Bernina Express
Bernina Express
Bernina Express
Bernina Express
Bernina Express
Bernina Express

Bernina Express

Met de Bernina Express van de Rhätische Bahn maakt u een van de mooiste treinreizen van Europa. Deze trein met zeer comfortabele panoramawagons, rijdt van Chur in ca. 3½ uur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano.

 

Fascinerende reis met de Bernina Express

Als u onderweg gaat met de Bernina Express is er zoveel te zien dat u de hele reis geboeid blijft kijken. Het begint al in het Domieschg-dal met zijn vele kastelen waaronder het indrukwekkende Schloss Ortenstein. Via het Solis-viaduct bereikt u het romantische Albula-dal met het wereldberoemde Landwasser-viaduct.Landwasser-viaduct

De Bernina Express vervolgt zijn weg door afwisselend groene landschappen en ruig berggebied, langs besneeuwde toppen, door tal van tunnels en langs indrukwekkende gletsjers naar een van de hoogtepunten onderweg, het Lago Bianco op een hoogte van ca. 2200 meter. 

Via Alp Grüm, Poschiavo en de beroemde keerlussen bij Brusio wordt het eindpunt, Tirano, bereikt. Na verblijf in dit gezellige stadje kunt u met de Bernina Express de terugreis aanvaarden, maar u kunt ook per bus naar Lugano reizen en vandaar terugkeren naar het noorden.

Nieuw: Vanaf mei 2019 zal de Bernina Express ook van Landquart via Klosters, Davos en Filisur naar Tirano rijden. Vanaf Filisur is de route hetzelfde als de Bernina Express route die in Chur begint. 

keerlussen bij Brusio

 

Bernina Express traject, Unesco-werelderfgoed

Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen.

 

 Naar boven

 

 

 

Reizen met deze trein

  • De mooiste treinreizen van Zwitserland
  • Fantastische meren, rivieren en bergketens
  • Bernina Express en Glacier Express
  • Excursie Matterhorn Glacier Paradijs
  • Excursie Jungfraujoch
vanaf €1.795,00
  • Bernina Express
  • 11 dagen
  • Zwitserland
  • Wenst u advies?
Bekijk deze reis

Reviews door onze reizigers

Reviews

9/10 | 152 beoordelingen
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Rotterdam Basel Chur 1 overnachting in Chur Glacier...

Nancy de Jong 22-07-2019
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Geweldig!
Niets anders dan lof
lees beoordeling

Van New York naar Miami

Coosje 12-01-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Wij hebben een fantastische 4 weekse reis gemaakt langs de oostkust van Amerika. Vooraf zijn wij mondeling en per mail goed geïnformeerd door Incento en we kregen een schriftelijk dagprogramma afgestemd...
lees beoordeling
Brochure aanvragen