Zwitserland, hét Europese land van bergen en sneeuw, rivieren en meren, weiden en bossen. Door deze pure Alpenpracht banen befaamde treinen hun weg. Of het nu de Glacier Express of de Bernina Express is, elke trein in Zwitserland laat u het hele jaar door comfortabel en in luxe genieten van de spectaculairste treinroutes. Daarnaast heeft ons land een uitstekende treinverbinding met Zwitserland. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om vandaag nog in een van de panoramarijtuigen te stappen en Zwitserland per trein te ontdekken!

Directe trein naar Zwitserland

U reist dagelijks in circa zeven uur rechtstreeks met de trein naar Zwitserland vanuit Nederland. Deze internationale trein naar Zwitserland is uiterst comfortabel. Als de trein Amsterdam – Utrecht – Arnhem – Duitsland – Zwitserland eindbestemming Basel SBB heeft bereikt, kan uw echte treinreis door Zwitserland beginnen. De trein door de Alpen in Zwitserland volgt. Wanneer u met de Zwitserse trein naar Basel SBB bent teruggekeerd, reist u met dezelfde ICE trein van Zwitserland naar Nederland terug.

U kunt tevens de trein van Zwitserland naar België nemen (bijvoorbeeld de trein Zwitserland – Brussel), maar dan stapt u gedurende de minimaal 5,5 uur durende treinreis vanuit Zwitserland twee keer of zelfs vaker over.

De mooiste trein in Zwitserland langs meren

De Glacier Express, de mooiste trein in Zwitserland

De legendarische Glacier Express is met wandgrote vensters een volwaardige panoramatrein in Zwitserland. 7,5 uur lang rijdt u met deze rode trein door Zwitserland, van St. Moritz naar Zermatt. U blijft zich gedurende de reis met de Glacier Express trein in Zwitserland verbazen over de oneindigheid aan schilderachtige decors, van de dorpjes in de groene dalen tot de 291 bruggen en viaducten en 91 tunnels tussen de ruige alpen. Het hoogste punt dat deze trein door Zwitserland aandoet, ligt op 2.033 meter: de Oberalppas. Onderweg serveert het uiterst gastvrije personeel aan boord van de toeristische trein in Zwitserland een smakelijke 3-gangen lunch.

Boekt u de Excellence Class, dan wordt uw reis per trein door de Zwitserse Alpen nog luxueuzer, met:

  • extra persoonlijke service
  • gegarandeerde raamplaatsen
  • een 5-gangen lunch met champagne en amuses
  • frisdrank en ‘s middags koffie en thee
  • kleine snacks 

De Glacier Express, de mooiste trein in Zwitserland

De Bernina Express, de tweede panoramische trein in Zwitserland

De Bernina Express, ook een rode trein, is de tweede glazen trein door Zwitserland. U reist met deze trein van Zwitserland naar Italië, allereerst door dalen vol majestueuze kastelen, daarna door groene landschappen en ruige bergen met sneeuw. Deze omgeving gecombineerd met de passage van ontelbare tunnels en overweldigende gletsjers maakt de route van deze luxe trein in Zwitserland onmiskenbaar een van de mooiste treinreizen van Europa en de wereld! U reist derhalve per trein over een echt UNESCO werelderfgoedtraject door Zwitserland!

De Bernina Express, de mooiste trein in Zwitserland

De Chocolate Train, dé chocoladetrein in Zwitserland

Met deze zowel historische als moderne Zwitserse trein genaamd Chocolate Train reist u naar pittoresk Gruyères, de bakermat van de beroemde Cailler-chocolade en Gruyère-kaas en dus ontegenzeggelijk dé toepasselijke halte voor de wel hele speciale trein in Zwitserland.

De Chocolate Train, de mooiste trein in Zwitserland

De Jungfrau Bahn, de beroemde steile trein in Zwitserland

De Jungfrau trein in Zwitserland brengt u door een zeven kilometer lange tunnel naar het hoogste treinstation van Europa, waar het uitzicht op imposante bergen en glinsterende gletsjers u letterlijk de adem zal benemen. Op de afdaling van deze Zwitserland trein naar Interlaken wisselt divers natuurschoon bestaande uit watervallen, duistere wouden en groene vlaktes elkaar af.

De Jungfrau Bahn, de mooiste trein door Zwitserland

De Gornergrat Bahn, de trein in Zwitserland naar de Matterhorn 

De Gornergrat Bahn is de trein door de bergen van Zwitserland naar de Matterhorn. In niet veel meer dan een half uur doorkruist deze tandradbaan dichte bossen en weiden bedekt met sneeuw, terwijl dé beroemde bergtrein van Zwitserland ook nog eens 1.400 meter stijgt. Het letterlijke hoogtepunt na een van de mooiste Zwitserland treinreizen door de Alpen bestaat uit een verbluffend uitzicht op niet alleen de Matterhorn, maar ook 29 andere bergen met toppen op meer dan 4.000 meter en qua lengte de tweede gletsjer van de Alpen.

De Gornergrat Bahn, de mooiste trein door Zwitserland

Per trein door Zwitserland: prijzen 

De prijzen voor de trein naar en in Zwitserland zijn afhankelijk van de door u gekozen treinvakantie Zwitserland. Incento biedt goed georganiseerde treinrondreizen Zwitserland inclusief trein en hotel in Zwitserland met ontbijt alsook de excursies. Uiteraard reserveren wij ook uw treinticket naar Zwitserland toe, en de trein van Zwitserland naar Nederland. Uw trein náár Zwitserland (Basel) laten wij mooi aansluiten op de treinen dóór Zwitserland, waarbij verschillende treinen te combineren zijn. Incento biedt reizen met de trein in Zwitserland aan met een duur van 3 tot 11 dagen. 

Per Glacier Express trein in Zwitserland over alpenweiden

Per trein door Zwitserland: boeken

Wilt u ook een van de schitterende reizen per trein in Zwitserland boeken? Als specialist in treinreizen kan Incento uitstekend op maat uw gewenste treinreis door Zwitserland verzorgen. In een persoonlijke offerte informeren wij u over de kosten van de treinrondreis, waarna wij bij uw akkoord de trein reserveren in Zwitserland. Voor welke van de treinroutes in Zwitserland kiest u? Stapt u het liefst op de trein naar Brig, Chur, Visp of Zürich? Of toch dé trein der treinen in Zwitserland naar Zermatt? Vraag de brochure aan en stap aan boord van een van de luxe treinen in Zwitserland.

Vraag de brochure met de treinreizen Zwitserland aan


Per Bernina Express trein in Zwitserland over bruggenBrochure aanvragen