Duurzaam Toerisme
Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding kindersekstoerisme
Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden www.meldkindersekstoerisme.nl.

Vervoer
Incento heeft als “treinreisspecialist” een product dat het milieu ten goede komt. Wij proberen dan ook het duurzame karakter van onze treinreizen zoveel mogelijk te bevorderen en de negatieve effecten terug te dringen. Veel van deze treinen beginnen in verre bestemmingen, waardoor men er niet aan ontkomt om per vliegtuig te reizen. Daar waar het wel mogelijk is om per trein naar de bestemming te reizen adviseren wij dit te doen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op ons treinreizenprogramma Zwitserland.

Verblijf
Incento werkt zoveel mogelijk samen met leveranciers en lokale agenten die een goede reputatie hebben op het gebied van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veel van onze agenten staan bekend om hun nauwe samenwerking met de lokale bevolking. Bij reizen naar exotische bestemmingen wordt bij de reisbescheiden informatie worden bijgevoegd over verboden souvenirs (souvenirs gemaakt van beschermde diersoorten, planten of koraal).

Excursies
Tijdens excursies komt de klant in aanraking met de cultuur van het land dat bezocht wordt. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een goed idee krijgen van de lokale cultuur en de bevolking. De lokale bevolking dient met respect behandeld te worden en men mag niet de ogen sluiten voor armoede en eventuele misstanden ter plaatse. Tijdens excursies zal hier dan ook aandacht aan worden besteed. Bij excursies in kwetsbare gebieden is het belangrijk om niet af te wijken van de uitgezette paden en routes. Verder willen wij onze klanten bewust maken om verantwoord om te gaan met afval, drinkwater en elektriciteit.

Informatie
Onze klanten willen wij beter gaan informeren over de effecten van reizen. Er wordt meer gereisd dan vroeger en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Om de reizigers goed te informeren treft de klant bij de reisdocumenten extra informatie aan over Incento en duurzaamheid. Hiermee kan men zich goed informeren over de vakantiebestemming, natuurgebieden en lokale gebruiken en culturen. 

Interne milieuzorg
Ook binnen ons bedrijf zelf is men er van doordrongen hoe belangrijk het milieu tegenwoordig is en dat het tijd is voor actie. Hoe klein dan ook. Dit uit zich in:

Het scheiden van afval.
Alleen printen als het noodzakelijk is.
Lege tonercassettes worden ingezameld ten behoeve van Stichting Aap.
Medewerkers worden gestimuleerd met het openbaar vervoer te reizen.
Incento is actief in het ondersteunen van maatschappelijke projecten in binnen en buitenland.

Travelife
Binnen INCENTO Treinreizen is Anita Röhrig verantwoordelijk voor het milieu beleid. Om ons nog beter te verdiepen in de positieve en negatieve gevolgen van toerisme en op welke manier wij daar het beste mee om kunnen gaan, nemen wij deel aan een speciaal leertraject van de ANVR (Travelife – www.travelife.eu) over duurzaam tourisme. Hierbij verdiepen wij ons in de positieve en negatieve invloeden van het toerisme en op welke manier wij hier het best mee om kunnen gaan. Verschillende aspecten spelen hierbij een belangrijke rol: hoe kunnen we binnen ons bedrijf de duurzaamheid bevorderen, hoe gaan onze leveranciers hiermee om en hoe kunnen wij samen met onze leveranciers tot een duurzamer product komen.

Bovendien ondersteunt Travelife een uniforme certificering voor wereldwijd duurzaam toerisme. Hiermee verkrijgen wij inzicht in hoe onze partners zich niet alleen milieutechnisch maar ook sociaal committeren aan duurzaamheid. Travelife geeft diverse gradaties duurzaamheidslabels aan leveranciers over de gehele wereld. Bij het samenstellen van onze reizen zullen wij er zorg voor dragen dat niet alleen aan uw wensen voldaan wordt, maar dat u ook weet dat uw reis voldoet – en in een aantal gevallen zelfs bijdraagt – aan duurzaam toerisme.

Brochure aanvragen