Steun voor UNICEF
UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de VN, zet zich wereldwijd in om de levensomstandigheden van kinderen te verbeteren. Daarbij is ze volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van overheden, particulieren en bedrijven.
Incento steunt het huidige UNICEF-programma in Tanzania: nieuwe hiv-infecties voorkomen bij kinderen. Bijna 6% van de bevolking in Tanzania leeft met hiv. In sommige regio's loopt dit zelfs op tot 15%. Ieder jaar worden 100.000 Tanzanianen met hiv geïnfecteerd. Onveilige seks is de hoofdoorzaak van infecties. Minder dan de helft van de jongeren heeft kennis van hiv. De meeste zwangere vrouwen weten niet dat ze met hiv leven waardoor het leven van hun ongeboren baby in gevaar is. Wat is de aanpak van UNICEF in Tanzania? Gezondheidswerkers worden opgeleid om betere medische zorg te leveren. Kinderen met hiv alsmede zwangere vrouwen en hun baby’s krijgen aidsremmers. Jongeren krijgen voorlichting over hiv. Kinderen die wees zijn geworden door aids krijgen medische, sociale en financiële steun.

Voor iedere boeking op de reis Dar es Salaam - Kaapstad maken wij € 100,-- over aan UNICEF als bijdrage aan dit project.


Brochure aanvragen