The Skeena
The Skeena
The Skeena
The Skeena
The Skeena
The Skeena

The Skeena

The Skeena van VIA Rail rijdt in 2 dagen van Jasper in de Rocky Mountains naar Prince Rupert aan de Stille Oceaan, een afstand van 1160 km. Deze trein rijdt driemaal per week. Er wordt alleen in daglicht gereden zodat u niets van de spectaculaire landschappen hoeft te missen! Halverwege wordt gestopt voor een overnachting in Prince George. De volgende dag vervolgt u de treinreis richting Prince Rupert.

Over de route van The Skeena van VIA Rail

Met The Skeena van VIA Rail rijdt u van het Jasper National Park naar de ruige kust van de Stille Oceaan. Afgelegen nederzettingen uit de pionierstijd, eenzame boerderijen, imposante bergen, schuimende rivieren en glinsterende meren glijden aan uw raam voorbij. Op de tweede dag passeert de trein Yellowhead Pass en vervolgt zijn route langs de machtige Skeena rivier. Dit is één van de mooiste treinroutes van Canada. Vanuit Prince George kunt u met BC Ferries doorreizen naar Port Hardy op Vancouver Island. U kunt de reis met The Skeena van VIA Rail uiteraard ook in omgekeerde richting maken.

De hotelovernachting in Prince George is niet bij het tarief van VIA Rail inbegrepen maar kunnen wij desgewenst voor u reserveren.


Klik hier voor een overzicht van de tarieven, route en dienstregelingen.

 

Over The Skeena trein van VIA Rail

Economy Class

In de Economy Class van The Skeena kunt u in een ruime, comfortabele stoel genieten van de ontspannen sfeer, attente service en natuurlijk van het grandioze uitzicht door de groten ramen. Economy Class is het hele jaar beschikbaar. Uitsluitend in het laagseizoen (oktober t/m mei) hebben Economy Class passagiers ook toegang tot de Park Car. In The Skeena zijn lichte maaltijden, snacks en drankjes verkrijgbaar

 

Touring Class aan boord van The Skeena

Op een aantal geselecteerde data in het hoogseizoen (medio juni tot eind september) kunt u boeken voor Touring Class aan boord van The Skeena. U heeft  een zitplaats in het Panoramarijtuig dat dan aan de trein is toegevoegd. Het panoramarijtuig heeft van voor tot achter een volledig glazen dak voor een werkelijk onbeperkt uitzicht op de spectaculaire omgeving. Passagiers in Touring Class hebben ook altijd toegang tot de Park Car, dit is het laatste rijtuig van The Skeena bestaande uit 2 bar/lounges en een verhoogd panoramadek - een Dome - voor een fantastisch uitzicht van 360° over de trein en het voorbijglijdende landschap. In de Touring Class zijn ook warme en koude maaltijden inbegrepen. Het diner is inclusief wijn.

 

Uitzicht vanuit The Skeena

 

Park Car in The Skeena van VIA Rail

Het laatste rijtuig in The Skeena is de Park Car. Voorin dit rijtuig is een bar; achterin bevindt zich de 'Bullet-lounge met ramen rondom. Dit rijtuig heeft in het midden een verhoogd panoramadek (Dome). De Park Car is in de zomermaanden alleen toegankelijk voor passagiers in Touring Class. In het laagseizoen (oktober t/m mei) is dit rijtuig ook toegankelijk voor de passagiers die hebben geboekt voor Economy Class.

 

Naar boven

Reviews door onze reizigers

Reviews

9/10 | 130 beoordelingen
95% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
95% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

De treinreis vancouver - banff - jasper - prince...

Otto Janssen 09-07-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Zeer zeer goed. alles klopte op de minuut af. alle services, treinen, hotels, bus, gidsen, eten aan boord, het was allemaal geweldig. we hebben zeer genoten van deze bijzondere reis.
lees beoordeling

Treinreis van Vancouver naar Calgary ( met een...

Wilma Vis 31-12-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Fantastische reis met zeer vriendelijk personeel.
Al was ik wel blij met de keuze voor goldleaf, er zijn veel bomen en electriciteitskabel langs het spoor.
Daar konden we nu vaak overheen...
lees beoordeling
Brochure aanvragen