The Canadian
The Canadian
The Canadian
The Canadian
The Canadian
The Canadian
The Canadian
The Canadian
The Canadian

The Canadian

De beroemdste trein van Canada is de zilverkleurige Canadian, het 'vlaggenschip' van VIA Rail Canada. Dit hotel op rails legt de 4500 kilometer af tussen Toronto en Vancouver, een van de mooiste treinreizen ter wereld. The Canadian rijdt 2 tot 3x per week in beide richtingen. Het is ook mogelijk om de reis te onderbreken, bijvoorbeeld in Jasper, Edmonton of Winnipeg.   

Laat het centrum van Toronto achter u en geniet van een prachtige reis door uitgestrekte prairies, langs mooi gelegen meren, pittoreske stadjes en de besneeuwde toppen van de majestueuze Rocky Mountains op weg naar de culinaire hoofdstad van Canada, Vancouver. Als u geluk heeft, kunt u vanuit de trein zelfs wildlife spotten, zoals beren, elanden en grote roofvogels.

 Klik hier voor een overzicht van de tarieven, route en dienstregelingen.

Over The Canadian van VIA Rail

Aan boord van The Canadian van VIA Rail kunt u kiezen voor een ruime zitplaats met verstelbare rugleuning. Maar voor een goede nachtrust en privacy tijdens een lange treinreis gaat er niets boven comfortabele slaapaccommodatie (Sleeper Plus Class). Er is keuze uit diverse types. Uiteraard is er ook een restaurantrijtuig. Als u heeft geboekt voor slaapaccommodatie in The Canadian zijn alle maaltijden bij de VIA Rail ticketprijs inbegrepen. In de trein bevindt zich voorts een Skyline Car, een loungerijtuig met een verhoogd panoramadek (Dome). Tussen Edmonton en Vancouver rijdt er in de zomermaanden bovendien een panoramarijtuig mee dat van voor tot achter een volledig glazen dak heeft. Uitsluitend passagiers in slaapaccommodatie hebben toegang tot de Prestige Park Car, het laatste rijtuig van de trein bestaande uit 2 bar/lounges en een verhoogd panoramadek.

The Canadien 

 

Slaapaccommodaties aan boord van The Canadian

Upper en Lower berths

Overdag 2 brede stoelen tegenover elkaar die 's nachts worden veranderd in 2 bedden boven elkaar. Voor de nodige privacy worden deze 's nachts van het gangpad gescheiden door een dik gordijn. Een toilet en een douche bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig. Alleenreizenden kunnen een Upper of een Lower berth reserveren.

Upper en Lower berths

 

The Canadien - Upper Lower Berths

 

Cabin for 2 aan boord van The Canadian

Privécompartiment voor 2 personen met eigen wastafel en toilet. Overdag uitgerust met 2 comfortabele fauteuils. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knusse slaapkamer met 2 bedden boven elkaar. Er is een kleine kast en een stopcontact. Individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig.

The Canadien - Cabin for 2

 

Cabin for 2

 

Cabin for 1

Klein privécompartiment voor 1 persoon met eigen wastafel en toilet. Overdag met een comfortabel fauteuil. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knus slaapkamertje met een eenpersoonsbed. Verwarming, ventilatie en airconditioning. Douche en toilet bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig.

 

Prestige Class aan boord van The Canadian

De nieuwe Prestige Class van VIA Rail is een ruim en luxe privécompartiment met eigen badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. Overdag beschikt u over een leren zitbank. 's Nachts is uw compartiment omgebouwd tot een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning. De minibar wordt gevuld met drankjes van uw voorkeur. Naast de maaltijden zijn ook alle drankjes (alcohol en niet alcohol) bij de ticketprijs inbegrepen. 24-uur roomservice inclusief afternoon tea. 

Canadian - Prestige Class

 

Canadian - Prestige Class

 

Restaurantrijtuig in The Canadian

In het restaurantrijtuig van The Canadian kunt u aan een keurig gedekte tafel genieten van een prima, vers bereid ontbijt, lunch of diner. Heeft u slaapaccomodatie geboekt, dan zijn alle maaltijden aan boord bij de VIA Rail ticketprijs inbegrepen. Als u uitsluitend een zitplaats heeft geboekt dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van het restaurantrijtuig, maar dan betaalt u de maaltijd ter plaatse. 

Canadian - Restaurantrijtuig

 

Skyline Car

In The Canadian bevindt zich een zgn. Skyline Car, een rijtuig met een verhoogd panoramadek - een Dome - voor een fantastisch uitzicht van 360° over de trein en het voorbijglijdende landschap. Beneden bevindt zich een lounge voor een hapje en een drankje.

Canadian - Dome Car

 

Prestige Park Car

Het laatste rijtuig in The Canadian is de Prestige Park Car. Voorin dit rijtuig is een bar; achterin bevindt zich de 'Bullet-lounge met ramen rondom. Dit rijtuig heeft in het midden ook een verhoogd panoramadek (Dome). Dit rijtuig is uitsluitend toegankelijk voor passagiers in slaapaccommodatie. In de zomermaanden (mei tot half oktober) alleen gereserveerd voor Prestige Class passagiers van 07.00 - 16.00 uur, daarna toegankelijk voor alle passagiers met slaapaccommodatie. In de winter heeft iedereen met slaapaccommodatie toegang tot de Prestige Park Car.

Canadian - Park Car

 

Panoramarijtuig in The Canadian

Op het spectaculaire traject tussen Edmonton en Vancouver wordt in de zomermaanden een panoramarijtuig aan The Canadian toegevoegd. Dit rijtuig heeft van voor tot achter een volledig glazen dak voor een onbeperkt uitzicht op de sneeuwbedekte toppen van de Rocky Mountains en de snelstromende rivieren langs de route. 

Canadian - panoramarijtuig

 

 

Naar boven

 

 

 

Reizen met deze trein

vanaf €4.998,00
 • Rocky Mountaineer Canada
 • 16 dagen
 • vanaf 1 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis
vanaf €3.798,00
 • The Canadian
 • 14 dagen
 • vanaf 1 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis
Groepsreis internationaal gezelschap
vanaf €5.098,00
 • The Canadian
 • 16 dagen
 • Canada
 • Wenst u advies?
Bekijk deze reis

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 166 beoordelingen
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Canada by train. Van Toronto naar Jasper

T.G. Besançon-Koster 30-12-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Fantastisch. Heerlijk ontspannend. Lekker naar buiten kijken, boek lezen tussen door of omgekeerd.
Bijna alles wordt voor je geregeld. Heerlijk eten. Het was voor ons de tweede keer.
lees beoordeling

Toronto-Edmonton

kees vingerhoets 30-12-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Zeer ontspannen, correct georganiseerd, uitstekend(e) service/personeel, zeer goede maaltijden
lees beoordeling
Brochure aanvragen