Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden
 • Trein
 • 9 dagen
 • vanaf 28 mrt.
 • Schotland
 • Wenst u advies?
Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - Schotland - 1
Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden
 • Trein
 • 9 dagen
 • vanaf 28 mrt.
 • Schotland
 • Wenst u advies?
Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden
 • Trein
 • 9 dagen
 • vanaf 28 mrt.
 • Schotland
 • Wenst u advies?
HomeOnze treinreizen Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden
 • Trein
 • 9 dagen
 • vanaf 28 mrt.
 • Schotland
 • Wenst u advies?

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden

Een unieke ontdekkingsreis in internationaal gezelschap met de treinen van de ‘West Highland Railway’, de ‘Jacobite Steam Train’ en de ‘Kyle Line’ door het ruige natuurschoon van de Schotse Hooglanden. Aan mysterieuze ‘lochs’ gelegen historische kastelen, de toppen van de woeste Cairngorm Mountains en de eilanden aan Schotlands westkust vormen de boeiende ingrediënten van onze treinreis. Een ‘Scottish Evening’ aan Edinburghs statige ‘Royal Mile’ zet de kroon op ons Schotse avontuur.

 • Duart Castle & Isle of Mull
 • Edinburgh
 • Lokale spoortrajecten
 • Reis in internationaal gezelschap

Onze reisspecialisten


Wenst u advies?

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw treinreis op maat. Bel met onze specialisten op 035 - 69 55 111 (ma. t/m vr. 09.00-17.30 uur) of mail naar: info@incento.nl.

Het reisprogramma

dag 1

Edinburgh, aankomst

U vliegt vanuit Amsterdam naar Edinburgh. Na aankomst begeeft u zich op eigen gelegenheid naar het dichtbij het spoorwegstation en Princes Street gelegen Apex Hotel Waterloo Place. Hier wordt u verwelkomd door uw tourmanager, waarna u de rest van de dag vrij bent om alvast kennis te maken met de Schotse hoofdstad. ’s Avonds maakt u tijdens het diner in het hotel kennis met uw reisgenoten. (D)

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - SchotlandEdinburgh, aankomst
dag 2 t/m 3

Edinburgh - West Highland Line - The Isle of Mull

We reizen vandaag door naar Glasgow, waar we overstappen op de trein van de West Highland Railway. De West Highland Line staat te boek als een van de meest spectaculaire spoorwegtrajecten ter wereld. Het spoor volgt eerst een heuvelrug met uitzicht op Gare Loch, alvorens we kennismaken met het idyllische oerlandschap van de Schotse Hooglanden. De route voert ons langs de westelijke oevers van Loch Lomond en loopt dan snel omhoog van Crianlarich naar Upper Tyndrum en het ruige Rannoch Moor, een onherbergzaam gebied met laagveen, heldere bergstromen en oeroude bossen die alleen vanuit onze comfortabele trein te zien zijn. Machtige bergruggen vormen het imposante decor van onze treinreis als we Fort William, aan de voet van de ruim 1.300 meter hoge Ben Nevis naderen. Na aankomst transfer naar het hotel in Fort William of in het nabijgelegen Ballachulish voor 3 overnachtingen.

Op dag 3 worden we per bus naar Oban gebracht, waar we inschepen op de Caledonian McBrayne veerboot voor een 40-minuten durende oversteek naar het eiland Mull. Vanaf de boot krijgen we een goed beeld van de ruige kust, waar steile rotspartijen en groene heuvels uit zee oprijzen. Dit is de adembenemende Schotse westkust, zoals je die verwacht. We leggen aan in de haven van Craignure van waaruit we een bezoek brengen aan Duart’s Castle, het erfgoed van de McLean clan. Het kasteel, dat nog in uitstekende staat is, ligt op slechts enkele minuten rijden van de aanlegplaats van onze veerboot met fraai uitzicht op Loch Don. Na ons bezoek keren we terug naar Oban en aansluitend naar ons hotel. (Dag 2 & 3: O/D)

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - SchotlandEdinburgh - West Highland Line - The Isle of Mull
dag 4

Neptune's Staircase & Loch Linnhe Cruise & Glencou

Vandaag vervolgen we onze reis per bus naar Neptune’s Staircase, een imposante reeks van sluizen die door een team van tenminste drie sluiswachters worden bediend. De in het Caledonian Canal gelegen sluizen liggen alle op een licht verschillend niveau en overbruggen in totaal een hoogteverschil van zo’n 20 meter. De 22 sluisdeuren werden oorspronkelijk met de hand bediend, maar tegenwoordig hydraulisch. Het duurt ongeveer anderhalf uur om alle sluizen te passeren, terwijl het water, tegen alle natuurwetten in, ‘tegen de berg op stroomt’. Ons volgende reisdoel is Loch Linnhe, waar we kunnen genieten van een heerlijke boottocht op het meer. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Glencoe. Een prachtig fjord. Een scène uit de James Bond film Skyfall speelt zich hier af. (O/D)

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - SchotlandNeptune's Staircase & Loch Linnhe Cruise & Glencou
dag 5

De Jacobite Steam Train

Vanochtend gaan we aan boord van de Jacobite Steam Train* voor een retourtrip over het laatste gedeelte van de West Highland Line naar Mallaig aan de westkust. Gedurende de reis stoomt onze trein langs Ben Nevis en klimt dan omhoog het bergland rond Glenfinnan in. Glenfinnan is bekend als de plaats van waaruit Bonnie Prince Charlie een poging deed om de Britse kroon te veroveren. Hier steken we ook het met 21 bogen gesierde Glenfinnan viaduct over, bekend van de Harry Potterfilms en één van de meest imposante bouwwerken in het Britse spoorwegnet. Als we afdalen naar het op zeeniveau gelegen Mallaig komen de hier dicht voor de kust gelegen, ruige ‘Small Isles’ – Rum, Eigg en Muck – in zicht. Na gelegenheid om te lunchen in Mallaig keren we over hetzelfde traject terug naar Fort William, vanwaar we per bus doorreizen naar Inverness, waar we 3 nachten blijven. (O /D)
• bij vroege vertrekdata kan het zijn dat de Jacobite Steam Train nog niet rijdt en maken we gebruik van de reguliere treinverbinding

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - SchotlandDe Jacobite Steam Train
dag 6

Loch Ness

Vandaag genieten we van een cruise op het legendarische Loch Ness, befaamd om z’n schoonheid en natuurlijk het ‘monster’. Vervolgens bezoeken we Urquhart Castle, een 13 e eeuws kasteel gelegen aan de oever van het meer van Loch Ness.(O /D)

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - SchotlandLoch Ness
dag 7

De Kyle Line

Vandaag kunnen we genieten van één van de meest spectaculaire spoorlijnen van Europa, de Kyle Line. Deze werkelijk ongelooflijk mooie route voert ons dwars door Schotland, van oostkust naar westkust, vanuit Inverness over het Caledonian Canal en langs kristalheldere meren. Onderweg dienen zich talloze ‘fotomomenten’ aan als onze trein zich langs dicht beboste hellingen en heidevelden slingert, door de Highlands klimt en slapende dorpjes passeert. Doordat het traject steeds omhoog en omlaag loopt, rijden we vaak met lage snelheid zodat er optimaal kan worden genoten van het landschap. Gedurende het laatste deel van de reis passeren we de witgekalkte huisjes van het dorp Plockton, alvorens we arriveren in Kyle of Lochalsh, tevens het einde van de spoorlijn. Slechts een smalle strook water scheidt ons hier van het bekende Isle of Skye. Na aankomst brengen we een bezoek aan Eilean Donan Castle gelegen op een klein eilandje in Loch Duich, dat door een fraaie brug met het vasteland is verbonden. Het eilandje maakte deel uit van het territorium van Clan Macrae, die er in de 13e eeuw Eilean Donan Castle op bouwden om de clan te beschermen tegen aanvallen van de Vikingen. Maar uiteindelijk was het vaker het toneel van strijd tussen de Schotse clans onderling. (O/D)

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - SchotlandDe Kyle Line
dag 8 t/m 9

Inverness - Edinburgh

We verlaten Inverness voor de laatste etappe van onze ontdekkingsreis door de Schotse Hooglanden en rijden via Aviemore, Pitlochry en Kingussy naar ons einddoel Edinburgh. Hier genieten we van een heerlijk afscheidsdiner, als onderdeel van een onvervalste ‘Scottish Evening’. We overnachten in het Radisson Blu Hotel of een gelijkwaardig hotel.
Op dag 9 eindigt onze rondreis na het ontbijt en neemt de tourmanager afscheid van u. Transfer op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam. U kunt natuurlijk ook nog een paar dagen in het boeiende Edinburgh blijven, de keus is aan u! (Dag 8: O /D – Dag 9: O)

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden - SchotlandInverness - Edinburgh

Bestemming

Edinburgh, Scotland

Edinburgh, Scotland
Edinburgh, Scotland
Bekijk op Google

Glasgow schotland

Glasgow schotland
Glasgow schotland
Bekijk op Google

Oban, Scotland

Oban, Scotland
Oban, Scotland
Bekijk op Google

Mull Island schotland

Mull Island schotland
Mull Island schotland
Bekijk op Google

Inverness Schotland

Inverness Schotland
Inverness Schotland
Bekijk op Google

Eilean Donan Castle schotland

Eilean Donan Castle schotland
Eilean Donan Castle schotland
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Tour code: SHS – Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten

Prijzen 2021 Incl. vluchten Excl. vluchten
Maart 28 € 1.970 € 1.705
 April 1, 4, 18, 22, 25 € 2.095 € 1.825
  29 € 2.215 € 1.950
Mei 4, 6 € 2.275 € 2.010
  11 € 2.340 € 2.070
  13, 16 € 2.215 € 1.950
  20 € 2.275 € 2.010
  27, 30  € 2.340 € 2.070
Juni 10, 24, 27 € 2.400 € 2.130
Juli 1, 5, 8, 12, 18, 22 € 2.400 € 2.160
  25 € 2.340 € 2.070
Aug  18, 22, 26, 30, 31 € 2.580 € 2.315
Sept. 3, 5, 9 € 2.460 € 2.190
  19, 23, 26 € 2.340  € 2.070
Okt. 3, 7 € 2.215 € 1.950
  14 € 2.155  € 1.885
  24 € 2.095 € 1.825


Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen.
Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden.

Toeslag 1 persoonskamer:
vanaf € 430,- p.p.

Inbegrepen in de reissom:

 •  Vliegreis per KLM*: Amsterdam - Edinburgh v.v. inclusief luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • 1 stuk ruimbagage per persoon
 •  Treinreizen conform programma
 •  Busvervoer conform programma
 •  8 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) 3- en 4-sterren hotels
 •  16 maaltijden: 8 ontbijten en 7 diners conform programma (O = ontbijt / D = diner)
 •  Excursies en sightseeing conform programma
 • Gedurende de gehele reis in Schotland is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies


Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transfers van en naar de luchthaven van Edinburgh
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking

 

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.Vanaf €1.705,00 p.p. Vraag offerte aan

Reisinformatie

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 •  Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
 •  Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 •  Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.


Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 •  61 of langer voor vertrek de aanbetaling (20%)
 •  60 t/m 41 dagen voor vertrek: 35% van de reissom
 •  40 t/m 28 dagen voor vertrek: 60% van de reissom
 •  27 t/m 14 dagen voor vertrek: 85% van de reissom
 •  13 dagen of korter voor vertrek: 100% van de reissom


Great Rail Journeys zijn rondreizen met Engelse begeleiding en overwegend Engelse medereizigers, waarbij altijd verschillende treintrajecten in de route zijn opgenomen. Er worden tal van excursies per bus of boot gemaakt en de reizigers overnachten vaak in hotels. Het reisschema biedt tevens voldoende ruimte om de eigen interesses te volgen. Incento werkt samen met het Britse Great Rail Journeys, één van de grootste treinreisorganisaties ter wereld. Daardoor kunnen wij een gevarieerd programma aanbieden van 300 treinrondreizen in meer dan 57 landen.


Klik hier voor meer informatie over Great Rail Journeys.

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.

 

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

Apex Waterloo Place Hotel - Edinburgh
Het 4-sterren Apex Waterloo Place Hotel is ideaal gelegen aan het oosteinde van Princes Street, vlakbij Edinburgh Waverley Railway Station. Tot de faciliteiten van het in boutiquestijl ingerichte hotel behoren een restaurant, bar, binnenzwembad, sauna and spa. De kamers beschikken over tv, een koelkast, kluisje, thee- en koffiezetfaciliteiten en gratis Wi-Fi.
Het Apex Hotel Waterloo Place was de winnaar van Great Rail Journeys' prijzen voor uitstekende klantenservice in 2011 en algehele kwaliteit 2012 and 2013.


Radisson Blu Hotel - Edinburgh
Dit stijlvolle 4-sterren hotel heeft een perfecte locatie aan Edinburghs Royal Mile, halverwege het Holyrood Palace and Edinburgh Castle. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een leisure club met een zwembad met jet stream, een sauna en een fitnesscentrum. De kamers zijn modern ingericht met individuele klimaatbeheersing, telefoon, tv, minibar, thee- en koffiezetfaciliteiten, een kluisje en een haardroger.

Inverness Palace hotel en Spa - Inverness
Dit 3-sterren hotel ligt aan de oever de rivier Ness op loopafstand van het centrum. De kamers in dit 100 jaar oude gebouw zijn van alle gemakken voorzien.
Het hotel heeft ook een zwembad, een gezellige bar en een brasserie.

Ballachulish Hotel, Ballachulish
In Ballachulish verblijven we in het 3 sterren hotel Ballachulish. Het is gelegen aan de oever van Lochs Linnhe and Leven. Dit traditionele Schotse hotel beschikt over een lounge, bibliotheek, restaurant en bar. De kamers hebben een televisie, haardroger en koffie/thee faciliteiten.

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 156 beoordelingen
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Sydney-Melbourne

Klaas Schuijt 28-08-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Uitstekend geregeld
lees beoordeling

Le Canadien van Toronto naar Vancouver

Yvonne 08-08-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
We hebben een geweldige reis gehad. Het was een overweldigende ervaring om door de immense natuur van Canada te rijden en een begrip en gevoel te krijgen voor de uitgestrektheid van het land. Prach...
lees beoordeling
Brochure aanvragen