Balkan Explorer
 • Golden Eagle Danube Express
 • 11 dagen
 • vanaf 4 jul.
 • Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina, Servië, Griekenland, Turkije
 • Wenst u advies?
Balkan Explorer - Italië - 1
Balkan Explorer
 • Golden Eagle Danube Express
 • 11 dagen
 • vanaf 4 jul.
 • Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina, Servië, Griekenland, Turkije
 • Wenst u advies?
Balkan Explorer
 • Golden Eagle Danube Express
 • 11 dagen
 • vanaf 4 jul.
 • Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina, Servië, Griekenland, Turkije
 • Wenst u advies?
Balkan Explorer
 • Golden Eagle Danube Express
 • 11 dagen
 • vanaf 4 jul.
 • Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina, Servië, Griekenland, Turkije
 • Wenst u advies?
Balkan Explorer
 • Golden Eagle Danube Express
 • 11 dagen
 • vanaf 4 jul.
 • Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina, Servië, Griekenland, Turkije
 • Wenst u advies?
HomeOnze treinreizen Balkan Explorer
 • Golden Eagle Danube Express
 • 11 dagen
 • vanaf 4 jul.
 • Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina, Servië, Griekenland, Turkije
 • Wenst u advies?

Balkan Explorer

Ontdekkingsreis door de bewogen geschiedenis van de Balkan aan boord van de comfortabele Golden Eagle Danube Express. Maak kennis met oude culturen en fascinerende landschappen. De trein doorkruist tien verschillende landen waaronder Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Herzegovina, Servië, Griekenland en Turkije. Tussen het romantische Venetië en de ‘poort naar de Oriënt’, Istanbul ligt een schat aan boeiende steden met elk hun eigen verhaal. Treed in het ‘spoor’ van Hunnen, Grieken, Romeinen, Ottomanen, Byzantijnen en Turken, die allen hun stempel drukten op het Balkanschiereiland. 

U reist in een internationaal gezelschap met de comfortabele privétrein, de Golden Eagle Danube Express, uw ‘rijdende hotel’ tijdens deze rondreis. 

 • Treinreis per comfortabele Golden Eagle Danube Express
 • Doorkruis tien verschillende landen
 • Bezoeken aan bezienswaardige steden

Onze reisspecialisten


Wenst u advies?

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw treinreis op maat. Bel met onze specialisten op 035 - 69 55 111 (ma. t/m vr. 09.00-17.30 uur) of mail naar: info@incento.nl.

De trein

Golden Eagle Danube Express

De Golden Eagle Danube Express is uw luxe hotel op rails tijdens een boeiende rondreis door Centraal-Europa. Uw cabin steward is altijd in de buurt en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Bekijk deze trein

Het reisprogramma

dag 1

Amsterdam - Venetië

U vliegt met KLM naar Venetië. Na aankomst wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar het luxueuze 5-sterren hotel Danieli, waar u twee nachten verblijft. Het legendarische hotel heeft een unieke ligging aan het Canale di San Marco op steenworp afstand van het San Marcoplein, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. De rest van de dag bent u vrij om ‘La Serenissima’ alvast in uw eigen tempo te verkennen. Geniet van een ‘espresso’ of ‘rosso antico’ op ’n terrasje terwijl de gondels aan u voorbij glijden. ’s Avonds kunt u tijdens een welkomstreceptie en -diner kennismaken met uw reisgenoten tijdens onze ontdekkingsreis over het Balkanschiereiland.

Balkan Explorer - ItaliëAmsterdam - Venetië
dag 2

Venetië, Italië

De ongeëvenaarde schoonheid en romantiek van de stad is adembenemend voor zowel bezoekers als bewoners. Vandaag maken we van de gelegenheid gebruik een wandeling te maken langs de highlights van deze spectaculaire stad. Slenter door de smalle, kronkelende straatjes tussen het Canal Grande en het San Marcoplein, dat al gedurende meer dan 1.000 jaar het centrum van het dagelijks leven in Venetië vormt. We maken ook kennis met de San Marco Basiliek en de Rialtomarkt.

Balkan Explorer - ItaliëVenetië, Italië
dag 3

Triëst, Italië

Transfer per boot van het hotel rechtstreeks naar het Santa Luciastation aan het Canal Grande. Hier staat onze luxe privétrein, de Golden Eagle Danube Express, al op ons te wachten. Halverwege de ochtend laten we via de bijna 5 kilometer lange dam in de lagune Venetië achter ons, op weg naar de aan de overzijde van de baai gelegen havenstad Triëst. In Triëst beginnen we onze ontdekkingsreis over het Balkanschiereiland op de Piazza Unita d’Italia, het centrale stadsplein. Daarna brengen we een bezoek aan de op een heuveltop gelegen middeleeuwse San Giusto-kathedraal, in romaans-gotische bouwstijl met Venetiaanse mozaïeken uit de 13e eeuw.

Balkan Explorer - ItaliëTriëst, Italië
dag 4

Ljubljana & Zagreb, Slovenië en Kroatië

Onze ontdekkingsreis voert ons dieper de Balkan in naar onze volgende bestemming, Ljubljana.
De hoofdstad van Slovenië is een heerlijke combinatie van historische architectuur en eigentijdse cultuur. Tijdens een stadstour maken we kennis met het Preserenplein, de Drievoudige Brug, de Drakenbrug en de Plecnikmarkt. Eenmaal weer aan boord van de Golden Eagle Danube Express kunnen we genieten van een heerlijke lunch en het voorbijglijdende landschap onderweg naar de elegante Kroatische hoofdstad, Zagreb. De gedocumenteerde historie van de stad voert ons meer dan 900 jaar terug in het verleden. ’s Middags maken we gedurende een wandeling door de ‘bovenstad’ kennis met het historische stadcentrum ‘Kapitol’ met haar kerken en paleizen in Barokstijl en andere culturele monumenten. Maar er is ook tijd voor de ‘benedenstad’ met haar moderne gebouwen en brede boulevards.

Balkan Explorer - ItaliëLjubljana & Zagreb, Slovenië en Kroatië
dag 5

Sarajevo & Mostar, Bosnië en Herzegovina

Al vroeg in de ochtend arriveren we in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, een intrigerende smeltkroes van Oosterse en Westerse cultuur. De moskeeën met hun minaretten, de oude bazaar en een sfeervolle Turkse wijk zorgen voor een exotisch decor. Neem tijdens een uiterst boeiende rondleiding kennis van de aangrijpende verschrikkingen van de Balkanoorlog. Sarajevo ging gebukt onder de langste belegering van een hoofdstad in de geschiedenis van moderne oorlogvoering. De littekens van de oorlog zijn nog steeds zichtbaar, terwijl we langs beschadigde gebouwen rijden en een bezoek brengen aan het Tunnelmuseum onder de luchthaven. Onze gids, die het conflict van 1992 tot 1996 van dichtbij meemaakte, schetst een levensecht beeld van de strijd van de inwoners van Sarajevo gedurende de belegering van hun stad.

Na een lichte lunch in Sarajevo reizen we vanmiddag per bus naar het historische Mostar, ontmoetingsplaats van tal van beschavingen, culturen en drie religies. Mostar was één van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk. De gerestaureerde stenen boogbrug, die het christelijke en moslimdeel van de stad met elkaar verbindt, werd in 2004 heropend. We bezoeken ook het Muslibegovic (Turkse) Huis en de moskee, waarna er in de smalle straatjes van de bazaar tijd is om te winkelen.
Hiervandaan reizen we per touringcar naar Dubrovnik, waar we overnachten in een luxe hotel.

Balkan Explorer - ItaliëSarajevo & Mostar, Bosnië en Herzegovina
dag 6

Dubrovnik, Kroatië

Sinds haar stichting in de 13e eeuw was Dubrovnik vele malen het doelwit van aanvallen, maar is nu in ere hersteld als één van de ‘grote’ steden aan de Middellandse Zee, grotendeels onveranderd in 700 jaar. We betreden de Oude Stad door de Ploce-poort om een bezoek te brengen aan het Franciscanerklooster met één van ’s werelds oudste apotheken, de Oude Haven, het Fort St. Laurentius en het Rectorenpaleis. We lunchen met uitzicht op de Adriatische Zee en daarna is er tijd om Dubrovnik op eigen gelegenheid verder te verkennen. In de loop van de middag gaan we weer richting Sarajevo, waar we op de Golden Eagle Danube Express stappen voor het diner en de volgende etappe van onze Balkanreis die ons naar Servië voert.

Balkan Explorer - ItaliëDubrovnik, Kroatië
dag 7

Belgrado, Servië

Vanochtend komen we aan in de Servische hoofdstad, Belgrado, ook de vroegere hoofdstad van het voormalige Joegoslavië. De stad is strategisch gelegen op de plek waar de rivieren de Donau en de Sava samenkomen, en het bezit nog fortificaties uit de Keltische tijd, middeleeuwse graftomben en Turkse baden. We trekken een volle dag uit voor deze veelzijdige stad. Tijdens een stadstour bezoeken we het ’House of Flowers’, het mausoleum van Josip (Maarschalk) Tito, het Stadhuis, het Plein van de Republiek, de Knez Mihajlovastraat, de Varospoort en het machtige Fort Kalemegdan.

Balkan Explorer - ItaliëBelgrado, Servië
dag 8

Skopje & Thessaloniki, Macedonië en Griekenland

We passeren opnieuw een landsgrens en arriveren in Skopje, de nog maar weinig bezochte hoofdstad van Macedonië. Hier zijn de invloeden van het vroegere Ottomaanse Rijk nog duidelijk zichtbaar. Ontdek de smalle straatjes van het oude centrum met z’n intieme winkeltjes en moskeeën met fraai betegelde interieurs. Slenter door de oude bazaar met leuke snuisterijen en steek de 15e-eeuwse stenen brug over die de bazaar met het moderne stadsdeel verbindt.

Voor de lunch gaan we weer aan boord van onze inmiddels vertrouwde trein, die ons naar de Griekse havenstad Thessaloniki brengt, waar we in de vroege avond aankomen. Hier worden we op het Aristoteousplein verwend in Mediterrane sfeer als we ‘al fresco’ (in de openlucht) genieten van de lokale visspecialiteiten.

Balkan Explorer - ItaliëSkopje & Thessaloniki, Macedonië en Griekenland
dag 9

Sofia & Plovdiv, Bulgarije

Aan de voet van het Vitosjagebergte ligt de moderne hoofdstad van Bulgarije, Sofia.
Serden, Romeinen, Hunnen, Byzantijnen, Ottomanen en Turken behoorden allen tot de eerdere bewoners. We herkennen dan ook tijdens een stadstour nog delen van de Romeinse stadsmuren, bewonderen de St, Joriskerk uit de 4e eeuw, de goud gedekte koepel van de Alexander Nevski-kathedraal en de Turkse Bashi-moskee.

We lunchen weer aan boord, onderweg naar de tweede stad van Bulgarije, Plovdiv.
Deze ‘Stad van de Zeven Heuvels’ behoort tot de oudste steden van Europa met meer dan 200 archeologische vindplaatsen en een geschiedenis die ruim 8.000 jaar teruggaat. We benutten de middag om het Romeinse Forum en Amphitheater te verkennen en het historische centrum met middeleeuwse stadsmuren en Ottomaanse baden.

Balkan Explorer - ItaliëSofia & Plovdiv, Bulgarije
dag 10

Istanbul, Turkije

We passeren de laatste landsgrens en komen aan in de ‘poort naar de Oriënt’, Istanbul. Hier logeren we 1 nacht in het met vijf sterren gekroonde Pera Palace Hotel Jumeirah. Dit gedenkwaardige hotel werd in 1892 gebouwd ten behoeve van gasten die met de Oriënt Express reisden. Het was hier dat Agatha Christie haar befaamde boek ‘Murder on the Orient Express’ schreef. Een waardiger overnachtingsplaats ter afsluiting van onze ‘Balkan Explorer’ kunnen we ons nauwelijks wensen.

Door de Grieken gesticht als Byzantium en onder de naam Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, vormt deze legendarische stad al meer dan 2.000 jaar de brug tussen Europa en Azië. We hebben ruim de tijd om uitgebreid kennis te maken met dit fascinerende eindpunt van onze rondreis, waar de Oude en de Nieuwe Wereld, Oost en West elkaar ontmoeten. Eén van de belangrijkste bouwwerken, in zowel de Turkse als de Islamitische cultuur, is de Sultan Ahmet (of Blauwe) Moskee. Een fraaie staaltje van klassieke Ottomaanse bouwstijl met zes minaretten en 260 ramen die het licht laten vallen op het kolossale interieur met meer dan 20.000 blauwgekleurde tegels, die zorgden voor de naam Blauwe Moskee.

De in de 6e eeuw door Keizer Justianus als kathedraal van Constantinopel gebouwde Hagia Sophia werd, na de verovering van de stad door de Ottomanen, omgebouwd tot moskee. Tegenwoordig is het één van de belangrijkste musea ter wereld met onder andere fraaie mozaïeken.

De middag hebben we voor u gereserveerd om uw eigen Istanbul te ontdekken of om heerlijk te relaxen in de spa van ons luxueuze hotel.

Ter info: Werkzaamheden aan de nieuwe Bosporustunnel in aanbouw kunnen aanleiding zijn dat de trein moet blijven staan in de buitenwijken van Istanbul en we per bus naar het centrum worden vervoerd.

Balkan Explorer - ItaliëIstanbul, Turkije
dag 11

Istanbul - Amsterdam

Einde van onze ontdekkingsreis door de Balkan. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw thuisreis. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Istanbul ook met een paar dagen verlengen om deze fascinerende stad nog beter te leren kennen. Hoe dan ook zal uw bagage bij terugkeer zijn aangevuld met een aantal onvergetelijke herinneringen aan de bewogen geschiedenis en cultuur van dit unieke deel van Europa.

Balkan Explorer - ItaliëIstanbul - Amsterdam

Bestemming

Venetië, Italië

Venetië, Italië
Venetië, Italië
Bekijk op Google

Triëst

Triëst
Triëst
Bekijk op Google

Ljubljana

Ljubljana
Ljubljana
Bekijk op Google

Zagreb

Zagreb
Zagreb
Bekijk op Google

Sarajevo

Sarajevo
Sarajevo
Bekijk op Google

Mostar

Mostar
Mostar
Bekijk op Google

Dubrovnik

Dubrovnik
Dubrovnik
Bekijk op Google

Belgrado

Belgrado
Belgrado
Bekijk op Google

Skopje

Skopje
Skopje
Bekijk op Google

Thessaloniki

Thessaloniki
Thessaloniki
Bekijk op Google

Sofia

Plovdiv

Plovdiv
Plovdiv
Bekijk op Google

Istanboel

Istanboel
Istanboel
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vertrekdatum: 23 juni t/m 3 juli 2020 & 4 t/m 14 juli 2021

 
Prijzen 2020 2-persoons
compartiment
Compartiment
voor alleengebruik
DeLuxe Class € 13.195 € 22.095
Superior DeLuxe Class €15.795 € 26.495

 

 
 
Prijzen 2021 2-persoons
compartiment
Compartiment
voor alleengebruik 
Deluxe Class

€ 13.395

€ 20.095
Superior Deluxe Class € 16.695 € 27.895

 

Inbegrepen in de reissom:

 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Venetië naar Istanbul, inclusief 7 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 4 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Alle wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Vluchten met KLM Amsterdam - Venetië en Istanbul - Amsterdam
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Turkije (zelf online aan te vragen, wij informeren u graag)
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een reisverzekering met werelddekking is verplicht)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
Vanaf €13.395,00 p.p. Vraag offerte aan

Reisinformatie

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan


Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

 

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. Bespaar als alleenreizende. Betaal geen toeslag voor alleengebruik; als u bij boeking aan-geeft een tweepersoons cabin/accommodatie te willen delen, kijken wij of we aan deze wens kunnen voldoen. Vanzelfsprekend gaan we hierbij uit van een mede-alleenreizende van hetzelfde geslacht. Indien deze mogelijkheid er niet is, dan heeft u de accommodatie voor alleengebruik en rekenen wij geen toeslag.

 Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 154 beoordelingen
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Van Moskou naar Beijing

Maria Gerritzen 04-01-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Fantastisch
lees beoordeling

Sydney naar Brisbane. Avond nacht trein

Erik van Tellingen 04-04-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Prima geregeld, klopte allemaal.
lees beoordeling
Brochure aanvragen