Incento Reizen en het Coronavirus

Het Coronavirus houdt op dit moment de hele wereld in de greep. We ondervinden hier allemaal op onze eigen manier de gevolgen van. We weten niet hoe lang de situatie nog duurt. Ook u hebt vast vragen. We vertellen u graag hoe Incento Reizen hiermee omgaat. Op deze pagina hebben we de belangrijkste informatie voor u verzameld. Op deze pagina beantwoorden we de meest belangrijke vragen.

Incento: Maatregelen en beslissingen
Onze maatregelen en beslissingen voor reizen nemen we op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de maatregelen van het desbetreffende land. Daarnaast hebben we regelmatig contact met tal van onze partners in het buitenland, zoals treinmaatschappijen, hotels, vervoersmaatschappijen en agenten. De veiligheid en gezondheid van u als passagier staat voorop.  

Op dit moment weten we niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Die wijzigt immers per dag. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig gepaste maatregelen treffen.

Reisadviezen
Incento Reizen volgt in eerste instantie de onafhankelijke reisadviezen op van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De basisregel is: code rood betekent negatief reisadvies, de reis kan dus niet doorgaan.

Het reisadvies is per land of per regio verschillend en wijzigt regelmatig. Kijk voor de meest actuele stand altijd op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen 

Maatregelen door de overheid van een land
Naast het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben we ook te maken met de maatregelen die door de overheid van een land worden getroffen. Een heel aantal landen heeft inmiddels aanvullende maatregelen genomen. Dit varieert van een medische controle bij aankomst, tot het ‘op slot’ doen van het land. Steeds meer landen stellen extra eisen van passagiers die in een ander (besmet) land geweest zijn. Ook die maatregelen wijzigen heel regelmatig. Uiteraard houden wij dit voor alle reizen goed in de gaten.

U kunt deze informatie zelf ook vinden op:
https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm


Reizen met vertrek op korte termijn
Indien u op korte termijn vertrekt, nemen wij persoonlijk contact met u op over de stand van zaken omtrent uw reis. 

Indien er op dit moment geen negatief reisadvies is en de reis kan uitgevoerd worden, betekent dit: de reis gaat dus door. 

Dat betekent dan ook dat er geen versoepeling is van de annuleringsvoorwaarden, de geldende betalingsvoorwaarden zijn van toepassing. De reis kan dus niet kosteloos geannuleerd worden. Als u besluit zelf uw reis te annuleren, dan zijn de geldende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

En wat als er later toch een negatief reisadvies komt van Buitenlandse Zaken voor bovengenoemde bestemmingen?
Code rood betekent: Negatief reisadvies. Dan annuleert Incento de reis. Dit houdt in dat u het bedrag dat u aan ons heeft betaald als tegoed houdt voor een volgende vakantie. U ontvangt van ons binnen 14 dagen een SGR-erkend voucher ter waarde van de betaalde reissom. Deze voucher kunt u gebruiken voor de betaling van een nieuwe reis. Deze voucher heeft een geldigheid van 1 jaar vanaf het moment van uitgifte en kan gebruikt worden voor alle reizen uit het Incento programma.

Reizen met vertrek op langere termijn 
Over alle reizen op langere termijn is nog weinig te zeggen. We weten niet hoe de situatie zich in tussentijd ontwikkeld. We volgen de situatie op de voet. Mocht het nodig zijn om maatregelen te treffen, dan zullen we dat ook doen. Tot die tijd gaan we ervan uit dat de reis gewoon doorgaat. Geen bericht is goed bericht!

Wilt u weten hoe de situatie echt is? Neem een kijkje op de website van Buitenlandse Zaken.

Heeft u reisplannen voor volgend jaar en nog niet geboekt? Neem dan een optie!
Iedereen wil op vakantie. U toch ook? Heeft u wel plannen om een reis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Bijvoorbeeld: omdat u af wilt wachten hoe deze corona-situatie zich ontwikkeld? Indien mogelijk nemen we graag een vrijblijvende optie voor u!

Neemt u gerust even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verder nog vragen?
Incento Reizen heeft meer dan 30 jaar ervaring. Maar ook deze situatie is voor ons nieuw.
Er is niets zo moeilijk als het voorspellen van de toekomst. Ook wij weten niet hoe de Corona-situatie zich gaat ontwikkelen of hoe lang dit duurt. We hopen van harte dat het tij keert.

U mag van Incento verwachten dat we u zo goed mogelijk van informatie voorzien.
Heeft u verder nog vragen? Mail ons dan gerust op info@incento.nl of bel ons tijdens kantooruren op 035 – 695 51 11. 


We wijzen u graag de weg.

Incento Reizen

Anita Röhrig
Brand Manager Luxury Trains
Bijgewerkt op: 2 oktober 2020

~~~~


Veelgestelde vragen


ANVR
Incento Reizen is aangesloten bij de brancheorganisatie ANVR heeft op haar website een pagina met veelgestelde vragen.
Op deze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.
Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen.


Ik vertrek binnenkort (bijvoorbeeld tussen nu en 2 maanden) naar een bestemming waar geen negatief reisadvies is. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Het antwoord hierop is: Nee.

Voor alle reizen op kortere of langere termijn geldt:
Er is geen versoepeling in annuleringsvoorwaarden, de normale betalingsvoorwaarden gelden.
U kunt de door u geboekte reis niet zomaar annuleren. Alleen in het geval van een negatief reisadvies (dus code rood!) kunt u uw reis omboeken. In alle andere gevallen (dus ook met code oranje) kan dat niet.

Mocht u willen annuleren, dan kan dat. Maar dan gelden de gewone annuleringsbepalingen en kosten.

De situatie wijzigt wel per dag. We volgende ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig maatregelen treffen.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn reis vanwege Corona wil annuleren of omboeken?
Dat hangt af van de maatschappij waar u uw verzekering hebt afgesloten. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar. 

Wanneer besluit Incento of een reis doorgaat of niet?
Wij volgen al het nieuws rondom het Coronavirus natuurlijk op de voet. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij volgen de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken en het RIVM op.
Het is best mogelijk dat in de zomer gewoon gereisd kan worden naar gebieden waar nu een negatief reisadvies voor geldt. Wij wachten de situatie dus af. Wanneer de situatie wijzigt, zullen we alle betrokken reizigers informeren.

Wat betekent het voor mij als mijn vakantie vanwege een negatief reisadvies?
Wanneer Incento de reis annuleert, bent u uw geld niet kwijt. U houdt het bedrag dat u aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) voor een volgende vakantie. U kunt dan een nieuwe reis boeken uit ons aanbod. Het bedrag van de waardebon wordt dan verrekend. Deze zogenaamd ‘Corona-voucher’ valt onder de dekking van de garantieregeling van de SGR. Hiermee blijft u de zekerheid houden dat uw reeds betaalde reissom veilig is gesteld.

Is het wel verstandig om mijn aanbetaling- of restantbetaling te doen? Omdat ik nog niet zeker weet of mijn reis wel doorgaat?
We willen u vragen om de normale betalingsvoorwaarden te hanteren, en uw aanbetaling of restantbetaling gewoon te voldoen. Want betalingsvoorwaarden staan los van annuleringsvoorwaarden.

Brochure aanvragen