Treinreizen in Zwitserland

De prachtige landschappen, de perfecte treinverbindingen en de talloze bergbanen met adembenemende panorama's maken van Zwitserland een land dat bij uitstek geschikt is om per trein te verkennen. Wij bieden u een uitgebreid aanbod verschillende, individuele treinrondreizen van 4 tot 10 dagen.

De treinen in Zwitserland

Zwitserland is het land bij uitstek om per trein te ontdekken. Ervaar het uitgebreide spoorwegnetwerk, de stiptheid en de prachtige natuur. Naast het nationale netwerk kent Zwitserland vele bijzondere (panorama)treinen en bergbanen. Wat dacht u van de Bernina Express, de Glacier Express of de Golden Pass Line?

Reisarrangementen Zwitserland per trein

U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal arrangementen Zwitserland waarin treinreizen over de spectaculairste routes worden gecombineerd met verblijf in de leukste Zwitserse steden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Zermatt, St. Moritz, Lugano, Luzern of Interlaken. Uiteraard kan elk arrangementen worden uitgebreid met bijvoorbeeld extra hotelovernachting(en) of geheel op maat worden aangepast. 

NS International - ICE

Start uw vakantie al in Nederland en reis comfortabel per ICE International naar Zwitserland. U arriveert nog dezelfde middag of avond op de eerste bestemming van uw arrangement. Na afloop van uw verblijf in Zwitserland reist u ook weer in één dag terug naar huis. Bij elk arrangement kunnen wij uw ICE-ticket regelen.

Meest gestelde vragen 

 • Vraag: Zit de transfer van het treinstation naar het hotel en v.v. in de reissom?
  Antwoord: Nee, hotels zijn in de meeste gevallen op zeer korte loopafstand van het station. Ligt het hotel toch verder weg dan kunt u alsnog een taxi nemen of zoals in Zermatt, waar u op het station wordt opgehaald door een elektrische hotelbusje.     
 • Vraag: Stopt de Glacier Express onderweg ook voor excursies?
  Antwoord: Nee, de Glacier Express rijdt in ca. 7½ uur van St. Moritz naar Zermatt. Onderweg is het mogelijk om uit te stappen en uw reis te vervolgen met een andere trein. Zo kunt u bijvoorbeeld in Chur uitstappen en de volgende dag weer instappen om uw reis met de Glacier Express te vervolgen. 
 • Vraag: Kan de bagage van het ene naar het andere hotel gebracht worden?
  Antwoord: Dit kunnen we niet regelen voor individuele reizigers. Reizigers dienen hun eigen bagage te dragen. Wij adviseren dan ook koffers met wieltjes. Echter de hotels liggen meestal op korte wandelafstand van het station. 
 • Vraag: Is er reisbegeleiding aanwezig?
  Antwoord: Bij individuele rondreizen is geen reisbegeleiding aanwezig. U krijgt echter altijd het noodnummer van onze Zwitserse agent mee. Ook is Incento in noodgevallen altijd bereikbaar. 
 • Vraag: Moet er gereisd worden op vaste treintijden?
  Antwoord: Reist u met de reguliere Zwitserse treinen dan kunt u, net als in Nederland, kiezen uit meerdere treinen per dag. Echter voor bijzondere panoramatreinen als de Glacier- en de Bernina Express, dienen we van te voren zitplaatsen te reserveren met een specifieke vertrektijd. 
 • Vraag: Zijn de treinen het hele jaar door te boeken?
  Antwoord: De reguliere treinen rijden het hele jaar door. Echter een aantal panoramatreinen als de Glacier-, Bernina- en Gotthard Panorama Express rijden niet het hele jaar door. Dit kunt u zien aan de vertrekdata die bij de verschillende programma's staan.  
 • Vraag: Wat is het verschil tussen eerste en tweede klas aan boord van de Zwitserse treinen?
  Antwoord: De eerste klas rijtuigen hebben ruimere en minder stoelen per rijtuig. Tevens beschikken ze over meer beenruimte. Bij panoramatreinen als de Glacier- en Bernina Express is de configuratie in tweede klas; 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan beide kanten van het gangpad. Configuratie eerste klas: 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan de ene kant van het gangpad. Aan de andere kant van het gangpad bevinden zich 2 stoelen tegenover elkaar met een tafeltje ertussen. Bij de luxe Excellence Class aan boord van de Glacier Express zijn alleen maar raamplaatsen aan beide kanten van het gangpad; 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen.  

 

 

Vraag brochure aan

Brochure aanvragen