Treinreizen binnen Spanje staat gelijk aan een tocht langs een rijke verzameling aan werelderfgoedsteden waarin kerken en kathedralen pronken naast kloosters, synagogen en moskeeën. Hiertussen volgt u het spoor langs de rustieke ranken vol wijnvruchten naar de ruige ravijnen. Het originele compartiment ademt de gratie van weleer. Stap aan boord van de Al Andalús en schrijf uw eigen versie van de historische verhalen gedurende een 9-daagse treinvakantie Spanje.

De mooiste treinreis Spanje per Andalús door de wijngaarden

Treinreis Spanje: unieke excursies van Noord-Spanje tot aan Andalusië 

U staat voor de iconische kathedraal van Santiago de Compostela. Voor talloze pelgrims is dit het eindpunt van een lange voettocht, voor u markeert deze plek het begin van een memorabele rondreis door Spanje, per trein. Vandaag en morgen slaapt u eerst nog in een van de oudste hotels op aarde.

U zoekt, ver weg van het deels zelfs middeleeuwse stadscentrum, in het ruige natuurschoon van de regio Rias Baixas naar de Sint-Jacobsschelpen en mosselen. Het is een prachtige eerste excursiedag van uw treinreis in Spanje. Aan het einde van pittoreske fjorden liggen eilanden die als waardevolle juwelen het water sieren.

Teruggekeerd tussen de granieten bouwwerken van Santiago start bij het betreden van de legendarische Al Andalús de eerste officiële etappe van uw luxe treinreis door Noord-Spanje. De wijngebieden en adembenemend diepe kloven maken de rit door Galicië tot een van de mooiste treinreizen in Spanje.

De mooiste treinreis Spanje vanuit Santiago de Compostela

Het vervolg van deze mooie treinreis Spanje is rijk gevuld met cultuur. Ávila presenteert zich na León als volwaardig werelderfgoed met een middeleeuwse vesting waarvandaan u ziet hoe de stadsmuren en smalle straatjes de kerken en landhuizen met elkaar verbinden. Eenzelfde levendige historie vindt u terug in Toledo, waar u versteld staat van de volgende religieuze gebouwen:

 • het klooster San Juan de los Reyes
 • de synagoge Santa María La Blanca
 • de synagoge El Transito
 • de kerk San Tomé

De mooiste treinreis Spanje naar Toledo

Met het verlaten van Toledo verandert een van de meest legendarische treinreizen Noord-Spanje langzaam in een al even schitterende treinreis door Zuid-Spanje. Andalusië is het exacte decor. Net als in León en Ávila hebben in Córdoba en Sevilla zowel de christenen, de islamitische Moren als de joden hun invloed uitgeoefend op het culturele landschap van vandaag de dag.

Dankbaar sluit u het treinreizen door Spanje af met een bezoek aan twee tot prachtige kathedralen omgetoverde moskeeën. Het zijn dé symbolen van de stad. Hiermee kan met recht worden gesproken van een exclusieve treinreis van Noord-Spanje naar Andalusië.

Omdat u niet heeft hoeven kiezen tussen de treinreizen Noord-Spanje en de treinreizen Zuid-Spanje werd geen enkel hoogtepunt op het gehele Iberisch Schiereiland overgeslagen. U zult tevreden, en vol van herinneringen aan deze fantastische treinreis Spanje, Nederland tegemoet vliegen.

De mooiste treinreis Zuid-Spanje naar Sevilla

Bijzondere treinreis Spanje met de Al Andalús

Elk moment van uw treinreis door Spanje is een ‘belle epoque’ aan boord van de meest vorstelijke, luxueuze en comfortabele slaaptrein van Spanje. Qua ruimte en exclusiviteit is er op de wereld nauwelijks een trein die de Al Andalús overtreft. De authentieke charme zorgt voor een unieke ambiance.

Tegelijkertijd zijn alle modernste technologieën aanwezig, die het verblijf aan boord van deze geroemde spoorwegklassieker, samen met een onnavolgbare service, maken tot de meest luxe treinreis door Spanje. U begeeft zich na een prachtige muzikale voordracht in het pianorijtuig naar uw compartiment dat voorzien is van alle gemakken:

 • Eigen badkamer met douche en toilet
 • Kluisje
 • Minibar
 • Voldoende opbergruimte
 • Airconditioning 

De mooiste treinreis Spanje met de Al Andalús met verblijf in een Deluxe compartiment

Treinreizen Spanje: de kosten

Uw treinreis plannen in Spanje kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. U zult de reis voor een aantrekkelijk bedrag geregeld zien. Incento hanteert voor treinreizen in Spanje prijzen op basis van een Gran Clase compartiment of een Deluxe compartiment. De reissom van uw luxe treinreis door Spanje is inclusief:

 • Treinreis Spanje per Al Andalús privétrein van Santiago de Compostela naar Sevilla
 • 2 overnachtingen in een 5-sterrenhotel in Santiago de Compostela
 • 1 overnachting in een 5-sterrenhotel in Sevilla
 • Alle maaltijden inclusief wijn, bier, frisdrank en water
 • Stadswandelingen en excursies begeleid door deskundige Engelstalige gidsen

Uitstekend verzorgde luxe treinreis Spanje

Treinreis Spanje: informeer en boek bij Incento

Wilt u ook een treinreis naar Spanje plannen? Incento helpt u als dé specialist in unieke treinreizen graag uw gedroomde treinreis Spanje te boeken. We geven persoonlijk advies op basis van onze ervaring van meer dan 30 jaar. Vraag hieronder de brochure aan en beleef een treinreisvakantie Spanje te midden van een smeltkroes aan culturen, terwijl u aan boord verwend wordt met koninklijk charme.

VRAAG DE BROCHURE MET DE TREINREIZEN SPANJE AAN


Luxe treinreis Spanje per Andalús

Brochure aanvragen