Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?
Grand National Parks - - 1
Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?
Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?
Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?
Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?
Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?
Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?
HomeOnze treinreizen Grand National Parks
 • Superliner
 • 14 dagen
 • Wenst u advies?

Grand National Parks

Bereid u tijdens deze individuele reis voor op een kennismaking met het overweldigende natuurschoon van drie van Amerika’s populairste nationale parken. De stoomtrein van de Grand Canyon Railway brengt u naar de oneindigheid van de machtige Grand Canyon, die de Colorado River gedurende miljoenen jaren vormde in het rotsplateau. Laat u verrassen door de groene naaldbossen en machtige rotswanden van het Yosemite National Park. De ‘Crown of the Continent’ in het noordelijk gelegen Glacier National Park zet de kroon op uw avontuurlijke treinreis. Geniet van al deze indrukwekkende landschappen en het natuurschoon onderweg, die uw Grand National Parks per trein tot een onvergetelijke ontmoeting met ‘the American outdoors’ maakt!

 • Grand Canyon Railway
 • Yosemite National Park
 • Bezoek Glacier National Park
 • Bezoek aan de Grand Canyon

Onze reisspecialisten


Wenst u advies?

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw treinreis op maat. Bel met onze specialisten op 035 - 69 55 111 (ma. t/m vr. 09.00-17.30 uur) of mail naar: info@incento.nl.

De trein

Superliner

De indrukwekkende Superliner-treinen van AMTRAK rijden op alle grote lijnen in het westen van de USA. Ze zijn dubbeldeks, 5 meter hoog, hebben slaapaccommodaties, restaurant, bar en op mooie trajecten een speciaal panoramarijtuig.

Bekijk deze trein

Het reisprogramma

dag 1

Chicago - aan boord van de Empire Builder

Na aankomst in Chicago gaat u op eigen gelegenheid naar het Union Station, waar uw Amtrak-trein de ‘Empire Builder’ om 15.00 uur vertrekt voor uw treinreis dwars door de Midwest en Southwest van de Verenigde Staten. De Amtrak-treinen zijn moderne dubbeldekker treinen voorzien van alle gemakken. Relax in uw comfortabele stoel met beensteun of in uw privé-slaapcompartiment. U overnacht aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment.

Grand National Parks - Chicago - aan boord van de Empire Builder
dag 2

Aankomst in Williams, Arizona

De hele dag heeft u de tijd om vanuit de panoramawagon van de trein te genieten van het spectaculaire natuurschoon en eventueel kennis te maken met uw medepassagiers. In de late avond komt u aan in Williams, een rustiek stadje aan de oude Route 66. Hier overnacht u in het Grand Canyon Railway hotel.

Grand National Parks - Aankomst in Williams, Arizona
dag 3

Grand Canyon Railway naar de Grand Canyon

U begint de dag met een stevig ontbijt (inclusief) in het Grand Depot Café, waarna u plaats neemt in één van de historische wagons van de ‘Grand Canyon Railway’ naar de South Rim van de Canyon. De spoorlijn loopt door een landschap dat wordt gedomineerd door dichte naaldbossen met de karaskteristieke ‘pondorosa pine’. Bij aankomst staat uw tourbus klaar om u tijdens een Freedom Tour (inclusief) te laten genieten van de belangrijkste uitzichtpunten langs de South Rim, een indrukwekkende kennismaking met de Canyon. U overnacht in het op korte loopafstand van de Canyon gelegen Maswik Lodge. (O)

Grand National Parks - Grand Canyon Railway naar de Grand Canyon
dag 4

Grand Canyon Railway naar Williams - aan boord van de Southwest Chief

Vandaag heeft u ’s ochtends nog de tijd om de zuidzijde van de Grand Canyon op eigen gelegenheid verder te verkennen. Een gratis shuttle bus zorgt voor comfortabel vervoer tussen de belangrijkste uitzichtpunten. De stoomlocomotief van de ‘Grand Canyon Railway’ brengt u daarna weer terug naar Williams, waar u kunt genieten van een heerlijk diner (inclusief), alvorens u weer aan boord gaat van de ‘Southwest Chief’ voor de overnachting en het vervolg van uw avontuur per spoor door Arizona en Californië. (D)

Grand National Parks - Grand Canyon Railway naar Williams - aan boord van de Southwest Chief
dag 5

Aan boord van de Coast Starlight naar San Francisco

In de ochtend wisselen we in Los Angeles van trein. Hier gaat u aan boord van de ‘Coast Starlight’ van Amtrak voor de volgende etappe van uw treinavontuur. Relax, lees een boek, geniet van een film en maak een praatje met uw reisgenoten, terwijl het spectaculaire Californische kustlandschap aan u voorbij glijdt. In de loop van de avond komt u aan in San Francisco. U overnacht hier in hotel Holiday Inn Fisherman’s Wharf.

Grand National Parks - Aan boord van de Coast Starlight naar San Francisco
dag 6

Yosemite National Park

Vandaag wordt u bij zonsopgang afgehaald van uw hotel om optimaal te kunnen genieten van een dagtrip naar het overweldigende natuurschoon van het Yosemite National Park met z’n gigantische sequoia’s, klaterende watervallen, imposante rotsformaties en een rijk wildleven. De zwarte beer, poema, lynx en het edelhert behoren tot de vaste bewoners van het park. De heen- en terugweg laten u kennismaken met het vruchtbare binnenland van Californië. In de avond keren we terug in San Francisco, waar u nog heerlijk kunt nagenieten van een onvergetelijke dag.

Grand National Parks - Yosemite National Park
dag 7

San Francisco - aan boord van de Coast Starlight

Met uw hop-on/hop-off pass (inclusief) heeft u nog de gehele dag de tijd om uw eigen keuze te maken uit al het moois dat de ‘City by the Bay’ haar bezoekers te bieden heeft. Het Golden Gate Park, Chinatown, Union Square en Pier 39 met z’n boetieks en restaurants zijn slechts een greep uit het ruime aanbod. ’s Avonds begeeft u zich naar het station voor uw vertrek om 21.10 uur met de ‘Coast Starlight’ naar Seattle. Overnachting aan boord.

Grand National Parks - San Francisco - aan boord van de Coast Starlight
dag 8

Aan boord van de Coast Starlight - aankomst Seattle

Deze etappe van uw treinavontuur voert u door het met naaldbossen bedekte glooiende heuvellandschap van de Pacific Northwest naar de stad Seattle in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten. Hier komt uw trein in de loop van de avond aan en overnacht u in de centraal gelegen Quality Inn & Suites Seattle Center.

Grand National Parks - Aan boord van de Coast Starlight - aankomst Seattle
dag 9

Seattle - aan boord van de Empire Builder

Het grootste deel van de dag heeft u nog de tijd om deze fraai gelegen stad aan de Puget Sound te leren kennen. De monorail brengt u snel van het Westlake Center naar de Space Needle in het bijbehorende stadspark. De 184 meter hoge Space Needle (toegang inclusief) biedt een schitterend panorama over de stad, de Puget Sound en de besneeuwde top van Mt Rainier in de Cascade Mountains. Neem ook een kijkje in de overdekte Pike Place Market met z’n winkeltjes en restaurantjes. Om 16.40 uur vertrekt uw trein, de ‘Empire Builder’ voor de rit naar het Glacier National Park. Overnachting aan boord.

Grand National Parks - Seattle - aan boord van de Empire Builder
dag 10

Aankomst in Glacier National Park

Halverwege de ochtend komt u aan op het station van het Glacier National Park en checkt u in in uw hotel, het historische Glacier Park Lodge, even buiten het park en op loopafstand van het station. Daarna heeft u de rest van de dag de tijd om de hooggebergtewereld van het park alvast op eigen gelegenheid te verkennen. Maar u kunt natuurlijk ook een dagje heerlijk relaxen in en rond uw geheel in hout opgetrokken lodge .

Grand National Parks - Aankomst in Glacier National Park
dag 11

Glacier National Park

Vandaag wacht u een onvergetelijke Big Sky Circle Tour over de ‘Going-to-the-Sun-Road’, die u door de ruige bergwereld van het park voert. Over passen en langs gletsjers en verstilde bergmeren gaat de tocht door uitgestrekte naaldbossen en over de Logan Pass naar Goat Lick. Onderweg kunt u genieten van boeiende verhalen over de historie, de flora en fauna van het park en over de Blackfoot- en Flatheadindianen die hier vroeger leefden. U overnacht opnieuw in het Glacier Park Lodge. (O)

Grand National Parks - Glacier National Park
dag 12

Glacier National Park, Two Medicine Valley

Een bezoek aan Glacier National Park zou niet compleet zijn zonder een nadere kennismaking met één van de verstilde bergmeren. U wordt naar de diep in het park gelegen Two Medicine Valley gebracht voor een prachtige boottocht op het gelijknamige meer. Geniet van de natuurlijke schoonheid van de vallei en het meer en met een beetje geluk spot u ook nog wilde dieren aan de oever van het meer. U overnacht opnieuw in de sfeervolle Glacier Park Lodge. (O)

Grand National Parks - Glacier National Park, Two Medicine Valley
dag 13

Aan boord van de South West Chief naar Chicago

Om 09.49 uur vertrekt uw trein, de ‘South West Chief’ voor de laatste etappe van uw rondreis. Door de staten Montana, North Dakota, Minnesota en Wisconsin gaat de reis langs besneeuwde toppen, door glooiende heuvels en over wijdse vlaktes terug naar het startpunt van uw avontuur, Chicago. Overnachting aan boord. (O)

Grand National Parks - Aan boord van de South West Chief naar Chicago
dag 14

Aankomst in Chicago, einde reis

Onderweg kunt u met uw medepassagiers alvast terugkijken op de reis en heerlijk relaxen, alvorens u rond 16.00 uur aankomt op het station van Chicago.

U kunt aansluitend aan de rondreis uiteraard ook nachten extra in Chicago bijboeken om de stad op uw gemak te leren kennen. Indien u niet heeft gekozen voor een verlenging in Chicago, begeeft u zich op eigen gelegenheid naar O’Hare Internat’l Airport of het Amtrak station voor de thuisreis of het vervolg van uw reis.

Grand National Parks - Aankomst in Chicago, einde reis

Bestemming

Chicago

Chicago
Chicago,Usa
Bekijk op Google

Williams

Williams
Williams, Usa
Bekijk op Google

Grand Canyon

Grand Canyon
Grand Canyon
Bekijk op Google

San Francisco

San Francisco
San Francisco
Bekijk op Google

Yosemite

Yosemite
Yosemite National Park, Verenigde Staten
Bekijk op Google

Seattle

Seattle
Seattle, Usa
Bekijk op Google

Glacier National Park

Glacier National Park
Glacier National Park
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vertrekperiode: 5 juni t/m 26 augustus 2019
Vertrek: dagelijks

Prijzen 2019 Reissom
Dagelijks vanaf € 3.360


Genoemde prijzen zijn op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. 1-persoonstoeslag is op aanvraag. Dit arrangement wordt aangeboden onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse prijs-, koers- en programmawijzigingen.
Upgrade naar slaapaccommodatie mogelijk. Informeer naar de beschikbaarheid en prijzen. Bij slaapaccommodatie zijn de maaltijden aan boord van de trein inbegrepen.


Inbegrepen in de reissom:

 • Reizen met drie Amtrak Superliner-treinen: de ‘Southwest Chief’, de ‘Coast Starlight’ en de ‘Empire Builder’ op basis van een stoelreservering.*
 • 5 overnachting aan boord van de Amtrak treinen (upgrade naar slaapaccommodatie op aanvraag)
 • 8 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • 4 x ontbijt en 1 x diner conform programma (O = ontbijt / D = diner)
 • Bustour met uitleg langs de South Rim van de Grand Canyon
 • Hop-on/hop-off tour San Francisco
 • Begeleide dagexcursie per bus naar het Yosemite National Park
 • Toegang Space Needle in Seattle
 • Big Sky Circle bustour in Glacier Nationall Park


Niet inbegrepen in de reissom:

 • Vliegtickets Amsterdam – Chicago v.v.
 • Overige maaltijden en dranken
 • Transfers hotel – station v.v.
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ESTA verklaring Amerika
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

 


N.B. US$ 1 = € 0,91 (koers per december 2018)


Vanaf €3.360,00 p.p. Vraag offerte aan

Reisinformatie

 De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.

Amtrak Vacations zijn arrangementen inclusief treintickets, hotelovernachtingen, excursies, activiteiten, maaltijden en vaak nog veel meer… Kortom, de reis is vooraf uitgestippeld en compleet geregeld! U bepaalt zelf het tempo van zijn individuele reis. De kortere arrangementen zijn ideaal om te combineren met een landarrangement Amerika of bijvoorbeeld een Cruise. 

Klik hier voor meer informatie over Amtrak Vacations. 

 
Plaats Hotel
Williams Grand Canyon Railway Hotel
Grand Canyon Maswik Lodge
San Francisco Holiday Inn Fisherman's Wharf
Seattle Quality Inn and Suites Seattle
Glacier National Park Glacier Park Lodge

NP. Indien de bovengenoemde hotels niet beschikbaar zijn wordt gekozen voor een gelijkwaardig alternatief.

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 154 beoordelingen
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Cities of the East met de Amtrak trein.

John Verdiesen 02-06-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Het is een geweldig mooie reis geweest met een aaneenschakeling van hoogtepunten. En een erg comfortabele manier van reizen met de trein.l
lees beoordeling

Hoogtepunten van Zwitserland

Anoniem 30-12-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Fantastisch. Mooie steden, mooie natuur, bijzondere treinen.
Uitstekende organisatie. Alles klopte.
Goede hotels.
lees beoordeling
Brochure aanvragen