The Ocean & Nova Scotia
 • The Ocean
 • 17 dagen
 • vanaf 22 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?
The Ocean & Nova Scotia - Canada - 1
The Ocean & Nova Scotia
 • The Ocean
 • 17 dagen
 • vanaf 22 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?
The Ocean & Nova Scotia
 • The Ocean
 • 17 dagen
 • vanaf 22 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?
The Ocean & Nova Scotia
 • The Ocean
 • 17 dagen
 • vanaf 22 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?
The Ocean & Nova Scotia
 • The Ocean
 • 17 dagen
 • vanaf 22 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?
HomeOnze treinreizen The Ocean & Nova Scotia
 • The Ocean
 • 17 dagen
 • vanaf 22 mei
 • Canada
 • Wenst u advies?

The Ocean & Nova Scotia

Per trein en huurauto door het Oosten van Canada

Bezoek Montreal en reis vervolgens per trein naar Halifax. In Halifax haalt u uw huurauto op. Tijdens de rondreis per auto bezoekt u schilderachtige vissersdorpjes in Nova Scotia, ruige kustlandschappen in de Bay of Fundy, the Cabot Trail bij Cape Breton en het charmante Prince Edward Island.

 • Spectaculair natuurschoon
 • Combinatie trein en autohuur
 • Schilderachtige vissersdorpjes in Oost-Canada
 • Walvis spotten!

Onze reisspecialisten


Wenst u advies?

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw treinreis op maat. Bel met onze specialisten op 035 - 69 55 111 (ma. t/m vr. 09.00-17.30 uur) of mail naar: info@incento.nl.

De trein

The Ocean

The Ocean van VIA Rail is de transcontinentale trein in het oosten van Canada. Deze trein rijdt zes keer per week tussen Montreal en Halifax. Aan boord comfortabele slaapaccommodaties, restaurantrijtuigen en in het hoogseizoen zgn.Dome Cars.

Bekijk deze trein

Het reisprogramma

dag 1

Amsterdam - Montreal

Na aankomst in Montreal gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van Montreal waar u 2 nachten verblijft.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaAmsterdam - Montreal
dag 2

Montreal

Montreal is de grootste stad van de provincie Quebec en na Toronto de grootste stad van Canada. De stad is gebouwd op een sikkelvormig eiland in de Saint Lawrence rivier. De officiële taal is Frans.
Het centrum bestaat grotendeels uit wolkenkrabbers, een grote 'ondergrondse stad', maar er is ook een bezienswaardig oud stadscentrum. Wilt u winkelen dan bent u in Montreal op de juiste plek.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaMontreal
dag 3 t/m 4

Montreal - Halifax per trein, The Ocean van VIA Rail Canada

De ochtend en de middag zijn ter vrije besteding. Rond 19.00 uur stapt u aan boord van de trein, The Ocean, voor uw 24 uur durende treinreis naar Halifax. De trein neemt u mee langs vele historische plaatsen in het oosten van Quebec, de bosrijke kust en de stranden van New Brunswick en Nova Scotia met pittoreske vissersplaatsjes als Amherst en Truro. Op dag 3 overnacht u in de trein. Bij aankomst op in Halifax op dag 4 gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaMontreal - Halifax per trein, The Ocean van VIA Rail Canada
dag 5

Halifax

De haven van Halifax is één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Halifax is een moderne, maar ook historische stad. Leer meer over het maritieme verleden van deze stad in één van de vele musea. Ook de historische citadel, die sinds de 18e eeuw de stad bewaakt is de moeite waard of maak een zeilcruise door de haven.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaHalifax
dag 6

Halifax naar de Westkust (75km)

Vandaag haalt u uw auto op en reist u richting het westen langs de kust van Nova Scotia. U passeert het prachtige St. Margaret’s Bay om uiteindelijk uit te komen aan de pittoreske Westkust met aan de overkant het mysterieuze Oak Island. Overnachting Western Shore, het Atlantica Oak Island Resort (2 nachten).

The Ocean & Nova Scotia - CanadaHalifax naar de Westkust (75km)
dag 7

Western Shore

Dag ter vrije besteding. Vanuit het resort heeft u een adembenemend uitzicht over Mahone Bay en op Oak Island. Wandel langs de kust en met een beetje geluk ziet u de spelende bultrugwalvissen en vinvissen bij Tancook Island.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaWestern Shore
dag 8

Western Shore naar Digby (158km)

Vandaag rijdt u naar het westen en doorkruist u het hart van Nova Scotia. Hier vindt u ongerepte wildernis met een grote verscheidenheid aan wild. Stop bij Kejimkujik Nationaal Park voor een mooie wandeling of kanotocht. Aan het eind van de dag arriveert u in Digby, gelegen op de zuidelijke oever van de Bay of Fundy. U overnacht 1 nacht in Digby.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaWestern Shore naar Digby (158km)
dag 9

Digby naar Truro (296km)

U vervolgt uw weg langs de noordkust van Nova Scotia en de Bay of Fundy, wereldberoemd om zijn extreme getijden. Het verticale bereik tussen hoog en laag tij kan zo veel als 15 m zijn, de grootste stijging van het water op aarde. Twee keer per dag brengen de getijden 100 miljard ton water de baai van Fundy in. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de Grand Pré National Historic Site en leer meer over de geschiedenis van de bewoners van Nova Scotia. Overnachting in Truro.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaDigby naar Truro (296km)
dag 10

Truro naar Charlottetown (236km)

U rijdt naar Pictou, de ‘Geboorteplaats van Nieuw Schotland’. Verken Hector Heritage Quay waar de eerste Schotse kolonisten in 1773 aankwamen. Hiervandaan neemt u de veerboot over Northumberland Street naar Prins Edward Island, de kleinste provincie van Canada bekend om zijn aantrekkelijke charme en zijn vruchtbare glooiende platteland. Uw dag eindigt in het leuke plaatsje Charlottetown, waar u 2 nachten verblijft.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaTruro naar Charlottetown (236km)
dag 11

Charlottetown

Dag ter vrije besteding. Bekijk de Victoriaanse huizen en de elegante pleinen van Charlottetown. Deze stad is het commerciële centrum van het eiland en beschikt over een haven.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaCharlottetown
dag 12

Charlottetown naar Antigonish (160km)

Reis terug naar Nova Scotia via de Northumberland Strait, en vervolg uw weg via de North Shore Drive. Geniet van het prachtige landschap en de kleine dorpjes die u onderweg passeert. Overnachting in Antigonish.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaCharlottetown naar Antigonish (160km)
dag 13

Antigonish naar Baddeck (141km)

Vandaag rijdt u richting de haven van Ports Hawkesbury gelegen in het zuid-westelijke punt van Cape Breton Island. Vervolg uw weg door het glooiende landschap en passeer het grootste meer van Nova Scotia, Bras d'Or Lake. Dit meer is met de zee verbonden en strekt zich uit over een oppervlakte van 1.100 km². Uiteindelijk komt u aan in de plaats Baddeck, de toegangspoort naar de Cape Breton Highlands. U overnacht 2 nachten in Baddeck.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaAntigonish naar Baddeck (141km)
dag 14

Baddeck

Dag ter vrije besteding in Baddeck en omgeving. Ga vandaag Cabit Trail verkennen. Cabot Trail wordt beschouwd als één van de meest schilderachtige bestemmingen ter wereld, met prachtige uitzichten over de oceaan, uitgestorven stranden, oude bossen, prehistorische rotsformaties en de mysterieuze Cape Breton Highlands. In Cheticamp stapt u aan boord van een boot om op zoek te gaan naar walvissen, zeehonden, adelaars, zeevogels en ander wild.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaBaddeck
dag 15

Baddeck naar West Bay (86km)

Vandaag rijdt u zuidwaarts en passeert u verschillende mooi gelegen vissersdorpjes. Bezoek de vesting van Louisbourg. Deze vesting werd verschillende keren belegerd en in 1760 compleet vernietigd. Tegenwoordig is Louisbourg schitterend gerenoveerd en wordt het in de zomer omgetoverd tot een levend openluchtmuseum. Zo krijgt u een goede indruk van leven in 1744. Overnachting in West Bay.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaBaddeck naar West Bay (86km)
dag 16

West Bay naar Liscombe Mills (226km)

U verlaat West Bay en de oevers van Bras d'Or Lake, reist via Port Hawsbury en volgt de Canso Causeway, welke de verbinding vormt tussen oostelijk en westelijk Nova Scotia.
Volg de prachtige kustweg naar het zuiden. U overnacht in Liscombe Mills.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaWest Bay naar Liscombe Mills (226km)
dag 17

Liscombe Mills naar Halifax (175km)

Na het ontbijt rijdt u via de Marine Drive naar de luchthaven van Halifax. Hier levert u aan het begin van de middag uw huurauto in en checkt U in voor uw
vlucht naar huis. U kunt terugvliegen naar Montreal en vervolgens met de KLM rechtstreeks naar Amsterdam vliegen waar u de volgende ochtend aankomt.

The Ocean & Nova Scotia - CanadaLiscombe Mills naar Halifax (175km)

Bestemming

montreal, quebec

montreal, quebec
montreal, quebec
Bekijk op Google

halifax nova scotia

halifax nova scotia
halifax nova scotia
Bekijk op Google

digby

charlottetown

charlottetown
charlottetown
Bekijk op Google

antigonish

antigonish
antigonish
Bekijk op Google

baddeck

baddeck
baddeck
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vertrekperiode: 22 mei t/m 25 september 2020
Vertrekdagen: maandag, woensdag en vrijdag
 

Vertrekmaand Vertrekdatum
Mei 22, 25, 27, 29
Juni

1, 3, 5, 8, 10, 12, 15,
17, 19, 22, 24, 26, 29

Juli 1, 3, 6, 8, 10, 13, 15, 17,
20, 22, 24, 27, 29, 31
Augustus 3, 5, 7, 10, 12, 14, 17,
19, 21, 24, 26, 26, 31 
September 2, 4, 7, 9, 11, 14,
16, 18, 21, 23, 25


 

Prijzen 2020

Standard

Superior

 

2 persoonskamer

1-persoonskamer

2-persoonskamer

1-persoonskamer

22 mei - 1 juni

€ 2.015

€ 3.410

€ 2.390

€ 4.185

3 juni - 25 sep

€ 2.310

€ 3.940

€ 2.695

€ 4.730


Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.


Inbegrepen in de reissom:

 • 15 hotelovernachtingen in 3- of 4-sterren hotels
 • Treinreis met VIA Rail op basis van een Cabin for 1 of 2 (1 overnachting) inclusief alle maaltijden
 • 12 dagen autohuur* (dag 6 t/m 17), Compact Car inclusief navigatie, ongelimiteerde km, CDW, aansprakelijkheidsverzekering en belasting
 • Whale watching tour op dag 11 (alleen tussen 5 juni en 27 september)( afhankelijk van de weersomstandigheden)
 • Entree Fort van Louisbourg op dag 12
 • Lokale belastingen
 • Capitool Canada reisgids
 • Reisdocumentatie (roadbook)

* Minimum leeftijd autohuur 25 jaar

Niet inbegrepen in de reissom:

 • KLM retourvlucht Amsterdam - Montreal & enkele reis Halifax - Montreal ( Wij brengen graag een offerte uit)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Achterlatingskosten huurauto Halifax luchthaven à CAD 65 (betaling ter plaatse)
 • Ferry overtocht (ter plaatse zelf te boeken, gegevens in reisdocumenten, CAD 105 per persoon per retour inclusief auto)
 • eTA reistoestemming Canada
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking

 

N.B. CA$ 1 = € 0,71 (koers per oktober 2019)

Vanaf €2.015,00 p.p. Vraag offerte aan

Reisinformatie

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.

Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

Bij boeking dient een aanbetaling van 35% van de reissom te worden voldaan.
Het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (35% van de reissom)
Bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 154 beoordelingen
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
94% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

The belmont heberian

leendert Kruijt 12-12-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Wij hebben dit als een mooie reis ervaren. mooie natuur, goed eten aan boord, leuke uitstapjes, leuke medereizigers.
goede service, veel historie, en kunnen uitrusten.
lees beoordeling

Sydney-Melbourne

Klaas Schuijt 28-08-2018
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Uitstekend geregeld
lees beoordeling
Brochure aanvragen