als zeer aangenaam ervaren. Het programma Rail Away in het echt.

Naast de prachtige ver gezichten door de panorama ramen van de treinen was het ook erg fijn...
lees beoordeling

Grand Hibernian (Legends and Loughs)

J.A. (Hans) OHR 03-01-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Al meerdere reizen bij Incento geboekt.
Prima service.
lees beoordeling
Brochure aanvragen