De prachtige landschappen, de perfecte treinverbindingen en de talloze bergbanen met adembenemende panorama's maken van Zwitserland een land dat bij uitstek geschikt is om per trein te verkennen. Wij bieden u een uitgebreid aanbod aan verschillende, individuele treinrondreizen door Zwitserland van 3 tot 11 dagen. Heeft u speciale wensen of wilt u ergens langer blijven? Wij stellen uw reis graag op maat voor u samen zodat u Zwitserland kunt beleven op de manier die bij u past! 

De treinen in Zwitserland: onze favorieten

Zwitserland is het land bij uitstek om per trein te ontdekken. Ervaar het uitgebreide spoorwegnetwerk, de stiptheid en de prachtige natuur tijdens een rondreis door dit majestueuze Alpenland. Naast het nationale netwerk zijn er vele bijzondere (panorama)treinen, luxe privétreinen en bergbanen in Zwitserland. Juist die treinen vindt u ook terug in ons reisaanbod door Zwitserland. De bijzondere routes en treinen zorgen ervoor dat u op de best mogelijke manier geniet van dit majestueuze Alpenland. 

Glacier Express

Er is geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express. Deze legendarische panoramatrein rijdt het hele jaar tussen St. Moritz/Davos en Zermatt. In zo'n 7,5 uur uur reist u door en over 91 tunnels en viaducten, over 291 bruggen en door adembenemende landschappen. De enorme hoogteverschillen worden op bepaalde delen van de route overbrugd met behulp van een tandrad. Een geweldig treinavontuur!

Glacier Express luxe treinreis ZwitserlandGlacier Express luxe treinreis Zwitserland

Bernina Express

Met de Bernina Express van de Rhätische Bahn maakt u één van de mooiste treinreizen van Europa. Deze trein met zeer comfortabele panoramawagons rijdt van Chur in ca. 3½ uur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano. De trein bereikt een hoogte van maar liefst 2.253 meter en doorkruist de mooiste landschappen. 

Bernina Express luxe zwitserse treinBernina Express

Gornergrat Bahn

De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1.620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat brengt op 3.089 meter hoogte. Vanaf daar heeft u een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 'vierduizenders', waaronder de majestueuze Matterhorn.

Gornergrat BahnGornergrat Bahn

Jungfrau Bahn

De Jungfrau Bahn brengt u vanuit Interlaken via de Eigergletsjer naar de Jungfraujoch met het hoogste treinstation van Europa op 3.454 meter. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de 23 kilometer lange Aletschgletsjer, de langste gletsjer in de Alpen en daarom met recht UNESCO werelderfgoed. De Jungfrau Bahn overbrugt in 35 minuten een hoogteverschil van maar liefst 1.400 meter! 

Jungfrau BahnJungfrau Bahn

Centovalli Spoorlijn

Deze twee uur durende treinreis van het Zwitserse Locarno naar Domodossola in Italië is een adembenemende treinreis over 83 bruggen en viaducten en passeert maar liefst 31 tunnels.

Centovalli spoorlijnCentovalli spoorlijn

Glacier Pullman Express

De historische Glacier Pullman Express is een luxe privétrein met originele rijtuigen uit 1931. Reis in alle luxe door Zwitserland aan boord van deze authentieke trein en geniet van de uitstekende gastronomie aan boord. 

Glacier Pullman ExpressGlacier Pullman Express

Prestige Continental Express

De Prestige Continental Express is gebouwd op het fundament van moderne treinwagons maar is van binnen helemaal aangekleed zoals de originele Oriënt Express trein. Een prachtige trein met getrouw gegoten lampen en armaturen, koperen bagagerekken en ingelegd hout. 

Prestige continental ExpressPrestige Continental Express

Golden Pass

Met de Golden Pass maakt u een treinreis over de Golden Pass Line door een schitterend deel van Zwitserland: van Montreux aan het meer van Genève naar Luzern. In een treinreis van zo'n vier uur geniet u van prachtige uitzichten op wijngaarden, dennenbossen, wildstromende beken en groene weiden vol grazende koeien en karakteristieke chalets.

Golden Pass LineGolden Pass Line

Chocolate Train

Eigenlijk kan Zwitserland niet zonder een trein die is vernoemd naar één van zijn bekendste producten: Zwitserse chocolade. Daarom is er de Chocolate Train, die u vanuit Montreux bij het meer van Genève omhoog brengt naar Gruyères. Niet alleen de plaats waar de heerlijke Cailler chocolade wordt gemaakt, maar ook de geboorteplaats van de fameuze Gruyèrekaas. 

Chocolate TrainChocolate Train

Gotthard Panorama Express

De Gotthard Panorama Express biedt een combinatie van een bootreis en een treinreis van Luzern naar Lugano. Vanuit het hart van Zwitserland gaat de trein over het historische Gotthard-panoramatraject naar het mediterrane Noord-Italië.

Gotthard Panorama ExpressGotthard Panorama Express

Reisarrangementen Zwitserland per trein

U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal treinreisarrangementen Zwitserland waarin treinreizen over de spectaculairste routes worden gecombineerd met een verblijf in de leukste Zwitserse steden. Breng tijdens uw treinreis door Zwitserland bijvoorbeeld een bezoek aan Zermatt, St. Moritz, Lugano, Luzern of Interlaken. Wij bieden goed georganiseerde treinrondreizen Zwitserland inclusief:

- De reis per ICE trein naar Zwitserland
- Elke treinreis in Zwitserland
- Hotelovernachtingen in Zwitserland o.b.v. logies en ontbijt
- Excursies tijdens uw treinreis door Zwitserland
- De reis per ICE trein van Zwitserland naar Nederland

Uiteraard kan elke treinvakantie in Zwitserland worden uitgebreid met bijvoorbeeld extra hotelovernachting(en) of geheel op maat worden aangepast. 

Jungfrau Bahn luxe treinreis Zwitserland

Rechtstreeks met de trein naar Zwitserland met de ICE International van NS

De ICE International van NS rijdt dagelijks in circa zeven uur rechtstreeks van Nederland (Amsterdam, Utrecht en Arnhem) naar Zwitserland (Basel). Dus start uw vakantie al in Nederland en reis comfortabel met de trein naar Zwitserland. U arriveert nog dezelfde middag of avond op de eerste bestemming van uw arrangement. Na afloop van uw treinvakantie door Zwitserland reist u ook weer in één dag met dezelfde ICE trein van Zwitserland naar Nederland terug. Bij elk arrangement kunnen wij uw ICE-ticket regelen.

Meest gestelde vragen m.b.t. treinreizen Zwitserland

• Vraag: Zit de transfer van het treinstation naar het hotel en v.v. in de reissom van de treinreis door Zwitserland?
Antwoord: Nee, hotels zijn in de meeste gevallen op zeer korte loopafstand van het station. Ligt het hotel toch verder weg, dan kunt u alsnog een taxi nemen of wordt u, zoals in Zermatt, op het station opgehaald door een elektrisch hotelbusje.

• Vraag: Stopt de Glacier Express onderweg ook voor excursies?
Antwoord: Nee, de Glacier Express rijdt in circa 7,5 uur van St. Moritz naar Zermatt. Onderweg is het mogelijk om uit te stappen en uw reis te vervolgen met een andere trein in Zwitserland. Zo kunt u bijvoorbeeld in Chur uitstappen en de volgende dag weer instappen om uw treinreis met de Glacier Express te vervolgen.
• Vraag: Kan de bagage van het ene naar het andere hotel gebracht worden tijdens de treinreis in Zwitserland?

Antwoord: Dit kunnen we niet regelen voor individuele reizigers. Reizigers dienen hun eigen bagage te dragen. Wij adviseren dan ook koffers met wieltjes. Echter, de hotels liggen meestal op korte wandelafstand van het station.

• Vraag: Is er reisleiding aanwezig tijdens de treinreis in Zwitserland?
Antwoord: Bij individuele rondreizen is er geen reisleiding aanwezig. U krijgt echter altijd het noodnummer van onze Zwitserse agent mee. Ook is Incento in noodgevallen altijd bereikbaar.

• Vraag: Moet er gereisd worden op vaste treintijden?
Antwoord: Reist u met de reguliere Zwitserse treinen dan kunt u, net als in Nederland, kiezen uit meerdere treinen per dag. Echter, voor bijzondere panoramatreinen zoals de Glacier Express en de Bernina Express dienen we van tevoren zitplaatsen te reserveren met een specifieke vertrektijd.

• Vraag: Zijn de treinen in Zwitserland het hele jaar door te boeken?
Antwoord: De reguliere treinen in Zwitserland rijden het hele jaar door. Echter, een aantal panoramatreinen zoals de Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express rijden niet het hele jaar door. Dit kunt u zien aan de vertrekdata die bij de verschillende programma’s van onze treinreizen in Zwitserland staan.

• Vraag: Wat is het verschil tussen de eerste en tweede klas aan boord van de Zwitserse treinen?
Antwoord: De eerste klas rijtuigen hebben ruimere en minder stoelen per rijtuig. Tevens beschikken ze over meer beenruimte. Bij panoramatreinen zoals de Glacier Express en de Bernina Express is de configuratie in de tweede klas 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan beide kanten van het gangpad. De configuratie in de eerste klas is 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan de ene kant van het gangpad. Aan de andere kant van het gangpad bevinden zich 2 stoelen tegenover elkaar met een tafeltje ertussen. Bij de luxe Excellence Class aan boord van de Glacier Express zijn alleen maar raamplaatsen aan beide kanten van het gangpad, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen.

Vraag de brochure met treinreizen Zwitserland aan

Brochure aanvragen