Ontdek de Chindwin Rivier
 • Hotelschip
 • 13 dagen
 • Birma
 • Wenst u advies?
HomeOnze treinreizen Ontdek de Chindwin Rivier
 • Hotelschip
 • 13 dagen
 • Birma
 • Wenst u advies?

Ontdek de Chindwin Rivier

Stap aan boord van het 5 sterren schip Belmond Orcaella en maak een prachtige  cruise over de kleinere Chindwin-rivier. Het schip neemt u mee door een onherbergzaam en spectaculair landschap. Eén van de hoogtepunten is een bezoek aan een klooster dat de Shwe Sagar Boeddha herbergt, één van de 10 boeddha-beelden die uit één stuk hout van meer dan 1000 jaar oud zijn gesneden.

 • 5-sterren cruise
 • Alle excursies inbegrepen
 • Fascinerende cultuur en natuur
 • Gastronomische maaltijden aan boord

Onze reisspecialist


Wenst u advies?

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw treinreis op maat. Bel met onze specialisten op 035 - 69 55 111 (ma. t/m vr. 09.00-17.30 uur) of mail naar: info@incento.nl.

Het reisprogramma

dag 1

Aankomst Mandalay

Na aankomst in Mandalay is er een stadstour met bezoeken aan de heilige Mahamuni Tempel en de Kuthadaw Pagode. Vervolgens wordt u welkom geheten aan boord van de Belmond Orcaella die ligt afgemeerd in het dorpje Shwe Kyet Yet, even ten zuiden van Mandalay.

Als de Orcaella afvaart, wordt de lunch geserveerd. Vanaf uw tafel kunt u genieten van het schilderachtige uitzicht op Sagaing. ’s Avonds, voorafgaand aan het diner, is er een welkomstcocktail op het bovenste dek waarbij de scheepsofficieren aan u worden voorgesteld. Geniet van de zonsondergang boven de Chindwin rivier.

dag 2

Monywa

We gaan van boord voor een bezoek aan Monywa en de kleurrijke, carnavaleske Thanboddhay Pagode, een tempel uit het midden van de 20e eeuw met muren die zijn bedekt met kleine Boeddha-afbeeldingen.
De rit gaat verder naar Boddhi Tataung, de plaats van '1000 Boeddha’s' en de prachtige, 129 meter hoge staande Boeddha. Terugkeer op het schip dat koers zet naar Moketaw. Na het diner gaat het schip voor anker in de buurt van Aitaung.

dag 3

Mokehtaw

Vanmorgen maken we een wandeling door het traditionele dorpje Mokehtaw en bezoeken we het klooster met de Shwe Moktaw Boeddha. Bij het klooster kunt u getuige zijn van een traditionele ‘Noviciation Ceremony’, een zeer belangrijk moment in het leven van Birmese jongens. Tegen lunchtijd keert u terug aan boord van de Orcaella. Geniet van een relaxte middag aan boord van het schip. In de loungebar zijn er demonstraties Longyi knopen & Thanaka aanbrengen.
De Longyi cocktail party ’s avonds op het bovendek biedt een mooie gelegenheid om uw eigen longyi te dragen!

dag 4

Maukkadaw

Vroeg in de ochtend bezoek aan het dorp Maukkadaw, dat bekend is als "teakhout haven”. U ziet veel huizen die in traditionele stijl van massief teakhout zijn opgetrokken. We brengen een bezoek aan een lokale school. Halverwege de ochtend keert u terug aan boord en wordt een brunch geserveerd in het restaurant op het bovendek.

De rest van de dag brengt u heerlijk ontspannen door op het schip terwijl deze verder stroomopwaarts vaart. In de loungebar geeft dr. Khin Maung Nyunt een lezing "Birmese geschiedenis in het kort".
Na het diner is er op het zonnedek een Toh dansvoorstelling (als het weer dit toelaat).

dag 5

Kalewa en Mawleik

Na het ontbijt wordt u met een snelle boot naar Kalewa gebracht. Kalewa is de toegangspoort voor de handel met India. Tijdens een wandeling in deze interessante stad maakt u kennis met de levensstijl van de bewoners. Er is ook een levendige markt. Halverwege de ochtend keert u terug aan boord van de Orcaella die koers zet richting Mawleik. De middag is vrij aan boord van het schip.

In de vooravond kunt u een wandeling maken in het stadje Mawleik. Daarna is er een transfer met lokale tuktuk’s naar een van de koloniale gebouwen in Mawleik waar deze avond een BBQ diner wordt geserveerd in. Na afloop transfer terug naar het schip.

dag 6

Mawleik en olifantenkamp

’s Ochtends vroeg brengt een lokale truck u naar een olifantenkamp voor een bezoek. Op de terugweg maakt u een tour door het historisch belangrijke Mawleik. De stad huisvestte in de 20- en 30er jaren van de vorige eeuw het administratieve centrum van de Bombay Burma Trading Company.

Halverwege de ochtend zet de Orcaella koers richting Sitthaung. Na de lunch en de afternoon tea bent u welkom in de loungebar voor een lezing door prof. dr. Khin Maung Nyunt over "Veranderingen en de huidige situatie in Myanmar".

’s Avonds na het diner worden Shan ballonnen opgelaten op het bovendek van het schip (als het weer dit toelaat); een feeëriek gezicht!

dag 7

Sitthaung

Na het ontbijt bezoekt u Sitthaung, een dorpje dat ongeveer 200 inwoners telt en slechts 28 huizen. Op weg naar de belangrijkste pagode van het dorp ziet u schitterende groene rijstvelden. Dit dorp staat bekend als beginpunt van de verkorte route naar India. De Britse troepen maakten hier gebruik van toen ze zich terugtrokken uit Birma. Deze weg (55 km tot de grens met India) bestaat nog steeds. Na terugkeer op het schip zet deze koers richting Naung San Kyin.

Na de lunch brengt u de verdere middag ontspannen door aan boord van de Orcaella. In de loungebar kunt u deelnemen aan een interessante gedachtenwisseling met prof. dr. Khin Maung Nyunt over religies, cultuur, traditie en levensstijl in Myanmar.

Tijdens het diner gaat de Orcaella voor anker in de buurt van Naung San Kyin.

dag 8

Homalin

Na het ontbijt bezoekt u Homalin stad. Een wandeling langs de rivier brengt u bij de ochtendmarkt. Vervolgens rijden we naar de Buddha Lotus Garden met de beroemdste Pagode van de hele omgeving. Vanaf dit hooggelegen punt heeft u een prachtig uitzicht op de Chindwin rivier met op de achtergrond hoge bergen waar de Naga stam leeft. Laat in de ochtend begint de Orcealla aan zijn tocht stroomafwaarts.

‘s Middags vertelt Dr Aung Don over de sociale projecten in Myanmar waaraan Belmond momenteel een bijdrage levert. Het diner wordt geserveerd als de Orcaella voor anker gaat in de buurt van Nan Maw Leik.

dag 9

Kyidaung

Halverwege de ochtend kunt u een kookdemonstratie door chefkok Bansani bijwonen in de bar op het zonnedek, deze wordt gevolgd door de lunch.

Laat in de middag kunt u een wandeling maken naar Kyidaung Village en het Kyidaung Oo klooster. In dit zeer karakteristieke, schilderachtige Birmese dorp wordt u hartelijk verwelkomd door de lokale bevolking.
Als het diner wordt geserveerd gaat de Orcaella voor anker in de buurt van Mingin.

dag 10

Mingin en Kani

Na het ontbijt gaat u van boord voor een wandeling door Mingin, een zeer belangrijke plaats in de periode van koning Mindon. U bezoekt het indrukwekkende Maha Min Kyaung klooster uit 1912. De bouw verschilt erg van andere kloosters. Het werd gebouwd in een uitgesproken Europese stijl met onder andere ramen van Italiaans glas. Later die ochtend zet de Orcaella koers richting Kani.

Na de lunch volgt het bezoek aan Kani, de stad die beroemd is om het huis van de Nat geest 'Heer van het witte paard ". Tijdens een wandeling door de stad komt u bij de plek van het Nat heiligdom.

Laat in de middag vaart de Orcaella verder richting Monywa waar het schip ’s avonds voor anker gaat.

dag 11

Bagan

Een groot deel van de ochtend is vrij terwijl het schip richting Bagan vaart. Na een brunch gaat u van boord voor een bezoek aan de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het prachtige Bagan. Meer dan 2000 tempels en pagodes staan hier verspreid op een ontzagwekkende vlakte langs de rivier. De zonsondergang kleurt deze magische omgeving in een schitterend licht. Tegen dinertijd bent u terug aan boord van het schip.

dag 12

Bagan en Mount Popa

Vanmorgen gaat u in Bagan naar de markt van Nyaung Oo. Daarna bezoekt u de belangrijkste tempels van
Hti-Lo-Min-Lo en ziet u de alom vereerde Shwezigon Pagode. De lunch is vandaag in een restaurant in Bagan.

’s Middags zijn er verschillende activiteiten mogelijk:
Zo kunt u kiezen voor een excursie naar de heilige Mount Popa, een nationaal park dat volgens de overlevering het heilige huis van machtige 'Nats’ (geesten) is. Op de top van een grote rots staat een schilderachtig complex van kloosters, pagodes en heiligdommen dat bereikt wordt via een serie overdekte trappen. Op de terugweg wordt gestopt bij een Toddy Palm plantage waar op traditionele wijze palmsuiker wordt geproduceerd voor verwerking in snoep en alcoholische dranken.

Als alternatief huurt u een fiets of een paardenkoetsje met koetsier om het fascinerende Bagan op eigen gelegenheid verder te verkennen.

’s Avonds is er aan boord een afscheidscocktailparty met een dansvoorstelling waarna u aan tafel gaat voor het diner.

dag 13

Bagan

Na het ontbijt neemt u afscheid van de bemanning en het schip. Einde reis.

Bestemming

Yangon, Myanmar

Yangon, Myanmar
Yangon, Myanmar
Bekijk op Google

Mandalay, Myanmar

Mandalay, Myanmar
Mandalay, Myanmar
Bekijk op Google

Monywa, Myanmar

Monywa, Myanmar
Monywa, Myanmar
Bekijk op Google

Mokehtaw, Myanmar

Mokehtaw, Myanmar
Mokehtaw, Myanmar
Bekijk op Google

Kalewa, Myanmar

Kalewa, Myanmar
Kalewa, Myanmar
Bekijk op Google

Mawleik, Myanmar

Mawleik, Myanmar
Mawleik, Myanmar
Bekijk op Google

Homalin, Myanmar

Homalin, Myanmar
Homalin, Myanmar
Bekijk op Google

Kyidaung, Myanmar

Kyidaung, Myanmar
Kyidaung, Myanmar
Bekijk op Google

Mingin, Myanmar

Mingin, Myanmar
Mingin, Myanmar
Bekijk op Google

Kani, Myanmar

Kani, Myanmar
Kani, Myanmar
Bekijk op Google

Bagan, Myanmar

Bagan, Myanmar
Bagan, Myanmar
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Reisduur: 13 dagen / 12 nachten

Vertrekmaand 2017 Datum
Augustus 15
September 13

 

Vanaf prijzen 2017 Deluxe Cabin State Cabin Junior Suite Balcony Suite
15 augustus Vanaf € 4.690 Vanaf € 6.030 Vanaf € 10.845 Vanaf € 12.640
13 september Vanaf € 4.690 Vanaf € 6.030 Vanaf € 10.845 Vanaf €   8.425

  

Prijzen zijn per persoon en op basis van een gedeelde 2-persoons cabin. Toeslag éénpersoonsaccommodatie op aanvraag.
De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de koers op het moment van boeken en de beschikbaarheid aan boord.


Inbegrepen in de reissom:

 • Accommodatie aan boord van de Road to Mandalay
 • Alle maaltijden aan boord
 • Alle excursies en transfers conform programma


Niet inbegrepen in de reissom:

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten (economy class) Yangon - Mandalay en Bagan - Yangon
 • Pre-tour Yangon
 • Visumkosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

 

 

Vanaf €0,00 p.p. Vraag offerte aan

Reisinformatie

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Consumentenvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.


Annuleringskosten:
Ingeval van annulering, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom);
 • bij annulering vanaf 55 dagen t/m 21 dagen voor vertrek: 50% van de reissom;
 • bij annulering op 20 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.

De cruise kan vooraf (of na afloop) worden uitgebreid met een verblijf in Yangon. Wij adviseren om uw reis in Birma te beginnen met een kort verblijf in de voormalige hoofdstad Yangon, waarbij u logeert in het hotel Belmond Governor's Residence. 

Dag 1: Yangon 
Aankomst internationele vlucht in Yangon. Transfer en 2 nachten verblijf in het Belmond Governor's Residence. Dit hotel is gevestigd in een imposant teakhouten herenhuis van rond 1920, omgeven door prachtige tuinen. Het hotel ligt dichtbij de spectaculaire Shwedagon Pagode. Uw verblijf begint met een middagtour door Yangon. U ziet o.a. de Sule Pagode en maakt een korte wandeling langs het Kandawgyi Meer. De excursie eindigt bij de Shwegadon Pagode tijdens zonsondergang. Lunch en diner (niet inbegrepen) in uw hotel of in een van de vele restaurants in Yangon.

Dag 2: Yangon 
Na het ontbijt kunt u de verdere dag vrij besteden. Wij zullen graag een excursie voor u regelen (niet inbegrepen), bv. naar het platteland rond Yangon waarbij u stopt in Syriam met een pagode op een eilandje in het midden van de rivier of naar Bago, Birma's oude hoofdstad. (Lunch en diner niet inbegrepen)

Dag 3: Aanvang cruise
Transfer naar de luchthaven.

 

Prijzen Pre-tour Yangon

Vanaf Prijzen 2017 2-persoonskamer 1-persoonskamer
Januari - maart Vanaf € 1.065 Vanaf € 1.830
April - september Vanaf €    665 Vanaf € 1.045
Oktober - december Vanaf € 1.090 Vanaf € 1.870


Prijzen zijn per persoon en op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de koers op het moment van boeken en de beschikbaarheid. 

Prijzen zijn inclusief 2 nachten in het Governor's Residence Garden View Room, ontbijt, halve dag stadstour en transfers.

Eventueel reserveren wij voor u de vluchten vanuit Amsterdam naar Bangkok of Singapore en aansluitend naar Yangon. Vraag naar onze speciale tarieven, ook voor Business Class.
De cruise kan tevens worden uitgebreid met een verblijf in een fraai resort aan het schitterende Lake Inle en/of aan het ongerepte strand van Ngapali aan de Indische Oceaan. Wij informeren u graag over de details.

Reviews door onze klanten

Reviews

8,8/10 | 70 beoordelingen
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Namibië Safari 27/04 - 12/05 2016 (Pretoria to...

Jan Ploeg 04-01-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Als een droom.
Perfect en tot in de puntjes georganiseerd! Chapeau!
lees beoordeling

Sydney naar Brisbane. Avond nacht trein

Erik van Tellingen 04-04-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Prima geregeld, klopte allemaal.
lees beoordeling