VIA RAIL: rondreizen per trein door Canada

Canada is één van de grootste landen ter wereld. De 497 treinen van de nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail laten dit land in al zijn uitgestrektheid zien; het 12.500 km tellende spoorwegnetwerk loopt over hoge bergpassen en langs brede rivieren. Laat u meevoeren op een comfortabel avontuur dat zich afspeelt tussen de ruige landschappen rondom Halifax aan de Atlantische Oceaan, via de Rocky Mountains naar het bruisende Vancouver aan de Stille Oceaan. De trein brengt u zelfs naar gebieden die voor andere vervoermiddelen onbereikbaar zijn.

De treinen en routes

De nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail brengt u via de mooiste routes naar zo’n 450 verschillende bestemmingen in Canada. De belangrijkste treinverbindingen die door VIA Rail worden onderhouden zijn onder te verdelen in een aantal regio's:
 
De meest indrukwekkende van alle treinen: The Canadian
The Canadian is de transcontinentale trein. Deze trein legt driemaal per week tijdens een 4-daagse tocht de 4500 kilometer af tussen Toronto en Vancouver. Aan boord heeft u de keuze uit diverse comfortabele slaapaccommodaties. 

In de Atlantische regio rijdt The Ocean tussen Montreal en Halifax.

Tussen de grote Oost-Canadese steden Quebec, Montreal, Ottawa, Toronto en Windsor onderhouden ca. 300 Corridor-treinen dagelijks frequente verbindingen.
 
In Northern Manitoba rijdt The Hudson Bay over de noord-zuidlijn die Canada rijk is. Deze trein rijdt tussen Winnipeg en Churchill.

In West-Canada treft u The Skeena, een speciale trein die driemaal per week Jasper in de Rocky Mountains en Prince Rupert aan de Stille Oceaan met elkaar verbindt.

Dome Cars
Aan boord van de treinen op onderstaande routes vindt u de zogenoemde Dome Cars. In deze speciale rijtuigen kunt u genieten van een schitterend uitzicht over het landschap door de grote panoramaruiten. Op enkele trajecten geldt een minimale boekingsklasse om plaats te mogen nemen in de Dome Car. •Montréal - Halifax (the Ocean)
•Montréal - Gaspé (the Chaleur)
•Toronto - Vancouver (the Canadian)
•Jasper - Prince Rupert (the Skeena)
•Winnipeg - Churchill (the Hudson Bay, van 1 - 31 oktober)

Tarieven en slaapaccommodatie
De tarieven, al dan niet inclusief comfortabele slaapaccommodatie, zijn gunstig. Ook verzorgen wij complete reisarrangementen per trein die u naar de mooiste delen van Canada brengen.