Avonturen in Nieuw Zeeland
 • Trein
 • 21 dagen
 • vanaf 14 feb.
 • Nieuw-Zeeland
 • Wenst u advies?
Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-Zeeland - 1
Avonturen in Nieuw Zeeland
 • Trein
 • 21 dagen
 • vanaf 14 feb.
 • Nieuw-Zeeland
 • Wenst u advies?
Avonturen in Nieuw Zeeland
 • Trein
 • 21 dagen
 • vanaf 14 feb.
 • Nieuw-Zeeland
 • Wenst u advies?
Avonturen in Nieuw Zeeland
 • Trein
 • 21 dagen
 • vanaf 14 feb.
 • Nieuw-Zeeland
 • Wenst u advies?
Avonturen in Nieuw Zeeland
 • Trein
 • 21 dagen
 • vanaf 14 feb.
 • Nieuw-Zeeland
 • Wenst u advies?
HomeOnze treinreizen Avonturen in Nieuw Zeeland
 • Trein
 • 21 dagen
 • vanaf 14 feb.
 • Nieuw-Zeeland
 • Wenst u advies?

Avonturen in Nieuw Zeeland

Adembenemende uitzichten en spectaculaire landschappen ontvouwen zich voor u tijdens deze rondreis in internationaal gezelschap door het land van onze ‘tegenvoeters’. Ontdek de stomende geisers, ontzagwekkende gletsjers, bodemloze fjorden en groene wouden op het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw Zeeland. U maakt trips met historische treinen en met de beroemde TranzAlpine. Ook een cruise op Lake Wakatipu staat op het programma.

 • Schitterende treinroutes
 • Adembenemende landschappen
 • Cruise Milford Sound
 • Franz Josef Gletsjer
 • Reis in internationaal gezelschap

Onze reisspecialisten


Wenst u advies?

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw treinreis op maat. Bel met onze specialisten op 035 - 69 55 111 (ma. t/m vr. 09.00-17.30 uur) of mail naar: info@incento.nl.

Het reisprogramma

dag 1 t/m 3

Amsterdam - Londen - Singapore - Auckland

U vliegt vanuit Amsterdam naar Londen waar u de groep ontmoet. Vervolgens vliegt u gezamenlijk met Singapore Airlines door naar Auckland.

Bij aankomst (dag 3) transfer naar het Grand Millenium Hotel voor de overnachting. Rest van de dag ter vrije besteding(D)

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandAmsterdam - Londen - Singapore - Auckland
dag 4

Naar Paihia en Waitangi Treaty House

We verlaten de stad Auckland en rijden noordwaarts langs de pittoreske baaien van Orewa en Waiwera langs de kust van de Stille Oceaan. Daarna gaat de tocht verder door een landbouwgebied richting Paihia, verbluffend mooi gelegen in de Bay of Islands. Hier bezoeken we het Waitangi Treaty House waar in 1840 de Maori en Britten een historische overeenkomst tekenden die feitelijk de stichting van de staat Nieuw Zeeland markeert. We logeren twee nachten in Paihia in het Kingsgate Hotel Autolodge dat direct aan zee is gelegen.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandNaar Paihia en Waitangi Treaty House
dag 5

Bay of Islands

Na een vrije, ontspannen ochtend maken we ‘s middags een cruise door de baai langs de gouden stranden waardoor dit gebied zo populair is. Ook bezoeken we het ruige Cape Brett en als het weer het toelaat, varen we door de fameuze 'Hole in the Rock' naar het lieflijke Otehei Bay op Urupukapuka Island. Daarna terug naar Paihia.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandBay of Islands
dag 6

Auckland, City of Sails

‘s Morgens rijden we terug naar Auckland. Deze stad staat wel bekend als 'City of Sails' getuige de vele zeiljachten in het waterrijke gebied rondom de stad. Auckland is de grootste stad van Nieuw Zeeland die we verkennen tijdens sightseeing tour opgenomen. We zien de Hauraki Gulf en de vulkanische eilanden die deze regio typeren. Ook bezoeken we het Auckland War Memorial Museum. We logeren opnieuw in het Grand Millenium Hotel.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandAuckland, City of Sails
dag 7

Rotorua

‘s Morgens is een trip gepland met de Glenbrook Vintage Railway die in stand wordt gehouden door een vereniging van plaatselijke stoomtrein-enthousiasten. De trip voert door de Bombay Hills en door Waikato Valley naar Rotorua, de spirituele hoofdstad van de Maori’s. Met een bezoek aan het Rotorua Museum krijgt u een goed beeld van de geschiedenis en de cultuur van deze regio. We logeren twee nachten in het Distinction Hotel Rotorua in Rotorua.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandRotorua
dag 8

Lake Tarawera en Tamaki Maori Village

Vandaag staat er een sightseeing tour op het programma naar Lake Tarawera, Whakarewarewa Valley en Nieuw Zeelands Maoir Arts en Crafs intstituut.
S'middags heeft u wat tijd om te relaxen in het hotel. S'avonds is er een excursie naar het Tamaki Maori Village waar we worden ontvangen in Maori stijl en U zelfs mee kan doen in een echte Haka voorstelling.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandLake Tarawera en Tamaki Maori Village
dag 9

Per Northern Explorer naar Wellington

We gaan aan boord van de Northern Explorer trein voor de reis naar Hamilton over een prachtig traject door King Country. U bewondert spectaculair landschappen door de enorme panoramaruiten van de trein. Mooi zijn ook de bergen van Tongariro National Park, Mount Ruapehu en de vele kloven en valleien onderweg. We verblijven twee nachten in het James Cook Grand Chancellor Hotel.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandPer Northern Explorer naar Wellington
dag 10

Wellington

Vandaag bezoeken we Wellington. Inbegrepen is een bezoek en proeverij aan de Chocolade fabriek van Wellington. Ook bezoeken we de Botanische tuin.
Daarna heeft u tijd om de stad zelf te ontdekken. U kunt u Cable Car ticket gebruiken voor de terugreis naar het hotel.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandWellington
dag 11

Ferry-overtocht naar het Zuidereiland

Vandaag nemen we de veerboot naar het Zuidereiland waarbij de Cook Strait wordt overgestoken naar het plaatsje Picton. Daar gaan we aan boord van de TranzCoastal trein die vervolgens over een prachtig traject naar Christchurch rijdt via Blenheim, het wijngebied van Marlborough en langs de Pacifische kust door Kaikoura. De overnachting is in het Quality Hotel Elms of gelijkwaardig in Christchurch.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandFerry-overtocht naar het Zuidereiland
dag 12 t/m 13

Dunedin en de Taieri Gorge railway

De reis per touringcar gaat over de Canterbury Plains door Timaru en Oamaru naar Dunedin. In Dunedin doen we een sightseeing tour en bezoeken we de Botanische tuinen en Baldwin's street. We overnachten in hte Victoria hotel in Dunedin voor twee overnachtingen.

Op dag 13 gaan we terug in de tijd als we op de Taieri Gorge Railway aan boord gaan van jaren ’20 rijtuigen. De trein volgt het spoor van de 19e eeuwse goudzoekers, richting de goudmijnen van Central Otago.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandDunedin en de Taieri Gorge railway
dag 14

Te Anau

Vandaag reizen we verder naar Te Anau, gelegen aan een uitloper van het serene Lake Te Anau, het op een na grootste meer van Nieuw Zeeland. We logeren in het Distinction Luxmore Hotel.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandTe Anau
dag 15

Milford Sound

Onze dagexcursie van vandaag begint met een rit door Fiordland National Park, waar we een schilderachtige stop maken bij de Mirror Lakes, de Hollyford Valley doorkruisen, de Homer Tunnel oversteken, voordat we afdalen via de Cleddau Valley naar Milford Sound. Vanaf hier genieten we van een rustige cruise voorafgaand aan onze reis over de weg naar Queenstown, een populaire bestemming die wordt gedomineerd door een prachtig landschap.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandMilford Sound
dag 16

Queenstown

Na een vrije ochtend staat er een sightseeing tour op het programma. De tocht voert naar het historische Arrowtown, de plek bekend van de grote goldrush in de jaren zestig van de 19e eeuw en de plek waar films van "Lord of the Rings"zijn opgenomen. Tevens staat er een bezoek aan de Gibbston Valley Winery opgenomen met een rondleiding door de wijnkelders en een wijnproevery. Na een cruise over Lake Wakatipu aan boord van het stoomschip TSS Earnshaw volgt een BBQ diner bij de Kolonels Homestead. S'avonds varen we terug.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandQueenstown
dag 17

Vrije dag in Queenstown

Dag ter vrije besteding in Queenstown. Een aanrader is een ritje te maken met de Skyline Gondel.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandVrije dag in Queenstown
dag 18

Franz Jozef Glacier

We reizen langs het lieflijke Lake Wanaka en dalen vervolgens af naar de Haast rivier. De tocht gaat verder door regenwouden en we passeren Fox Glacier alvorens de Franz Josef Gletsjer te bereiken. We logeren een nacht in het Scenic Hotel Franz Josef Glacier vanaf waar er een mooi uitzicht is over de gletsjer. Tip is om hier een helikoptervlucht over de gletsjer te maken (optioneel, niet bij de reis inbegrepen).

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandFranz Jozef Glacier
dag 19

De TranzAlpine

Vanochtend is er een bezoek aan Hokitika, de plek waar jade wordt gedolven. Daarna reizen we verder naar Arthur’s Pass waar we aan boord gaan van de beroemde TranzAlpine trein voor de rit naar Christchurch. Het traject is werkelijk schitterend! De laatste nacht in Nieuw Zeeland is in het Quality Hotel Elms met een afscheidsdiner in het restaurant van het hotel. (O, D)

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandDe TranzAlpine
dag 20 t/m 21

Christchurch - Singapore - Londen - Amsterdam

Op onze laatste dag in Nieuw Zeeland bezoeken we nog het International Antarctic Centre waar we kunnen zien hoe de ontdekkingsreizigers vroegen op Antartica moesten overleven. Later volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. U vliegt vanuit Christchurch via Singapore en Londen terug naar Amsterdam. Op dag 21 arriveert u op Schiphol.

Avonturen in Nieuw Zeeland - Nieuw-ZeelandChristchurch - Singapore - Londen - Amsterdam

Bestemming

Auckland

Auckland
Auckland
Bekijk op Google

Paihia

Paihia
Paihia
Bekijk op Google

Bay of Islands

Bay of Islands
Bay of Islands
Bekijk op Google

Rotorua

Rotorua
Rotorua
Bekijk op Google

Wellington

Wellington
Wellington
Bekijk op Google

Picton

Picton
Picton
Bekijk op Google

Christchurch

Christchurch
Christchurch
Bekijk op Google

Dunedin, Nieuw Zeeland

Dunedin, Nieuw Zeeland
Dunedin, Nieuw Zeeland
Bekijk op Google

Te Anau

Te Anau
Te Anau
Bekijk op Google

Milford Sound

Milford Sound
Milford Sound
Bekijk op Google

Queenstown

Queenstown
Queenstown
Bekijk op Google

Lake Wakatipu

Lake Wakatipu
Lake Wakatipu
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Tour code: NZS - AVONTUREN IN NIEUW-ZEELAND
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten

Prijzen 2021 Incl. vluchten Excl. vluchten
Februari 14 € 7.825 € 5.965
Oktober 3 € 7.565 € 5.705
November 14 € 7.705 € 5.845
  28 € 7.740 € 5.880


Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen.
Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 

Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- eenpersoonskamers tijdens gehele reis: € 1.930


Inbegrepen in de reissom:

 • Vliegreis met Singapore Airlines*: Amsterdam - Londen - Singapore - Auckland en Christchurch - Singapore - Londen - Amsterdam, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen (exclusief USD 25 vertreksbelasting op de luchthaven in Nieuw Zeeland)
 • Alle transfers en excursies per trein, bus en ferry zoals beschreven
 • 17 nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige hotels 
 • 17 x ontbijt, 1 lunch cruise en 4 diners
 • Bay of Islands Cruise en bezoek aan Waitangi Treaty House
 • Begeleide stadstour door Auckland met treinreis Glenbrook Vintage Railway
 • Bezoek aan Moeraki boulders, cruise over het meer, bezoek gloeiwormgrotten en begeleide stadstour door Queenstown
 • Bezoek Rotorua, Lady Knox Geyser en International Antarctic Center
 • Begeleide stadstour door Wellington
 • Treintocht over Taieri Gorge Railroad
 • Reis per Interislander Ferry en cruise over de Milford Sound
 • Treinreizen per Northern Explorer, TranzCoastal en TranzAlpine
 • Gedurende de gehele reis in Nieuw-Zeeland is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Bagage-afhandeling in de hotels en op de stations, daar waar mogelijk


* Het gehanteerde vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Reserveringskosten (€ 25,- per boeking)
   
Vanaf €5.705,00 p.p. Vraag offerte aan

Reisinformatie

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 90 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 • Indien de boeking 90 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.


Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • 91 dagen of langer voor vertrek: de aanbetaling (20%)
 • 90 t/m 61 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
 • 60 t/m 41 dagen voor vertrek: 60% van de reissom
 • 40 t/m 28 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
 • 27 t/m 14 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
 • 13 dagen of korter voor vertrek: 100% van de reissom

 

Great Rail Journeys zijn rondreizen met Engelse begeleiding en overwegend Engelse medereizigers, waarbij altijd verschillende treintrajecten in de route zijn opgenomen. Er worden tal van excursies per bus of boot gemaakt en de reizigers overnachten vaak in hotels. Het reisschema biedt tevens voldoende ruimte om de eigen interesses te volgen. Incento werkt samen met het Britse Great Rail Journeys, één van de grootste treinreisorganisaties ter wereld. Daardoor kunnen wij een gevarieerd programma aanbieden van 300 treinrondreizen in meer dan 57 landen.

Klik hier voor meer informatie over Great Rail Journeys.

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.

Northern Explorer
De reis per Nortern Explorer trein tussen Auckland en Christchurch wordt gemaakt in comfortabele, verstelbare stoelen met toegang tot het loungerijtuig met open observatiedek om optimaal van het fraaie uitzicht te genieten. Middenin de trein is een café/bar en bovendien in de trein een trolley service.

TranzCoastal
De reis van Picton naar Christchurch wordt gemaakt in rijtuigen met een panoramisch uitzicht met supergrote ramen. De TranzCoastal trein beschikt over een buffet car. De TranzCoastal trein rijdt van Picton op de noordoostpunt van het Zuidereiland naar Christchurch, ongeveer 100 kilometers zuidwaarts. De spoorlijn volgt de ruige klifkust van de Stille Oceaan met op de achtergrond twee bergruggen, de Seaward en Inland Kaikoura Ranges. Zuidelijk van Picton passeert de trein Marlborough, het beste wijngebied van het land, waarna de stad Christchurch wordt bereikt, onmiskenbaar de meest 'Engelse' stad van Nieuw Zeeland.

 
Arthur’s Pass - Christchurch per TranzAlpine
De TranzAlpine rijdt over het allermooiste spoorwegtraject van Nieuw Zeeland; een van de mooiste ter wereld. De route loopt over de volle breedte van het Zuidereiland van Greymouth aan de westkust via Arthur’s Pass hoog in de bergen naar Christchurch aan de oostkust. De reis voert door de rijke graslanden van de Canterbury Plains, door de Waimakariri rivierkloof en door het spectaculaire berglandschap van de Zuidelijke Alpen. 


Taieri Gorge Railway
Dunedin Taieri Gorge Railway volgt het spoor van de 19e eeuwse goudzoekers naar de goudvelden van Central Otago. Tijdens deze becommentarieerde treinrit rijden we door smeedijzeren viaducten en passeren met de hand uitgehakte tunnels in rijtuigen die dateren uit de vorige eeuw (rond 1920). In de trein worden snacks en drankjes geserveerd en er wordt regelmatig gestopt voor een foto.

Glenbrook Vintage Railway
Een prachtige stoomtrein voornamelijk gebouwd door vrijwilligers. De Glenbrook Vintage Railway wordt gerund door leden van de Train Enthusiasts Society. De rijtuigen zijn bekleed met houten panelen en het opstappunt in Glenbrook Station, vlakbij Auckland.

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

Grand Millenium Hotel, Auckland
With an excellent location near the centre of Auckland, minutes away from the harbour and Queen Street, there are few better places for exploring this fine city than the 4-Star Grand Millennium Auckland. This charming hotel offers two restaurants and a modern lounge-bar. The well-designed rooms provide complimentary WiFi, a television and tea & coffee making facilities.


Kingsgate Hotel Autolodge, Paihia
Het Kingsgate Hotel Autolodge in Paihia ligt op een schitterende locatie in de Bay of Islands, met geweldige uitzichten over de oceaan. Het hotel beschikt over een restaurant, cocktailbar, buitenzwembad, binnenwhirlpoo, een complete fitnessruimte en gratis fietsen. Alle kamers hebben telefoon, tv, koelkast en een koffiezetapparaat.

Distinction Luxmore Hotel, Rotorua
The Distinction Luxmore Hotel is located in the centre of Te Anau, just a short stroll from the shores of the lake. The hotel has a carver restaurant, a buffet restaurant, café, bar and lounge. The hotel also has a fitness centre and offers free Wi-Fi internet access in the hotel bar.


James Cook Grand Chancellor Hotel, Wellington
Dit hotel ligt in het hart van het winkelgebied van Wellington. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, spa en een gym. De kamers hebben een minibar, strijkijzer, koffiezetapparaat, airconditioning en tv.

Quality Hotel Elms, Christchurch
Het resentelijk gerenoveerde 4-sterren Hotel beschikt over een sauna en een restaurant en bar. De kamers beschikken over onder andere televisie, koffiezetapparaat, strijkijzer en een haardroger.

Scenic Hotel Dunedin City, Dunedin
Het viersterren Scenic Hotel Dunedin City ligt centraal, dichtbij winkels, parken en andere attracties. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een gym. De kamers hebben televisie, minibar, koffiezetapparaat en een haardroger.

Distinction Luxmore Hotel, Te Anau
Het Distinction Luxmore Hotel (4 sterren) ligt in het centrum van Te Anau, op slechts een korte wandeling van de oevers van het meer. Het hotel heeft een 2 restaurants een café / bar en een gezellige lounge. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum. Er is gratis Wi-Fi internet in de bar van het hotel. De kamers van het Luxmore zijn voorzien van een eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten.

Victoria Hotel, Dunedin

The 4-star Victoria Hotel in Dunedin is our base for 2 nights. Centrally located and traditionally decorated, on site you'll find 2 casual restaurants, a bar and a fitness centre. The en suite rooms offer free Wi-Fi, flat-screen televisions, mini fridges, and tea & coffee making facilities. Many also feature a balcony.


Copthorne Hotel Queenstown Lakeview, Queenstown
Enjoying a location on the shores of Lake Wakatipu, the 4-Star Copthorne Resort Hotel is also situated within walking distance of Queenstown's central shopping and entertainment area. The hotel's facilities include a popular restaurant, a cocktail bar and a private spa pool. The well-appointed rooms come equipped with a television, telephone, hairdryer, refrigerator, minibar and tea & coffee-making facilities

Scenic Circle Franz Josef Hotel, Franz Josef
Gelegen aan de rand van het Westland World Heritage Park, is dit hotel een voorbeeld van de gastvrijheid van de Nieuw-Zeelanders. Het hotel beschikt over vier spa-zwembaden, diverse restaurants en bars. De kamers hebben televisie, minibar, koffiezetapparaat en een haardroger.

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 157 beoordelingen
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Avontuur tussen de rails

Paul de Boone 16-10-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Wij hebben een geweldige treinreis door Zwitserland gemaakt.
De reis was prima afgestemd op onze wensen, goede hotels op loopafstand van de treinstations.
lees beoordeling

Shongololo Express

M van der Meij 02-04-2020
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Uitstekend
lees beoordeling
Brochure aanvragen